Tranzitni Mesec je u znaku Vodolije, a evo kako će se ovaj magičan aspekt odraziti na njegovo polje ljubavi, posla i zdravlja, piše Lovesensa.

Dragi Ovnovi, Mesec vam danas pomaže da "začinite" romantičnu vezu. Potrebno je da unesete malu dozu iznenađenja, da promenite okruženje ili uradite nešto sasvim novo, a iznenada pojaviće se stare varnice ljubavi i strasti.

Usamljeni Ovnovi danas su vrlo privlačni i harizmatični, ali očekivaće nešto novo i neočekivano od ljubavi. Mesec čini da se osećate sentimetalno, a izazovi na poslu pokrenuće lavinu negativnih osećaja. Imaćete problem i nesuglasice sa nadređenima, ali morate obuzdati ego jer inat donosi kobne posledice.

Izvor: Lovesensa

HOROSKOP OTKRIVA PUT SUDBINE SVAKOG ZNAKA U ZODIJAKU: evo kako tranzitni Mesec u vašem znaku i polju predviđa budućnost

Zašto baš Mesec igra glavnu ulogu? Pre svega, fizički gledano, Mesec je nebesko telo najbliže Zemlji. Gravitacijom utiče na nivo vode na Zemlji (plima i oseka), a naučno je dokazano i da količina svetlosti koju Mesec reflektuje tokom noći utiče na opšte raspoloženje.

Kako da sprečite nepovoljan feng šui u svom domu: ove 3 stvari u kući privlače negativnu energiju...

Metafizički gledano, odnosno iz ugla astrologije, Mesec je najbrža astrološka planeta, potrebno mu je svega 28 dana da obiđe čitav zodijački krug, tj. zadržava se u jednom znaku nešto manje od 2,5 dana. Mesec uvek simboliše događaj, u natalnom horoskopu će Mesec sa svojim aspektima uvek opisivati život pojedinca, dok će u tranzitu Mesec uvek određivati opšte raspoloženje i interesovanja na globalnom planu, jer Mesec između ostalog simboliše i narod, mnoštvo ljudi na jednom mestu itd.

Iako svako od nas ima svoj individualni horoskop, svi smo mi ipak deo kolektivnog, te ćemo dnevne tranzite zasigurno osetiti u manjoj ili većoj mjeri. Recimo, osobe rođene u znaku Raka ili sa podznakom u Raku, za koje je Mesec ključna planeta, jer vlada njihovim znakom, obično doživljavaju promene raspoloženja na svaka 2 dana, u skladu sa promenom položaja Meseca. Drugi znakovi možda te promene raspoloženja ne osećaju u tolikoj meri, ali su one svakako prisutne.

Na primer, kada se Mesec nađe u znaku Ovna, svi dobijamo nalet energije, želimo nešto da radimo i da budemo produktivni. Ali, tada nas često boli glava, patimo od sinusitisa, nervozni smo i spremni da se posvađamo za neku sitnicu.

Ali, kad Mesec nakon 2 dana pređe u znak Bika, onda smo spremni na uživanje, godi nam svaki dodir, zagrljaj, poljubac, tad se uređujemo i parfemišemo, prepuštamo se dobroj hrani, a posebno slatkišima.

Tranzit Meseca kroz znak Blizanaca naglasak stavlja na komunikaciju, pa tokom tog tranzita obožavamo da ćaskamo, da se dopisujemo, ali isto tako obično u ovom periodu jurimo u banku ili poštu, plaćamo račune ili rešavamo neku drugu papirologiju.

Mesec u Raku je misao o prošlosti, pa tokom ovog tranzita postajemo posebno sentimentalni, nostalgični i ranjivi. Nismo spremni za ozbiljne razgovore, svaka sitnica nas može naterati na suze, te se povlačimo u sigurnost svog vlastitog doma i razmišljamo o nekim prošlim, srećnijim vremenima, najčešće o detinjstvu.

Ali, nakon melanholičnog Meseca u Raku, Mesec se seli u znak Lava i žurka može da počne! Lav vlada zabavom, pa su generalno svi opušteni tokom ovog tranzita. Tada imate najviše elana da se sređujete, da izlazite na javna mesta i komunicirate sa ljudima, tad najviše želite da zasijate i budete viđeni.

FENG ŠUI ZA PRIVLAČENJE NOVCA: evo koji predmeti u kući blokiraju energiju obilja...

Kada se Mesec nađe u znaku Device, fokus se stavlja na rad, svakodnevne obaveze, higijenu (čišćenje kuće) i brigu o zdravlju. Tokom ovog tranzita dobro je i posvetiti se kućnim ljubimcima.

Mesec u znaku Vage nam priča o partnerstvima, bilo poslovnim, bilo privatnim. Kada se Mesec nađe u znaku Vage, ego se ostavlja po strani, i svi težimo da se ,,uparimo'' sa nekim, jer niko ne želi da bude sam tokom ovog tranzita.

Međutim, kad se Mesec preseli u znak Škorpije, iza sebe ostavljamo taktičnost, fine manire i potrebu za partnerskim odnosima bilo koje vrste, prekidamo dogovore i počinjemo sumnjati u sve oko sebe. Planiramo napad iz zasede i objavu rata nekome ili nečemu.

