Ovomesečni mlad Mesec u Strelcu je u konjunkciji sa Saturnom 18. decembra na 29. stepenu tog znaka, u kvadratu s Chironom u Ribama (na 24. stepenu) i u trigonu s Uranom koji je retrogradan u Ovnu, na 24. stepenu, navodi astrolog Nadia Gilchrist. "To će biti novi početak utemeljen na razmatranju pravila ili ponovljanju sukoba sa stvarnošću (Saturn).

Horoskop za period Saturna na 29. stepeni Strelca: evo šta vaš podznak mora da razreši do 20. decembra 2017. godine

Biće bolnih (Chiron) razumevanja, odnosno razgovora, uz ponešto pomoći Urana u obliku inovacije ili inspiracije", kaže i dodaje kako bi izazovi mogli biti vezani uz teme tipične za Strelca kao što su vera, širenje i istina. Iako Merkur nije u aspektu sa ovim Mesecom, osećaće se uticaj odlaganja i pitanja koje je donelo njegovo retrogradno kretanje kao i seme onoga što smo posejali oko 24. novembra (kad je Mesec prvi put bio u kvadratu s Chironom).

Ovaj Mesec deluje saturnovski iako njim vlada Jupiter, kaže N. Gilchrist. Neposredna blizina Saturna potopiće Strelčev entuzijazam, a kad je reč o započinjanju nečeg novog, opcije bi mogle biti ograničene. Takođe, zbog retrogradnog Merkura moguće je da u početku ne vidimo nikakav napredak. Ne treba smetnuti s uma da već dan nakon mladog Meseca Saturn napušta znak Strelca i ulazi u Jarca, zato će "novi ciljevi/planovi biti postavljeni, a odmah potom energija se menja i poguraće vas da se uozbiljite i učinite ih vidljivim (Jarac)".

Prema svemu tome, ovaj mlad Mesec neće značiti munjeviti start. "Biće to spor, postojan i frustrirajući proces koji će se protegnuti ostatak decembra, a možda sve do 6. januara sledeće godine (poslednji kvadrat Merkura u Strelcu i Chirona)", kaže astrolog i savetuje da je, kao i uvek kad je u igri Saturn, najbolji izbor jednostavno obaviti posao. "Dodatne odgovornosti, tereti, ograničenja - ne možete ih izbeći. Tačka u daljini do koje pokušavate da dođete možda se čini nemoguće daleko, ali samo idite korak po korak. Usresredite se na deo velike slike (Strelac) koji zahteva vašu pažnju."

Izvor: Sensa klub