„Bez sumnje Tihi okean stao je između nas. Željan sam bujice reči sa tvojih usana. Ispod neba koje seva, poštedi me nevremena." (Vatra)

Grčili ste se. U telu. Trbuhu. Organima. U sumnjama. Nevericama. Strahovima. Preko noći izmenili ste svoja okruženja. Navike. Bitke. Zakidali ponekad nepravedno i sebe i druge. Sekli ste prioritete i od njih odsekli najbitnije. Menjali ste svoje živote. Prijatelje. Okolinu. Neki i svoje partnere. Odnosi su preživljavali, ako su preživeli. Mnogi nisu opstali. Mnogi su se pogubili. Izgubili. Utopili. Retki su opstali. Udareni. Ošamareni. Usahli. Izmrcvareni. Gladni svega. Jer u tom periodu nanjušili bi samo jedni drugima krvi. Namirisali se strahova. Gutali jedni drugima močvare. Izbijale su na površinu naših tela sve intimnosti, mnogo veće i jače i bitnije od samog seksa. Izbijali smo mi. Pravi. Takvi kakvi jesmo. Obrubljeni svim manama. Svime što nosimo. Iznedrila se naša unutrašnjost i postala naša spoljašnjost.

Bili smo nesnosni i nepodnošljivi. Najmanje lepo remek-delo isplivalo na površini Tihog okeana. Vodili smo ljubav jedni sa drugima, kao sa demonima. U intimnosti u kojoj smo zakoračili u sebe, a ne ostali samo na površini. Polovični. Bili smo potpuni. Ekstazirajući. Najprirodniji. Najogoljeniji. Najprihvaćeniji. Jer lako je prihvatiti nas plitke i površne, to ume svako. Ali nositi našu dušu u ludilima, voljenje je retkih.

DETALJAN KINESKI HOROSKOP ZA SVAKI ZNAK: godišnja astro prognoza za godinu zemljanog Psa (2018)...

Tranzitni Jupiter ušao je u znak Škorpije u i ostaje u ovom znaku sve do novembra 2018. godine. Jupiter svoj retrogradni hod kreće 8. marta sa 23* i završava 10. jula na 13*. Kada govorimo o retrogradnosti kretanja planeta uvek simbolički govorimo o povratku u Sebe. Vraćanju na nešto što smo već prošli. O prilici da ponovno prođemo istim putem, popravimo sve ono što nismo znali ili mogli i uvidimo sve ono što nismo uvideli. Retrogradno kretanje planete je kao prilika da vratite vreme unazad i napravite iste stvari iznova. Ovoga puta dovoljno dobro.

PageBreak

Čega treba da se setimo dok se Jupiter vraća retrogradno

Jupiter se vraća retrogradno od 23 do 13* znaka Škorpije. To je njegov put koji mora iznova preći. To je naš put. Naš novi uvid u stare stvari. Naša prilika da nadoknadimo propušteno. Bitno je prisetiti se perioda kada se Jupiter kretao direktnim hodom od 10. do 23.* Škorpiona. Bio je to period od 11. decembra 2017. godine pa unazad sve do 8. marta 2017. godine.

Razmislite o događajima koji su vas zatekli, o stvarima o kojima ste promišljali, o prilikama i nemogućnostima koje se čini da niste imali. Za šta ste bili uskraćeni ili ste nekoga uskratili? Šta je tako sirovo unakazilo vaše želje i otrgnulo vaše osmehe? Šta vas je vuklo prema nazad, a hteli ste napred. Koja je to sila događaja ostavila vas po strani kao nemog posmatrača dok su drugi slavili svoje?

Kolike su granice postavljene među vama, a želeli ste ih preći. Životne okolnosti naterale su vas na neka odustajanja, neka čekanja. Ostvarenje vaših želja bilo je otkazano. Pomereni ste hiljadu puta jer nije bilo pravo vreme. Jer nije bilo vaše vreme. Umesto da uživate u sreći, neodvojivosti, zagrljajima, vi ste žudeli odvojivi od svega. Život vas je naterao na suočavanje sa svojim strahovima. Bacio vas je u ogranke nabujalih reka. Nemilosrdno, a ipak pazeći na vas. Menjali ste iz korena svoje živote jer su vam ih drugi menjali. Živeli polovično svoje noći. Strepili za svoje sutra. Razbacali su vas u vrtloge vremena kao da vaše platno može sve podneti. I jeste. Podnelo je štošta.

