Tarot karta dana za 20. april 2018. godine - Trojka štapova - ukazuje na ravnotežu i optimizam. Ovo je karta dobrih finansija, pa ćete nakon svih reškoća konačno moći da odahnete. Kada se otvori Trojka štapova, to ukazuje na veliki poslovni uspeh i naplatu truda. Ukoliko ste u potrazi za poslom, možda vam se baš danas posreći, budite uporni.

Za zaljubljene duše ovo je dan iskrenih i nežnih reči. Napokon osećate da ste jednaki s partnerom i da je ljubav uzajamna. Oni koji su dugo usamljeni treba da razmisle da li su zbog karijere zapostavili društveni život. Svaka promena je novo iskustvo, zato nema razloga za strah. Prihvatite sve izazove koje vam život daje, jer ćete iz svakog izaći mudriji, hrabriji i spremni da rizikujete zarad lične sreće.

Izvor: Lovesensa

Zašto svakog dana treba da pijemo čaj od koprive: evo koje bolesti leči ova čudesna biljka (RECEPT)

Kopriva (Urtica dioica) bogata je vitaminima, mineralima i lekovitim materijama. List koprive efikasno olakšava reumatske tegobe jer znatno umanjuje bol pri kretanju i u mirovanju. Propisuje se za unutrašnju upotrebu kao diuretik jer može da pojača izbacivanje natrijuma i mokraćne kiseline i olakšati stanje kod reumatizma i artritisa.

DETOKS ČAJ OD RUZMARINA I GREJPA: Idealan napitak uz niskokaloričnu ishranu

Također, laboratorijska ispitivanja sprovedena u Nemačkoj 1999. godine pokazala su da listovi koprive imaju snažno protivupalno dejstvo. Kopriva deluje protiv proliva i pomaže kod hemoroida. Čaj se koristi za ispiranje mokraćnih puteva, za sprečavanje stvaranja peska u bubrezima, za povećanje količine urina i kod svih upalnih procesa u telu. Kopriva snižava i nivo šećera u krvi, pa se zato koristi u brojnim čajnim mešavinama protiv dijabetesa.

Napici od korena koprive olakšavaju i tegobe kod povećane prostate, iako se veličina žlezde ne smanjuje. Čaj od koprive dobro je sredstvo za jačanje jer podstiče apetit, opskrbljuje organizam gvožđem i uspešno deluje protiv umora. U spoljnoj upotrebi kopriva se upotrebljava za lečenje akni, ekcema, masne kože i peruti.

Branje koprive za jelo služe prokuvani listovi i mlade biljke koji se beru od kraja februara do maja, a ponekad se mogu ponovo naći u jesenjim mesecima. Drške biljke sa četiri do šest listića treba otkinuti u rukavicama na mestu gde je stabljika još mekana. Koren se iskopava u jesen i proleće, a potom se sprema svež ili suši. Mladu koprivu možete pripremiti kao spanać, a od nje se prave i dodaci jelima, salate, supe, pite i druga jela.

Najbolji recept za čaj od kurkume i đumbira (TEČNO ZLATO + RECEPT)

Mladi se izdanci mogu pržiti na ulju, a osušeni i samleveni u prah mogu se spremati za dalju upotrebu. Otrovni sadržaj iz koprivinih bodljica (mravlja kiselina) kuvanjem ispari, pa se neutralizuje. Kopriva je bogata kalcijumom, fosforom, gvožđem i silikatnom kiselinom. U biljci ima vitamina K, B2 i pantenonske kiseline, pa tako predstavlja prirodni multivitaminski koncentrat.

Čaj od koprive

Sastojci:

  • 2 kašičice listova koprive
  • 250 ml vode

Priprema: Sveži ili sušeni list koprive prelijte šoljom vrele vode, ostavite da poklopljeno stoji deset minuta, pa procede.

Primena: Popijte tri šolje na dan kod reumatskih bolova, umora, anemije i smanjenog apetita.

Izvor: Zdrava krava