Nedelju će obeležiti mlad Mesec u Strelcu, 18. decembra. Takođe, tranzitni Saturn 20. decembra ulazi u Jarca. I mnogima od nas kreće period duboke transformacije, sukoba, menjanja i odbacivanja svega suvišnog i površnog. Tranzitni Merkur će tokom cele nedelje i dalje biti retrogradan, pa komunikacija može biti otežana, kasnićemo, dogovori će se odlagati. Sunce, takođe, menja znak i ulazi u Jarca.

Šta konkretno možemo očekivati u narednim danima, u skladu sa našim podznakom:

Podznak Ovan

Studenti će naredne dane posvetiti učenju. Obaveze su se nagomilale, vremena je sve manje, a vi zahtevate samo najbolje. Svi oni koji planiraju da započnu neki projekat, nailaziće na povoljne okolnosti. Zaposleni mogu očekivati korenite promene. Neko će promeniti posao, neko će dobiti priznanje za svoj trud, a neko će shvatiti da ga posao ne ispunjava, i poželeće da krene u nekom novom smeru. Osetićete želju da ostavite trag, da se vaše ime prepoznaje i da vaša pojava zaseni. Svakako da ćete raditi i na tome.

Podznak Bik

Narednih dana "mučiće" vas neki prikriveni strahovi, snovi koji vam neće doneti preko potreban odmor i osećaj kako vaše trenutno stanje niko ne razume. Očekuju vas iskušenja, promene i prepreke pri komunikaciji sa onima koji ne posmatraju život na način na koji ga vi posmatrate. Takođe, možete očekivati da neke iluzije prestanu da budu deo vaše svakodnevnice. Otvaranje očiju nije lako i često nije ono što želimo. Međutim, potrebno je spoznati neke istine.

Podznak Blizanci

Mnogi parovi trenutno prolaze kroz problematičan period. Kao da tek sada sve ono prećutano dolazi "na naplatu". Kao da ne razumete jasno osobu sa kojom ste. Suzdržite se od nekih krupnih odluka, saslušajte ono što druga strana ima da vam kaže i objasnite ono što smatrate da je ostalo nerazjašnjeno. Možete očekivati da vas neke životne okolnosti izvlače van granica vaše zone komfora. I to neće biti prijatan osećaj za vas. Razmislite na koji način možete poboljšati komunikaciju sa voljenom osobom.

Podznak Rak

Trenutno se suočavate sa problemima na poslu. Oni koji traže posao, ne nailaze na otvorena vrata tamo gde su ih očekivali. Prati vas osećaj kako vi najviše dajete, a ne dobijate jednaku povratnu reakciju. Pripazite na hranu koju svakodnevno konzumirate, moguće je da vam neka namirnica ne prija. Mnogi od vas imaće osećaj kako ih drugi ljudi ne razumeju, kako su svi grublji i kako ne podnose slabost. To vas može, malo, usporiti i navesti da menjate neke svoje planove. Potrebno je da se suočite sa onim različitim od vas, kako biste shvatili da svako od nas sam bira svoj put do uspeha.

Podznak Lav

U narednim danima ljubav će biti prisutna u svakom vašem danu. Ali vi kao da prolazite pored nje i ne pridajete važnost nečijim osećanjima. Ako postoji neko ko budi vašu emociju, neko ko vam se već neko vreme dopada, naredni dani mogu doneti neke promene u odnosu sa tom osobom. Takođe, menjaće se i vaš odnos prema poslu. Shvataćete da ne zaslužuju svi da vide vašu posvećenost, i da je ponekad potrebno staviti sebe ispred tuđih želja.

Podznak Devica

Pomalo se menja porodična situacija, nerazumevanja se stišavaju, neki planovi se pokreću i odnos sa porodicom ide u dobrom smeru. Neko od vas će menjati nešto u svom domu, kako bi stvorili pravu prazničnu atmosferu. Možete očekivati promene u odnosu sa voljenom osobom. Ulazite u jedan period kada će mnogi od vas shvatiti pravu vrednost emocije, šta je ono što vam je zaista potrebno. I da li osoba koja je trenutno pored vas donosi mir vašoj duši.

