Sunce je u astrologiji vitalna energija koja nas pokreće, a svako od nas ima na raspolaganju vrlo specifičnu vrstu energije koja se razlikuje po temperamentu, načinu delovanja, intenzitetu, potrebama i ciljevima. Bez obzira na to gde nam se nalazi Sunce ili, kako se to popularno kaže, koji smo znak u horoskopu, ta posebna životna energija donosi svetlost i toplinu, sjaji u nama i kroz nas obasjava druge.

Naučite da čitate poruke koje šalju anđeli: šta znači kada vidite oblak u obliku srca ili imate emotivne snove

U svakodnevnom životu izloženi smo pritiscima da stalno moramo u nečemu biti bolji nego što jesmo. Moramo biti mršaviji, seksepilniji, uspešniji, moramo bolje kuvati, imati lepšu odeću, bolji automobil, lice bez bora... Ohrabrivani smo, nažalost, da težimo novim stvarima, poboljšamo svoj izgled ili životni stil, a malo ko nas ohrabruje da se osećamo dobro u svojoj koži.

Kliknite na sliku ispod i saznajte gde vam je Sunce u ličnom horoskopu!

Težnja nerealnim standardima nametnuta nam je izvan i vodi prema dubokom nezadovoljstvu. Prestajemo voleti sami sebe i gubimo svoju autentičnost. Sunce je u astrologiji vitalna energija koja nas pokreće, a svako od nas ima na raspolaganju vrlo specifičnu vrstu energije koja se razlikuje po temperamentu, načinu delovanja, intenzitetu, potrebama i ciljevima. Bez obzira na to gdje nam se nalazi Sunce ili, kako se to popularno kaže, koji smo znak u horoskopu, ta posebna životna energija donosi svetlost i toplinu, sjaji u nama i kroz nas obasjava druge.

Napišite spisak sa barem sedam stvari koje volite na sebi. Sigurno znate nešto o svom astrološkom znaku. Šta vam se sviđa od osobina koje se pripisuju vašem znaku? Osećate li ih kao deo sebe? Da li biste želeli ili mogli još više da razvijete te osobine? Zapišite i ono što ne volite kod sebe. Pokušajte da preoblikujete negativne misli o sebi. Na primer, ako mislim da sam brzopleta i nestrpljiva, to ću preoblikovati u: imam sposobnost brzo da reagujem i želju da što pre rešavam stvari. Poigrajte se na ovaj način sa svojim „manama".

Čarolija za astronome i astrologe: kako da sigurno vidite Plavi Mesec (VIDEO)

Prisetimo se svoje posebne životne energije, svojih stvarnih kvaliteta i prepoznajmo njihovu vrednost. Nije potrebno sticati vrijednosti ili osobine koje nisu odraz naših stvarnih želja. Nismo svi isti i upravo je u toj raznolikosti lepota življenja, a svako je od nas potpuno jedinstven i neponovljiv. Dopustimo sebi da budemo ono što jesmo i budimo ponosni na sebe!

Sunce u sebi doslovno ćemo osnažiti kad hodamo sunčanom stranom ulice, odmorimo se na osunčanoj klupi u parku ili kad popijemo kafu sa prijateljicom u sunčano subotnje prepodne. Sunčati se na plaži ili pozdraviti zoru vežbajući pozdrav Suncu ili tibetance ojačaće našu vitalnost. Za tmurnih dana možemo u sebi pronaći snagu vlastite životne energije - našeg astrološkog Sunca. Bavljenje aktivnostima koje su izraz te posebne energije pomoći će nam da ostanemo svoji, autentični, da budemo ono što jesmo!

Izvor: Sensa.hr