Pripadnici vodenih znakova, Rak, Škorpija i Ribe, dobro su pripremljeni na sve što dolazi iz njihove unutrašnjosti. Sa lakoćom primaju poruke duše; za to im nisu potrebne reči. U prave se razgovore s dušom upuštaju pomoću kreativne vizualizacije ili maštanja. Potreba da nekako izraze ono što su doživeli i osetili, bilo bojom, slikom, zvukom, pokretom tela, izvor je kreativnosti vodenih znakova.

Kako da razgovarate sa svojom dušom: naučite da izbrišete negativna uverenja iz duše

Meditacija je za njih prirodan proces - ući u unutrašnji prostor mira, prostranosti i bezuslovne ljubavi znači ući u prostor vlastite duše. Pripadnici vodenih znakova najviše se boje osećaja nevoljenosti i samoće, a kad u meditaciji ili kreativnoj vizualizaciji osete povezanost sa vlastitom dušom, steći će stalni oslonac unutrašnje snage, lepote, ljubavi i nevinosti. Još jedan njihov jedinstveni talent za komunikaciju s dušom je intuicija.

Taj im neobjašnjivi unutrašnji osećaj govori šta u nekoj situaciji treba napraviti, a šta ne. Daje im pouzdanu informaciju o ljudima koje susreću, ko je dobronameran i iskren, a koga bi trebalo izbegavati. Poseban način razgovora s dušom kojem su skloni vodeni znakovi je molitva, bez obzira na to je li reč o nekoj formalnoj molitvi ili onoj izraženoj vlastitim rečima. Pripadnici vodenih znakova trebaju svakodnevno da odvoje vreme kako bi se osamili, izolovali od spoljnog sveta i u miru razgovarali sa svojom dušom.

Kako komuniciraju zemljani znakovi

I dok jezik duše razumeju bez teškoća, izazov im je delovati u spoljnom svetu, uklopiti sve mudrosti i smer kojim duša želi ići u svet logike i činjenica, neumoljivih zahteva svakodnevnog života. Trebaju pronaći konstruktivan način koji ih neće učiniti sramežljivim, nepraktičnim ili preosetljivim sanjarima, nego mudrim i kreativnim osobama koje, sigurne u sebe, deluju vođene saosećanjem i ljubavlju.

Izvor: Sensa.hr