Planeta Jupiter, najveća planeta sunčevog sistema i astrološki najveći benefik, u jednom znaku boravi oko godinu dana, a celi zodijački krug pređe za dvanaest godina. Jupiter je sreća, spas, nagrada, novac, znanje, pravda, mudrost i moral.

Jupiter je putnik koji nas tera da naučimo nešto novo. On je volja za životom, optimizam i osmeh, planeta mudrosti i dobrote, visokog obrazovanja i dalekih putovanja. Njegova energija vodi istini, pravdi, toleranciji, strpljenju, znanju i razumevanju.

Ovaj benefik vlada i sportom, slobodnim vremenom, lovom i životinjama, dalekim putevima, velikim uspesima, bogatstvom, nadmoći, ugledom i dostojanstvom, on je sudija, vlast i onaj koji pruža pomoć. Jupiter je traganje za smislom, on je svrha života, on nam otvara vrata optimizma, prosperiteta, ekspanzije.

Kakvu ljubav obećava Jupiter u Škorpiji: šta moćni tranzit donosi vašem podznaku...

Jupiter nam pruža mogućnosti, otvara vidike, pokazuje gde smo najuspešniji i gde leži naša sreća. On uglavnom uvek donosi dobitke, ekspanziju, optimizam, širinu, ali širi sve ono na šta naiđe, bilo to dobro ili loše.

Jupiter nam daje odgovor na pitanje gde nas čekaju najveće mogućnosti, najbolje šanse. Naravno, pogrešno bi bilo verovati da će sam tranzit doneti sreću sa neba. Rezultati tranzita zavise od individualnog horoskopa, kao i od aspekata koje prave s našim planetama.

PageBreak

Šta donosi retrogradni Jupiter u Škorpiji

Ovaj veliki kosmički događaj nastupio je 10. oktobra 2017. godine i trajaće do 8. novembra 2018. godine. Svaki put kada Jupiter menja znak, a to se događa jednom godišnje, on donosi energiju znaka u koji ulazi. Tranzitni Jupiter u Škorpiji biće retrogradan od 9. marta do 10. jula 2018. godine.

Škorpija je osmi znak Zodijaka i predstavlja regeneraciju, nasledstva, sredstva drugih ljudi, zaveštanja, testamente, poreze, tajne, rizik, degeneracije, osude, duhovnu i fizičku moć, podzemna mesta, ginekologiju, operacije, seks, rađanje, smrt, volju, snagu, odlučnost, kao i podršku koju dobijamo od drugih ljudi.

Škorpija je obdarena nekom čudnom snagom, magnetizmom i intrigantnom tajanstvenošću. Ima nadrealno jaku volju, istrajnost i duboka osećanja. Osećanja su joj obično plemenita, usmerena na ispravljanje nepravde i pomoć drugima. Često je prati bezrazložno i nepravedno prikačena loša reputacija ali se sa druge strane, opasne i zle, Škorpije krije dobrota, ljubav i saosećanje sa patnjama drugih.

Sve čari žene Škorpije: strastvena ljubavnica sa školjkom koja se ne otvara lako...

Istina je da je zatvorena i da je niko ne poznaje u potpunosti, niti ona to dozvoljava. Ona prikriva svoja prava osećanja i svoj život, čak i onda kada vam izgleda uverljivo. Najjača je baš onda kada dotakne dno, pa se poput feniksa izdigne iz pepela, spremna da nastavi svoj put još jača i hrabrija.

Kako Jupiter ima energiju širenja i ekspanzije, prirodno je da će proširiti i izvući na površinu sve navedeno što Škorpija i priroda 8. polja predstavljaju. Upotrebila sam pravu sintagmu - izvući na površinu. Škorpija se ne zadovoljava prividnim i površnim stvarima, ona odlazi u dubine, dotiče dno, kopa ispod površine, gleda u lice smrti, da bi se ponovo rodila i dostojna izašla na sjaj sunca. Više puta u životu umire i rađa se i od nje se uči da je poraz samo lekcija, nikako kraj.

