Dnevni horoskop - povoljan položaj Jupitera i Meseca donosi optimizam i šansu za uspeh na različitim polljima. Ali, zvezde podsećaju da je ovaj dan naročito povoljan za rešavanje problema u međuljudskim odnosima i za uspeh na poslovnom planu, piše Lovesensa.

Znak kojem će zvezde poslati najviše darova i radosti je Rak. Ako ste rođeni u znaku Raka, danas imate puno energije i druželjubivi ste, ali ljubav i partnera stavljate na prvo mesto na listi prioriteta. Moguće je da će se na ljubavnomplanu dogoditi određene promene, ali to se može samo pozitivno odraziti na vaš život i budućnost.

Astrolozi ističu da Rakovi danas ne treba da brinu zbog zdravstvenog stanja ili karijere. Međutim, podsećaju da ovako dobar položaj planeta treba iskoristiti za usavršavanje i kreiranje plana kako da ostvarite najiskrenije želje.

Ovo je čudo kineske medicine: kako da sami izlečite bol u leđima

Danas sam prisustvovao još jednom "ČUDU" kineske medicine i želim da ga podelim sa vama, jer - jako je korisno!

U ovom slučaju i pacijent i terapeut sam bio - ja.

Pre dva dana vreme me je prevarilo, kroz prozor je delovalo fino i toplo, pa sam se obukao prilično lagano, ali je zapravo duvao ne tako jak, ali leden vetar, koji je ulazio pravo u kosti. I juče sam u toku dana počeo da osećam zategnutost, pa zatim i bol u delu medijalno od skapule (iliti narodski - od lopatice ka kičmi). Bol se uveče pojačao, ali sam računao da će do jutra već biti bolje i ništa nisam preduzimao. Međutim, u toku noći bol je dostigao vrhunac. Osećao sam ga kroz san pri svakom pokretu, a pred zoru me je probudio i bio je toliko jak da sam pri najmanjem pokretu morao zaustavljati disanje na nekoliko sekundi i ispuštati "Aaaaa" urlik da bih ga podneo. Nikad ranije nisam imao takav bol nakon nazeba. I bilo mi je jasno da moram nešto da preduzmem.

Umirio sam se, zatvorio oči i prisetio se nekih principa u akupunkturi za otklanjanje bolova. Iglice se prvo ubadaju na osetljiva mesta daleko od mesta primarnog bola. Često u šake i stopala. Tako sam potpuno relaksiran, u polusnu, pokušao da osetim koje je to naročito osetljivo mesto na mom telu.

Praktičar kineske tradicionalne medicine Filip Manja: Najvažnija lekcija za razvoj...

Kada sam mentalno skenirao stopala i šake, odgovor se javio sâm - leva šaka. Definitivno leva šaka, i to deo između poslednje dve metakarpalne kosti (kosti koje se produžuju u mali i domali prst).

Palcem desne ruke sam u toj zoni pronašao najosetljivije mesto i pritisnuo ga. Osetio sam blagi (neznatan) bol u šaci, a bol kod lopatice je istog trenutka nestao. Onda sam se uspravio u sedeći položaj, i dalje držeći pritisak palcem, i osetio da u nekim položajima bol i dalje postoji, iako je na skali od 1-10 spao sa 8 na 2-3. Nastavio sam da palcem masiram ceo taj deo šake i nakon 10-15 minuta masiranja bol je potpuno nestao. Sada je veče, u međuvremenu sam bio na predavanjima (i dalje je hladno!) i ceo dan gotovo nikakav bol ne osećam. Možda u nekim trenucima u nekom položaju osetim 0,5, ali to je samo kad baš obratim pažnju.

I tako sam dan (ili dane!) koji je mogao da mi bude pakao, za 10 min. transformisao u potpuno funkcionalan i kreativan dan.

Ljudi, za bolove vam ne treba ništa spolja.

Ovo nije nikakvo čudo, mnogo puta sam svedočio trenutnom nestanku čak i višegodišnjih bolova.

Potrebno je da budete svesni svog tela i razvijete određenu senzitivnost. Najbolji način za postizanje toga je vežbanje Qigonga i meditacija.

Kineski recept za dug život: Nei Jing otkriva tajnu ishrane i zdravlja kojim ćemo doživeti Nebeske godine...

Nadam se da ćete imati koristi od ovog mog iskustva, bilo da vam se desi nešto slično (pu, pu, pu), ili da radite kao terapeut sa drugima.

Veliki zagrljaj za sve...

Izvor: Kineska medicina