Ako vam je stomakčesto nadut nakon jela, možete vam u tome pomoći određena vrsta voća. Prema stručnjacima ove 3 vrste voća mogu da poboljšaju probavu.
1. Nezrele banane
Banane su prepune kalijuma, vitamina C, vitamina B6, vlakana i antioksidansa. Osim što u velikoj meri doprinose vašoj ishrani, one takođe mogu poboljšati varenje.
Nezrele banane se smatraju posebno korisnim u borbi protiv nadimanja i nelagodnosti u stomaku. To je zato što sadrže otporan skrob, ugljeni hidrat koji putuje kroz creva bez razlaganja.
2. Kivi
Konzumiranje kivija je još jedan način koji pomaže u sprečavanju nadimanja. Prema stručnjacima nakon samo dve nedelje se vide pozitivni efekti. Takođe pomaže i kod bolova u stomaku.
3. Tamne bobice
Stručnjaci preporučuju da jedete voće tamnije boje kao što su kupine, borovnice i jagode, koje sadrže vredne antioksidante i smatraju da na taj način možete da ublažite i smanjite nadimanje stomaka.
BONUS VIDEO:
Sensa/A.S.