Ljubavni godišnji horoskop za vodene znake Zodijaka u 2018. godini...

Prečesto nismo podnosili ni sami sebe. A ipak, svu tu našu težinu postojanja neko je uspeo da podnese. Bili smo i krvnici i ljubavnici u isto vreme. I čvrsto se stezali u stisak i u isto vreme udarali šakama o grudi. Lupali smo kao da želimo izaći iz tih odnosa i istim se vraćali. Jer postoje niti koje su neraskidive. Postoji povezanost koja je neobjašnjiva. Vanserijska. Nimalo logična. Postoji stvari od kojih ne bežimo. Ostajemo u njima. Jer ih vredi preći.

Sve što je opstalo iz ovog perioda, sve što je preživelo, sada dobija svoje vreme. Svoj mir. Svoju priliku da napokon spoji nespojivo. Da udahne vazduh. Ljubavi. Da sklopi svoje strahove. Da malo odmori. Predahne. Da doživi sve ono što nije stiglo. Ne zato jer nije se želelo, već zato što se nije moglo.

PageBreak

Horoskop za svitanje

Ovo je vreme u kojem možete voljenima pružiti sve ono nepruživo. Orden za hrabrost. Izdržljivost. I samoću. Možete prošarati svoja tela, neraskidivo. Prošetati njima. Do srži. Zašiti rane. Obgrliti. Možete shvatiti vrednost svega što imate i svega što ima vas. Zavoleti te rašivene kože nesavršenosti. Te pokidane ruke i razlomljene jezike. Možete naučiti da ne otvarate iste stare rane. Ne nanosite nove. Možete zajedno otkriti da je vreme isceljenja, kao i vreme bitke, način upoznavanja. Jer ne upoznajemo se mi gledajući. Kao voštane figure. Već razbijajući.

Upoznajemo se onog trena kad odlučimo spremno zakoračiti u tuđe haose. Tuđe strahove. Nemire. Suze. Kad upoznamo slomljene komade. Delove nas samih. Upoznajemo se kad nas nehotice rane. Povrede. Kad nas srežu. Ili kad to isto učinimo njima. Mi se ne grlimo kad zagrlimo jedni druge, već kad zagrlimo naša ludila. I kad ih smirimo. Kad nas neko zadrži u koži iz koje bi najrađe pobegli. I kad nas privoli. Kad ostane. Kad je tu.

Ovo je vreme koje možete pokloniti jedni drugima. Ono bolje. Jače. Snažnije od vas. Vreme kada možete prevazići i samoga sebe. Uspeti. Otvoriti sebe sebi. Shvatiti svoje potencijale. Ovo je vreme kada možete dva puta razmisliti. Kad možete ispraviti nanetu štetu. Kad možete oprostiti i kad vam mogu oprostiti.

Kakvu ljubav obećava Jupiter u Škorpiji: šta moćni tranzit donosi vašem podznaku...

Ovo je vreme u kojem možete da nadoknadite sve što ste izgubili ili što niste imali prilike da ostvarite. Ovo je nova šansa da napravite bolje poteze od onih koje ste već povukli. Da se date bolje, više, potpunije onima koji su vam dali sebe. Ovo je vreme kad možete usmrtiti svoje strahove. Regenerisati svoje telo. Otpustiti svoje poroke. Pobediti svoje borbe. Ovo je vreme pred svitanje. Rađanje. Ponovni pokušaj. Ovo je vreme u kojem više Tihi okean ne stoji između vas. Vi stojite usred njega. Sa bujicom reči na usnama. Ispod neba koje i ako seva, pošteđujete jedni druge svog nevremena. Držite se neodvojivo. Zajedno.

Ljubav je imati nekoga na svojoj strani kad nemaš ni samoga Sebe. I kad sebe takvog ni ne bi imao blizu.

Astrolog: Sanja Paraminski (Astro Aisha)