Tarot karta dana za 22. april 2018. godine - As diskova - ukazujena bogatstvo i napredak. Kao kada seme ubacite u zemlju i očekujete da će izrasti u prelepo drvo sa plodovima, tako će danas svaki talenat ili znanje koje uložite u nešto doneti fantastične mogućnosti i dobit u budućnosti. Ova karta vam donosi veliki uspeh na poslu, ali vas podstiče i da menjate trenutni ili pokrenete vlastiti posao.

Ako niste u vezi, moguće je da ćete se vrlo brzo zaljubiti, a zauzeta srca će uspeti da pronađu kompromis sa partnerom. As diskova ukazuje na novčani dobitak, ali vas upozorava da deo tog novca treba da sačuvate za iznenadne troškove u budućnosti. Nastavite da se duhovno razvijate, jer polako pronalazite unutrašnji mir i postajete spremni za nove životne izazove.

Izvor: Lovesensa

Nutricionisti upozoravaju: evo zašto ne smete da jedete koru limuna

U Srbiji su se mnogi potrošači zabrinuli kada se pojavila fotografija paradajza sa nalepnicom na kojoj piše da kora paradajza nije za upotrebu. Inspekcija je kasnije utvrdila da je paradajz ipak bezbedan i da je došlo do greške na deklaraciji, ali nutricionisti su ipak upozorili javnost da postoji kora voća koju nikako ne bismo smeli da koristimo u ishrani.

Ovo voće ima najviše pesticida: nove liste za 2018. godinu otkrivaju voće i povrće sa najviše i najmanje hemikalija

Sećate se svih onih bakinih kolača sa rendanom koricom limuna i savršenih "zdravih" pića?

Ipak, nutricionisti upozoravaju da dobro razmislite pre nego što počnete da rendate agrume, jer kora ovog voća nije za jelo, a ne preporučuje se ni u kolačima, salatama ili dijetama.

Da bi se citrusi dugo održali svežim tretiraju se raznim pesticidima. Mnogi kada ugledaju svež, žut, sjajan limun misle da je zdraviji, ali on je samo puniji pesticida.

Kod svih vrsta agruma tokom dužeg skladištenja ili stajanja na trgovačkim rafovima može da dođe do truljenja koje izazivaju gljivice.

Zato se oni odmah posle berbe tretiraju fungicidima, kako bi se smanjili gubici.

Pranje vodom, pa čak i dugotrajno potapanje, ne može da uništi otrove iz ovih hemikalija. Korišćenje hipermangana ili nekog drugog dezinficijensa nema svrhe, jer on uništava ukus.

Napitak za izbacivanje loših masnoća iz tela: čaša ovog soka dnevno čisti krvne sudove i smanjuje holesterol

Domaćicama se preporučuje da radije upotrebljavaju proverene proizvode sa aromomlimuna. Oni su zdraviji, jer takvi proizvodi su strogo kontrolisani i na deklaraciji bar tačno piše šta sadrže, dok zloupotrebe pesticida ima uvek i svuda. Direktno unositi toksične materije u organizam nikako ne može biti preporučljivo. Te materije su štetne za ljude, a već ih unosimo dovoljno iz svega što jedemo. Jesti koru koja je direktno tretirana pesticidima i u kojoj ima daleko najviše štetnih materija vodi u sigurnu bolest.

Tekst: Rada Nikolić

Izvor: Žena