Posni banana hleb idealna poslastica bez glutena i bez bez šećera – zdravija, a jednako ukusna, ko stvorena za dane velikog uskršnjeg posta.
Sastojci:
- 4 zrele banane (oko 200 g)
- 110 ml vode
- 125 g heljdinog brašna
- 60 g crne čokolade
- 1 kašičica sode ili praška za pecivo
Priprema
12:17
Korak 1
Oljuštite banane
Prvo izblendujte banane ili ih lepo izgnječite.
12:21
Korak 2
Dodajte vodu
Umešajte, pa dodajte brašno sa sodom. Čokoladu iseckajte na kockice i lepo umešajte.
12:22
Korak 3
Obložite pleh pek-papirom
Izlijte na pek-papirom obložen manji pleh i pecite na 200 C 20 minuta. Biće mekan i vazdušast, a ako su banane veće, dodajte više brašna, treba da bude neke srednje gustine.
BONUS VIDEO:
Sensa/Z.A.