Petak, 2. marta obležiće pun Mesec u Devici. Potpuno razotkriven, Mesec nas obasipa energijom - u ovom slučaju, energijom Device, kaže astrolog Gregory Scott. Ona je analitična, sposobna da otkrije stvari i informacije kako se smisleno povezati, organizovati, brinuti se o telu - kako vlastitom, tako i drugih ljudi.

"Bićete ispunjeni takvom energijom i sada vrhunsku vlast ima red", kaže astrolog. Mesec je u opoziciji s Merkurom u Ribama, što je zanimljivo jer je Merkur vladar Device, znaka u kojemu je ovaj pun Mesec, a sada je u Devici suprotnom znaku Riba. Stoga iako su sada naglašeni analitičnost i organizovanost, s ovakvim je Merkurom to "omekšano" te ima i spiritualnu stranu kao i želju da se stvari poboljšaju iz ljubavi prema drugima ili radi duhovnog isceljenja. Tu je i trigon s Plutonom u Jarcu pa se spomenuta energija koristi da bi se učinile važne promene u svom životu.

Veliki mesečni horoskop: astro prognoze za ljubav, posao i zdravlje za mart 2018. godine

"Pun Mesec 2. marta vreme je isceljivanja sebe, vrlo je pozitivno otpustiti sada stvari koje su vas blokirale, držale na mestu ili vam nanosile bol. Ovo je predino vreme da zaista procvetate, da sami sebi pružite energiju punu ljubavi", kaže G. Scott.

U subotu će Mesec preći u znak Vage. Takav je Mesec usredsređen na povezivanje s drugima na društvenom planu, komuniciranje u zajednici, ulepšavanje stvari; nije baš emocionalan, može biti prilično rezervisan, te usmeren na to da se odmah pređe na delovanje - stvaranje nečeg lepog, pozitivnu komunikaciju u zajednici, donošenje jasnih odluka. Mesec je u kvadratu sa Saturnom u Jarcu, zbog čega je ovo odlično vreme da se zajedničkim radom stvori nešto smisleno, solidno i od trajne vrednosti.

Subota je i dobar dan za druženje s drugim ljudima, uživanje. Možda će biti potrebno doneti neke odluke, ali vaši su odnosi - kako prijateljski, tako i romantični - stabilni te neće biti nikakvog dramatizovanja. Iako je reč o danu vikenda, subota je dobra za započinjanje poslovne saradnje i promišljanje zajedničkog poslovanja.

Sunce u Ribama u nedelju će biti u konjunkciji s Neptunom ispunjavajući nas snovima i maštanjima. U Ribama je i Merkur, planeta komunikacije - koja će sada biti puna nejasnoća. U konjunkciji je s Venerom u Ribama, koja je pak u konjunkciji s Chironom. Zbog takvog naglaska na Ribama dominiraće osećaji, a ovo je pogodno vreme za zaceljivanje rana iz prošlosti i njihovo zamenjivanje ljubavlju.

"Kombinacija Merkura, Venere i Chirona zaista je snažna", ističe astrolog. Ona omogućava uravnotežen uvid u ono što je u važim vezama bilo u prošlosti i što bi bilo idealno u budućnosti. U nedelju ćete se prisetiti veza iz prošlosti i imati sjajnu priliku raščistiti s onim negativnima.

"Podsetite se da svemir ne voli prazan prostor! Zato, što više razočaranja, zameranja i boli budete u stanju otpustiti, to više prostora stvarate za sreću, radost i ljubav", kaže astrolog preporučujući detoksikaciju, pročišćavanje i isceljujuću meditaciju - koji sada zaista mogu učiniti čuda.

Izvior: Sensa.hr