Vaša će ljubav imati danas oči samo za vas, piše Lovesensa. Među svim horoskopskim znacima koje će obradovati konjukcija Venere i Jupitera, vi ćete - dragi Ovnovi! - danas biti obasuti pravim darovima s neba.
Vaš emotivni partner danas će vas zasuti divnim izjavama ljubavi, biće tu poruka, mejlova, poziva i ponuda da veče provedete u nekom specijalnom provodu. Ako ostanete otvoreni prema najrazličitijim predlozima, vrlo je moguće da će baš današnji dan odvesti vašu vezu u najlepšem pravcu.
Ni usamljeni Ovnovi neće biti danas zapostavljeni. Osoba koju tako često viđate u poslovnom ambijentu pokazaće ozbiljno interesovanje za vas. Osluškujte svoje srce i zaboravite strah. Budućnost pripada onima koji imaju dovoljno poverenja u sudbinu!
Izvor: Lovesensa
Vitamin D u pečurkama: 100 puta jača doza zahvaljujući suncu
Vitamin D je poznat kao zaštita od nekih vrsta kancera, hrana za mozek, mišiće i kosti, a nauka otkriva kako da ga u jednoj namirnici uvećate za 100 puta, piše Lepa & srećna.
Najjednostavniji način da obezbedite najbolju dnevnu dozu vitamina D jeste da ostavite pečurke da odstoje na suncu.
Nauka dokazuje da pečurke, koje se inače gaje na tamnim mestima, reaguju na UV zrake i stvaraju antioksidans vitamin D kako bi se odbranile od solarnog zračenja.
Razvoj vitamina je izrazit kod bukovače i šitaki pečurke, ali se odvija i kod šampinjona. Ne treba da bude toplo vreme, dovoljno je da pečurke ostavite kraj prozora na od 10 do 15 časova kako bi se nakupile sunčeve svetlosti. Unutrašnji deo pečurke koji je uglavnom braon boje okrenite ka suncu za najbolji rezultat, jer je on najosetljiviji na sunce.
Kako je najbolje pripremati pečurke
Istraživači iz Španije (istraživanje objavljeno u International Journal of Food Sciences and Nutrition) kažu da je najzdraviji način za pripremu pečuraka grilovanje ili kratka obrada u mikrotalasnoj.
Ovako se povećavaju nivoi antioksidanata, dok ih kuvanje ili prženje smanjuje. Dodavanje male količine ulja pri grilovanju povećava njihove nutritivne vrednosti. Tokom prženja se iz pečuraka gube proteini i ugljeni hidrati, a isto se dešava i kuvanjem. Grilovanje sa malo ulja povećava hranljivost, dok je za pečurke ključno da vreme pripreme bude što kraće i sa što manje tečnosti.
Palačinke od heljde punjene pečurkama
Sastojci:
- 1 šoljica heljdinog brašna
- četvrtina šoljice pirinčanog brašna
- četvrtina šoljice brašna od leblebija
- 2 kašike aru praha
- 1 kašičica soli
- 2 kašike tahinija
- 2 kašike jabučnog octa
- 1 - 1 i po šoljica mineralne vode
Priprema:
Pomešajte sve suve sastojke. Pomešajte tahini s mineralnom vodom i jabukovim sirćetom pa umešajte u suve sastojke. Ostavite da odstoji pola sata pa ispecite palačinke.
Punjenje:
- 1 manji luk
- 300 g svežih shiitake pečuraka
- 2 kašike svežeg kopra
- 2 kašike suncokretovog ulja
- pola šoljice narendanog dimljenog tofua
- 1 kašičica mešavine suvih začina
- pola šoljice sojine pavlake
- malo bibera
Priprema:
Operite pečurke i iseckajte ih na trakice. Luk isecite na kockice. Dinstajte luk i pečurke na suncokretovom ulju 3 do 4 minuta. Dodajte začine i dinstajte još 5 - 6 minuta uz mešanje. Umešajte sojinu pavlaku i dimljeni tofu. Dodajte bibera i soli po želji.
ISPOVEST ŽENE KOJA SE RAZVELA POSLE 33 GODINE BRAKA: "Uselila sam se u garsonjeru sa jednim koferom, bila sam presrećna"
VELIKI HOROSKOP ZA NAREDNIH 6 MESECI - OD JUNA DO DECEMBRA: Ovan postiže cilj i uspeh, Lav ulazi u novu ljubavnu vezu!
KAKO DA NOSITE PANTALONE AKO IMATE PREKO 50: 6 najboljih saveta profi stilista - izgledaćete mlađe, vitkije i super šik
PSIHOLOŠKI TEST - DA LI MAČKA SA SLIKE SILAZI ILI SE PENJE UZ STEPENICE: Odgovor otkriva kakva ste ličnost zapravo!
TEST LIČNOSTI OD 15 SEKUNDI, IZABERITE KOJA BISTE ŽIVOTNIJA NAJPRE BILI: Otkriva ko ste zaista i kako vas drugi vide!