Došlo je vreme da uzmemo život u svoje ruke i, mučeni prethodnim iskustvima, naučeni idemo dalje. Velike visine su dostupne svima onima koji su savladali nižu prirodu i izborili se sa strastima i iskušenjima. Ko uspe da se izdigne iznad fizičkog sveta, taj oseća šta je moć regeneracije. Vreme je da regenerišete svoje misli i akcije, prebrodite krize i da bol i razočaranja ostavite iza sebe.

Jupiter u znaku Škorpije akcenat stavlja na ambiciju, hrabrost, snalažljivost i intuiciju. No, s druge strane, aktivira ljubomoru, sarkazam, ogorčenost, posesivnost i želju za osvetom. Snažna volja i odlučnost pratiće nas u obavljanju svih započetih poslova. Škorpija ne radi ništa na pola, sve je crno ili belo, sve je sve ili ništa.

PageBreak

Kakvu pravdu donosi Škorpija

Došlo je vreme kada ćemo utemeljiti svoje stavove, napraviti plan za dane koji dolaze, i uložiti svu moguću energiju u ostvarivanju istih. Energije nam neće faliti, niti volje da ostvarimo zacrtano! Bićemo sami sebi i sudije i kritičari. Rušićemo postojeće i imaćemo hrabrosti za isto. Odbacićemo, hrabro i odlučno, svu prljavštinu iz svog života. Razgradićemo, da bismo ponovo mogli graditi, na čistim temeljima. Vreme je za reorganizaciju sopstvenog života.

Bavićemo se, na različite načine, svojim osećanjima, preispitivanjem istih, dublje i intenzivnije ćemo doživljavati odnose u koje ulazimo, a seks, intimnost i strast će igrati glavnu ulogu. Iz podzemlja se, na svetlo dana, izvlače tajne, skriveno, loše namere, prljav novac, nepravda, da bi se regenerisali u istinu, transparentno, čisto i pravedno.

Došlo je onih pet minuta svima onima kojima je učinjena nepravda, koji su omalovaženi, nepravedno osuđeni, čija su dela nedovoljno cenjena, čije su pobede slavili drugi, i žuta minuta svima onima koji su se kitili tuđim perjem, koji su prečicom stizali do cilja, koji su gazili da bi bili slavljeni, koji su umislili da im je sve dozvoljeno. Škorpija je pravda! Možda veća nego ona koju predstavlja Vaga. Vaga je zakon države, sud i institucija, a Škorpija je zakon čoveka i moralna pravda.

Cvetni zodijak za romantičare: koji cvet je tajna ljubav vašeg znaka...

Jupiter u Škorpiji će se pozabaviti vrlo ozbiljnim pitanjima naših života pa će, pored navedenog, ekspanziju doživeti i svi oni koji zavise od tuđeg novca, koji očekuju neko sponzorstvo, stipendije, kredite. Sreću donosi u zajedničkim ili finansijskim korporacijama, porezima, osiguranjima, nasledstvima. Dobro poslovanje onim koji se bave poslovima u vezi sa nekretninama, porezima, pogrebnim uslugama, osiguranjima.

Povećaće se interesovanje za okultno, religije, život poslije smrti, telepatsku komunikaciju, paralelne svjetove. Širenje neprijateljstva i nasilja u zemljama Istoka, nasilje, terorizam, verski fanatizam, pribavljanje tajnih informacija koje se odnose na privatne stvari drugih. Procvat obaveštajnih služni, razrešenje nerazašnjenih zločina, suđenja kriminalnim grupama ili organizacijama.

PageBreak

Povoljan period za ispitivanje podsvesti

Prijateljstva zasnovana na skrivenim motivima. Sukobi sa zakonom zbog velikih korporacija, osiguranja, plaćanja poreza, nasledstva, alimentacije, kriminala ili novčanih malverzacija. Nepromišljena ulaganja na berzi ili finansijska partnerstva mogu doneti gubitke. Mnogo neplaniranih trudnoća, širenje polno prenosivih bolesti, završetaka, umiranja, ali i novih života - što onih koji dožive preporod, što rađanja beba.