Mesec u znaku Strelca ipak vraća optimizam, te utišava sve sukobe, naravno, sem onih teških filozofiranja o nebitnim stvarima, koje dodatno pojačava. Dok je Mesec u Strelcu, pravo je vjeme za planiranje putovanja i za sportske aktivnosti.

Da biste maksimalno iskoristili tranzit Meseca kroz znak Jarca, najbolje je da se pridržavate parole ,,red, rad i disciplina''. Emocije stavite na čekanje, smanjite kontakt sa porodicom i prijateljima, te se potpuno posvetite poslovnim obavezama, jer ćete u suprotnom ući u bespotrebne sukobe.

Tranzitni Mesec u znaku Vodolije takođe treba iskoristiti, jer on simboliše oslobađanje, potrebu za socijalizacijom, boravak u većoj grupi ljudi, bavljenje humanitarnim radom i aktivno učestvovanje u okviru društvene zajednice.

FENG ŠUI ZA PRIVLAČENJE NOVCA: evo koji predmeti u kući blokiraju energiju obilja...

Na kraju, tranzitni Mesec u Ribama donosi melanholiju, neobjašnjivu tugu i potrebu za osamljivanjem. Ovo je vreme koje provodite sami sa svojim mislima, u svom svijetu mašte, izolovani od svih ostalih i to vam odgovara. Tokom ovog tranzita mnogi pate od poremećaja sna (spavaju premalo ili previše), pojačana je konzumacija kafe, čaja, cigareta, ali i jačih narkotika...

Posle tranzitnog Meseca u Ribama, vraćamo se mesecu u znaku Ovna i tako u krug. Važno je napomenuti da se ovi opisi odnose isključivo na tranzit, ne i na natalne postavke Meseca.

Ako znate u kom se znaku nalazi vaš natalni Mesec, onda lako možete pratiti koji će vam dani tokom meseca više prijati od ostalih. Npr. Mesec u znaku Ovna neće prijati svima, niti će svima doneti probleme. Ako je vaš natalni Mesec u vatrenom (Ovan, Lav, Strijelac) ili vazdušnom (Blizanci, Vaga, Vodolija) onda će vam najviše prijati tranziti Mjeseca kroz vodene (Rak, Škorpija, Ribe) i zemljane (Bik, Devica, Jarac) znakove. Vredi i obrnuto, ako je vaš Mesec u zemljanom ili vodenom znaku, više će vam odgovarati tranziti Mesca kroz vatrene i vazdušne znakove.

Za individualniji pristup, potrebno je da znate raspored polja u vašem ličnom horoskopu. Mjesec kao planeta nikad ne utiče na druge planete, već one utiču na njega. Osnovna uloga Meseca je da prima i da ,,apsorbuje'' lekcije. U skladu sa simbolikom polja kroz koje vam prolazi tranzitni Mesec, tog dana treba da ,,apsorbujete'' nešto vezano za to polje, odnosno tog dana ćete se najviše baviti tematikom tog polja.

Ako Mesec tranzituje kroz vaše:

I polje - radite na sebi i na svom fizičkom telu, promenite frizuru ili počnite dijetu. Tranzit Mjeseca kroz I polje donosi promjenjivo raspoloženje, ali je generalno dobar za započinjanje novih stvari.

II polje - bavite se finansijama, plaćanjem računa, naplatom potraživanja i sl.

III polje - dobar dan za komunikaciju, kraća putovanja, te rešavanje raznih administrativnih obaveza.

Iskrena ispovest autistične devojke: Ne bih menjala svoj autizam i maštu ni za šta na svetu...

IV polje - bavite se kućom i porodicom, posjetite roditelje i sl.

V polje - ako ste roditelj, posvetite se deci. Ovo je i dan za uživanje, sa dragom osobom ili prijateljima možete posetiti pozorište, koncert ili neki restoran.

VI polje - posvetite se poslu i svakodnevnim obavezama.

VII polje - raste potreba za prisnošću. Posvetite se partneru i građenju vašeg odnosa. Na poslovnom planu, ovaj tranzit je dobar za pregovore i potpisivanje pregovora.

Iskrena ispovest autistične devojke: Ne bih menjala svoj autizam i maštu ni za šta na svetu...

VIII polje - ovaj tranzit najčešće donosi pretjeranu dramu i naglašenu strast, pokušajte da se kontrolišete. Pored toga, ovaj tranzit je dobar za obvljanje hirurških zahvata, plaćanje poreza i dugova, rjšavanje nasledstva, ali i posete grobljima.

IX polje - ovo je odličan period za učenje, planiranje putovanja ili samo putovanje (posebno u inostranstvo).

X polje - ovo je trenutak za realizaciju najbitnijih stvari vezanih za posao, poziciju i status u društvu.

XI polje - planirajte buduće ciljeve ili obaveze, posvetite se prijateljima, uspostavite kontakt sa novim ljudima, ali isto tako pomozite nekome (bavite se humanitarnim radom) tokom ovog tranzita.

XII polje - ovaj tranzit donosi potrebu za osamom, izolacijom i introspekcijom. Ovaj tranzit ćete najčešće samo prespavati

Aastrolog: Miloš Tomić