Dnevni horoskop - kvadrat Meseca i Plutona ukazuje na nagle promene raspoloženja i razočaranja, ali ovaj znak crpi pozitivnu energiju iz srećne ljubavi, piše Lovesensa.

Dragi Ovnovi, ovo je savršen dan za romantiku i uživanje sa partnerom. Danas se bude strasti, ljubav jača i uradićete mnoge stvari koje odavno želite da isprobate zajedno. Ako žellite da unesete toplinu u vaš odnos, pripremite partneru romantičnu večeru uz muziku i sveće, pokažite koliko vam je stalo do njega. Mnogi parovi će od danas poželeti da započnu zajednički život!

Na poslu ćete napokon pronaći rešenje za problematičan zadatak koji dugo radite. Puni ste ideja i inspiracije, a lojalnost prema kolegama može vas još više približiti ka ostvarenju poslovnog cilja. Finansijska situacija se popravlja, pa možete sebi da kupite nešto o čemu dugo maštate ili da priuštite sebi neki užitak. Ali, najbolja odluka na polju novca jeste da investirate u proveren posao koji vam može doneti dobru zaradu u budućnosti.

Meditacija za buđenje energije u čakrama: duhovni učitelj Osho uči nas kako da dišemo kroz čakre (VIDEO)

Osho je osmislio velik broj meditacija. Shvativši da moderni čovek najčešće ne može samo mirno da sedi i meditira, stvorio je aktivne tehnike meditacije koje nam pomažu da pokrenemo i doživimo svoju energiju te nakon toga tu snažno pokrenutu energiju usmerimo u tiho posmatranje svega što se u nama događa.

Lujza Hej: Moćna meditacija od 5 minuta koja otvara srce

Probuđena energija tada otvara put našoj svesti i omogućava joj da raste. Jedna od Oshovih meditacija koja je usmerena na buđenje energije u čakrama naziva se Disanje kroz čakre (Chakra breathing). Evo kako se izvodi!

Vežbanje ove meditacijske tehnike izvodi se uz muziku koja je posebno za nju kreirana.

Meditacija se sastoji od dve faze. U prvoj fazi stojimo relaksirano, nogu razmaknutih u širini ramena, otvorenih usta i jezika položenog na donju usnu, pa počinjemo duboko da dišemo. Pritom vizualizujemo prvu čakru i ujedno rukama činimo pokrete prema čakri, kao da u nju šaljemo energiju. Udah i izdah podjednako su dugi. Nakon nekog vremena začućemo nežan zvuk zvona - to je znak da prelazimo na drugu čakru.

Šta je ZAZEN meditacija: 3 koraka za smiren um i čist osećaj sreće

Disanje se nastavlja, pokreti ruku usmeravaju se na drugu čakru. Tako dišemo sve do sedme čakre, a postupno naše disanje postaje sve brže. Kad začujemo tri nežna zvuka zvona, to je znak da se, dišući po svom vlastitom ritmu, pažnjom spuštamo natrag do prve čakre. Nakon toga sledi pauza - muzika se prekida, nastaje tišina u kojoj samo mirno stojimo. Kad muzika ponovo započne, dišemo na isti način još jednom od prve do sedme čakre, opet se spuštamo natrag i ceo taj postupak ponovimo još jednom.

U drugoj fazi sedimo ili ležimo u tišini. Ostajemo potpuno tihi i mirni i posmatramo sve što se u nama događa, ne menjajući ništa. To su trenuci u kojima se meditacija može dogoditi - svedočenje bez suđenja, posmatranje neutralnog svedoka.

Izvor: Sensa.hr