Najviše ćemo kopati po sopstvenoj podsvesti, pa će ovo biti period povoljan i za sve one koji se bave psihologijom, psihijatrijom i na različite načine ispituju umove i duše drugih ljudi. Škorpija je misterija makrokosmosa i mikrokosmosa - sveta koji leži u nama i kojim ćemo se posebno baviti u period boravka Jupitera u Škorpiji.

Meditacija u skladu s horoskopskim znakom...

Sve što smo sakrili od drugih i od samih sebe, sada će pozvoniti na vrata. Vratiće se sve nedovršeno, nezapečaćeno, sakriveno, prekinuto bez objašnjenja. Vrata, koja smo ostavili na pola, pozvaće nas da ih zatvorimo. Otvaraćemo kutije sopstvene duše, suočiti se sa onim što smo davno zaboravili ili smo se potrudili da tako bude, da bismo doživeli samoobnovu.

Otklonićemo spoljne faktore da bismo vratili sebi unutrašnji mir, mentalno zdravlje i emocionalnu stabilnost. Škorpija ruši i razgrađuje, da bi ponovo gradila. Njena veličina i snaga je upravo u tome što gradi na temeljima prethodnih iskustava. Ona upravlja najdubljim slojevima podsvesti i uspostavlja vezu između duhovnog i materijalnog sveta.

Naučiće nas ovaj tranzit da razmišljamo hladne glave, da uvek održavamo pozitivnu sliku o sebi u svojim očima. Da ostanemo verni sebi, bez preterane brige o tome šta će drugi misliti, jer to je već njihova karma, zar ne?

Učiniće ovaj Jupiter sve da naše samopoštovanje bude stabilno - da cenimo sebe, ističemo vlastite vrline i ne dozvolimo da nas iko pokoleba u ovom nastojanju. Naučiće nas da se povežemo sa svojim osećanjima. Osluškujemo puls svojih emocija. Suočimo se s njima, a potom negativne emocije transformišemo u pozitivne.

Pored intimnosti i onog duboko skrivenog u nama, Jupiter u Škorpiji uticaće i na materijalno bogatstvo, posebno na novac koji dobijamo od drugih ljudi. Regeneracija i transformacija čekaju sve one kojima je ista potrebna da prebrode trenutne ili dugoročne životne krize, a potrebna je svima nama u nekom segmentu života. Bez suočavanja nema rešenja. Bez suočavanja, svi problemi leže ispod tepiha i čekaju period otkrivanja.

To otkrivanje je dočekalo svoj red, pa će se suočavanje različito odraziti na različite karaktere, kao i na one koji su spremni ili nesu spremni da se uhvate u koštac sa sopstvenim senkama. Otuda, ovaj period hrabrima može biti blagoslov, onim manje hrabrim ogroman stres. Ono što je sigurno, i jednim i drugim biće lekcija da se napredak ostvaruje tek onda kada preuzmemo odgovornost za sopstvena dela. Kada odrastemo. Kada shvatimo da sami biramo i svoju sreću i svoju nesreću.

Škorpije će, naravno, doživeti najveći preporod i pozitivan preokret u životu. Došao je red i na njih, posle 12 godina. Pred njima je potpuno novi ciklus, tačnije početak novog ciklusa i rešenje mnogih životnih pitanja. Otvaraće se mogućnosti i ukazivati prilike koje treba iskoristiti! Isto važi i za sve one koji su u podznaku Škorpija ili koji imaju neke lične planete u ovom znaku. Ovaj tranzit pozitivno će uticati na Rakove, Ribe, Device i Jarčeve, dok će ostalima zahvatiti neko polje, te će najveći uticaj osetiti u onom segmentu života koji bude pod uticajem ovog tranzita.

Izvor: Astroportal.in