Dnevni horoskop za danas predviđa opoziciju Neptuna i Meseca, što znači da će nam se u život useliti romantika i senzualnost, ali i velika zbunjenost na poslovnom planu, piše Lovesensa.

Dragi Lavovi, tokom jutra imate velike teškoće da se fokusirate na posao, jer se razne prepreke ređaju na putu završetka važnog projekta. Ignorišite toksično okruženje i posvetite se ličnim ciljevima.

Dobro raspoloženje se vraća sa zalaskom sunca, a velike su šanse da provedete romantično veče puno nežnosti. Shvatićete koliko je partner spreman da žrtvuje i uloži trud da bi veza uspela, pokušajte da uzvaratite istom merom.

HOROSKOP ZA VIKEND: evo šta nam donosi Merkur u znaku Strelca u nedelju

U petak, 10. novembra, Mesec je u Lavu pa u kvadratu sa Suncem u Škorpiji, a u sekstilu s Marsom u Vagi. Fokus je u petak na drugim ljudima te vezama koje možete izgraditi. To je odličan dan za uspostavljanje novih veza, posebno na društvenim zbivanjima, okupljanjima, zabavama, radionicama - bilo gde gde se okupi grupa ljudi da bi nešto zajedno radili.

"U petak možete ostvariti prekrasnu novu vezu", kaže astrolog Gregory Scott i dodaje da ona može biti prijateljskog ili romantičnoga karaktera, a u svakom će slučaju biti intenzivna zbog naglaska na Škorpiji.

Mesec u subotu poslepodne prelazi u znak Device. Saturn je u trigonu s Uranom - to je drugi put ove godine da su ta dva planeta u tom harmoničnomodnosu, koji se neće ponoviti sve do 2037. godine!

U njemu te dva planeta omogućuju naučno otkriće, napredak u polju inteligencije, da neka inovacija, nova korisna tehnologija, uđe u naše živote i ostane u njima. Prelazak Meseca u Devicu u tom je kontekstu vrlo pozitivan zbog analitičke prirode tog znaka koja ublažava emocionalnost i omogućuje usredotočivanje na činjenice i brojke, objašnjava G. Scott.

U nedelju će osećaji i dalje biti prigušeni zbog Meseca u Devici. Mesec je u sekstilu s planetom sreće, Jupiterom, i Suncem u Škorpiji, a u kvadratu s Merkurom koji je u Strelcu. Merkur, planeta komunikacije, vlada Devicom i Blizancima. Kad je u Devici, voli analizirati i tražiti smisao stvari; kad je u Blizancima, voli komunicirati i izražavati ono što je video i naučio, kaže astrolog. U Strelcu je pak sklon da pretera jer zbog uzbuđenja želi istražiti sve pa mu često promaknu detalji u želji da odmah pređe na nešto novo.

Nedelja bi stoga mogla biti pomalo zbunjujuća: pokušaćete prikupiti informacije vezane uz osećaje jer će vam oni biti važni - to je ono što čini Mesec u Devici u sekstilu sa Suncem i Jupiterom - ali to će biti nezadovoljavajuće i ne posebno prosvetljujuće, objašnjava G. Scott.

"Nedelja nije najbolji dan za donošenje odluke o započinjanju ili završavanju veze, hobija ili posla - ili bilo kakve velike životne odluke", savetuje astrolog. Naime, dok vi pokušavate doneti odluku sad i ovde, Merkur u Strelcu već misli pet koraka unapred. No to je dobar dan za nepoduzimanje akcije, introspekciju, otkrivanje više o smeru kojim želite ići (umesto da njime jednostavno krenete).

Izvor: Sensa klub