Podznak Vaga

Trenutno se sve u vašem životu vrti oko nekih razgovora. Neki od njih realizovani su do kraja. Ali postoje i oni koji nisu. I najviše vas muči ono što nije izgovoreno. Naredni dani pomoći će vam da spoznate istinu i da osetite koji je put najispravniji. Neko sa kim ste prethodnih godina često dolazili u kontakt, neko ko vas razume iako vi ne priznate uvek da je ta osoba u pravu, i narednih dana će vam reći neke stvari, koje vas mogu pomalo uzdrmati, ali će vam skinuti neki teret sa leđa. Najveće promene možete očekivati u porodici, dolaziće do sukoba, pašće neke teške reči, ali ćete znati da je to ono što je neophodno, kako bi neke stvari počele da se menjaju.

Podznak Škorpija

Novčana situacija konačno je počela malo da se popravlja. Iako će novac kliziti kroz vaše prste, kupovaćete poklone za drage ljude, uspećete i da sebe iznenadite sa nečim što već neko vreme priželjkujete. Dobar je period da započnete rad na nekim projektima koji vam mogu doneti brojne beneficije i osigurati vaš put ka uspehu. Najveće promene možete očekivati u nekim situacijama kada se očekuje od vas da budete prisutni, da glasno izrazite svoje mišljenje. Neko će imati javni nastup, neku prezentaciju, važan razgovor ili kraći put koji će uneti promene u vaš život.

Podznak Strelac

Još uvek imate osećaj kao da vas vaša okolina ne razume. Kasnite. Ali drugima ne opraštate kašnjenje. Odložili ste neke planove, neke obaveze izvršavate u poslednji tren, i pomalo ste umorni od te haotične energije koja vas ne napušta. I ova nedelja izazivaće u vama slične emocije. Međutim, postoji bitan razlog za široki osmeh i slavlje. Saturn napušta vaš podznak i konačno ćete osetiti kako možete duboko da udahnete i posvetite se stvarima u kojima uživate. Bez straha da će neko sabotirati vaš trud. Potrebno je da malo pripazite pri rukovanju sa novcem, kupovine odložite za sledeću nedelju.

Podznak Jarac

Mnogo je neprospavanih noći iza vas, mnogo je spoznaja, od kojih većina nije bila prijatna. Ali vi kao da ne želite da priznate sebi očigledne istine. Najlakše je udaljiti se od onoga što nas izaziva, što budi neku negativnu emociju u nama i od onoga sa čime ne želimo da dolazimo u dodir. Međutim, naredna nedelja, pokazaće vam koliko su neka bežanja bila uzaludna. Jer sve od čega bežimo, zapravo nosimo sa sobom, u vidu uspomena, rezova na koži i rana pod kožom. Pokušajte da budete iskreni, prvenstveno prema sebi.

Podznak Vodolija

Zaokupljeni ste drugim ljudima. Međutim, pomalo vam smeta što drugi olako shvataju vašu posvećenost. Kao da se od vas očekuje da uvek budete jaki i kao da vi nemate pravo na loš dan, na slabost i potrebu za odmorom. U narednim danima ćete se malo povući iz gužve, i posvetiti samo onome što zaista želite da radite. Period pred vama povoljan je za pronalaženje unutrašnjeg mira. Neko će mir osetiti kada se udalji od svih, neko će pronaći mir pored prijatelja koje voli, a neko uz voljenu osobu.

Podznak Ribe

Poslovna situacija značajno se promenila u prethodnom periodu. Međutim, vi još ništa ne želite da objavljujete, dok ne budete sigurni da je sve zaista onako kako ste planirali. Povoljan je period da započnete rad na nečemu gde osećate da možete da pružite svoj maksimum. Vaš trud neće proći nezapaženo. Najveće promene očekuju vas u odnosu sa prijateljima. Polako ćete shvatati da nisu svi pored vas zaista vaši prijatelji. I da svoje planove i snove ne treba svima da pričate.

Izvor: Astroportal.in