Najlepša farbana jaja za Uskrs su ona skuvana sa ljuskama crnog luka, tvrde mnoge naše čitateljke, piše Lepa & Srećna.
Međutim, svi vole i kad se tradicionalni recept malo dopuni, naročito ako se uz prirodne boje može dobiti i neka nova, lepa šara.
Nama se dopao predlog simpatične ruske blogerke Elene, koja je recept dobila od svoje bake. Elena pripremi različite biljke i cvetiće, baš kao i mi, ali uz to obavezno koristi i neobične tračice od čipke ili pletiva, ali i pirinač i drugo zrnevlje.
Posebno dekorativnu šaru dobije tako što običan kanap obmota oko jajeta nekoliko puta, a pirinač daje sitne pege tako da jaja deluju veoma prirodno.
Poseban efekat Elena dobija zahvaljujući listovima fizalisa (peruanska jagoda). Oni ostavljaju otisak nalik mermernim šarama, a kako kaže ruska blogerka, sličan izgled može se postići i listićima lukovine.
Što se tiče postupka, isti je kao onaj koji praktikuju srpske domaćice - željeni detalji se pritisnu uz koru jajeta pa se pažljivo jaje uvuče u najlon-čarapu. Stegne se kanapom s jedne i s druge strane i sve je spremno za kuvanje u lukovini.
Izvor: Lepa & srećna
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!