Tarot karta dana za 14. mart 2018. godine - Desetka pehara - ukazuje na osećaj zajednice i bliskosti. Ovo je karta slavlja i ponosa, pa ćete danas biti srećni i zadovoljni sa svojim i dostignućima ljudi iz okruženja. Spremni ste da napravite važan korak za svoju budućnost, a snagu vam daje neizmerna ljubav i podrška od partnera, prijatelja i porodice.

Ovo je jedna od najsrećnijih tarot karti i savetuje da imate veru u bolju budućnost. Na poslu vas očekuje napredak i velike ambicije, a ako ste dugo usamljeni uskoro ćete upoznati nekoga ko će vam se brzo podvući pod kožu. Finansijska situacija je mnogo bolja nego što očekujete i pravo je vreme za ulaganje u nove poslovne poduhvate.

Izvor: Lovesensa

Proverite da li vam je zatvorena srčana čakra: odgovorite na ova pitanja i saznajte da li imate energetsku blokadu

"Srce je središnji organ u telu, pruža nam život. Srce koje je zatvoreno kako bi minimalizovalo bol može postati katalizator bolesti", naglašava Deborah King, duhovna učiteljica i autorka nekoliko bestselera s liste New York Timesa, uključujući knjige Truth Heals, Be Your Own Shaman i Heal Yourself - Heal the World. U tri decenije dugom radu na svojim je radionicama susretala ljude s anginom, aterosklerozom i drugim zdravstvenim tegobama povezanim s četvrtom čakrom koji su nesvesno zatvorili svoja srca kako bi se zaštitili od bola i povrede.

Praktičan test: proverite da li su vam čakre otvorene

I iako se možda ne sećaju kad se njihova srčana čakra zatvorila, cena koju plaćaju za to je visoka. "Ako ne privlačite ljubav u svoj život, zapitajte se da li je vaše srce istinski otvoreno za ljubav ili gajite i hranite stare povrede. Lična intervencija je moćan način da vidite da li je vaša srčana čakra otvorena ili zatvorena", kaže D. King. Navodi pitanja pomoću kojih to možete ustanoviti, a kojima i sama redovno radi intervencija svoje srčane čakre kako bi ostala svesna da je i dalje otvorena da bi volela i bila voljena.

Šta osećam?

Gde sam povređen/a?

Kako odbijam dati ljubav?

Zbog čega odbijam dati ljubav?

Mogu li dati više ljubavi sebi i drugima?

Da li mislim da treba da budem savršen/a da budem voljen/a?

Kako mogu voleti sebe upravo takvog/takvu kakav/va sam?

Kako za mene izgleda prihvatanje sebe?

Jesam li se izolovala od drugih?

Da li mi nedostaje empatija ili se bojim intimnosti?

Koje čakre treba odblokirati da bismo imali uvek dovoljno novca

Jesam li preterano privučen/a drugima zbog potrebe za njihovim odobravanjem i njihovom ljubavlju?

Jesam li zavisan/na, dajući previše pažnje potrebama drugih ljudi, a nedovoljno vlastitim potrebama?

Jesam li dovoljno dobar/ra i kad ću to biti?

Istraživanje pomoću ovih pitanja može nam pomoći ustanoviti neravnoteže u četvrtom energetskom središtu, kaže D. King. Uz sve bolje poznavanje sebe, ova će nam pitanja pomoći da saznamo kada je, gde i kako našim srcima potrebno isceljenje. "Prava je ljubav emocija istine. Ljubav ima moć zaceliti sve rane koje smo pretrpeli - ako joj dopustimo da teče."

Izvor: Sensa.hr