Tarot karta dana za 10. maj 2018. godine - Paž mačeva - ukazuje na želju za uspehom. Ova karta predviđa nova poznanstva, važne kontakte i informacije koje mogu pomoći da se usavršavate i napredujete. Uspećete da balansirate između poslovnog i privatnog života, a svaki plan od danas ima šansu da donese uspeh u budućnosti.

Ova karta vas podstiče da tragate za istinom i posvetite se svom unutrašnjem biću. Na ljubavnom planu mnogi će želeti da se osećaju slobodno, bez obzira koliku ljubav osećaju prema partneru. Moguće je da ćete dobiti iznenadan novac ili vas na poslu očekuje napredovanje i veća zarada. Budite oprezni pri potpisivanju ugovora!

Izvor: Lovesensa

Kako terapija koprivom pomaže kod malaksalosti: čaj od koprive ublažava anemiju, umor i iscrpljenost

Lekovita svojstva koprive poznata su već vekovima, a u narodnoj medicini preporučuje se kod bola u mišićima i zglobovima, kao i za lečenje urinarnih tegoba i ublažavanje malokrvnosti.

Terapija malaksalosti čajem od koprive sprovodi se četiri nedelje. Čaj se priprema tako što se u 2 dl ključale vode potopi jedna kašičica lista koprive i ostavi da odstoji 5 minuta.

Čaj treba procediti i piti u gutljajima tokom celog dana na sledeći način: prvog dana, 1 šolju čaja, drugog dana 2 šolje, trećeg 3 šolje i tako sedam dana. Nakon toga svakoga dana treba piti po jednu šolju čaja manje nego prethodnog dana.

Postupak ponoviti i nakon tih mesec dana napraviti pauzu od dve nedelje nakon čega se može ponovo piti po istom rasporedu. Ukoliko je malaksalost nestala, može se nastaviti sa po jednom šoljom dnevno, narednih mesec dana.

Izvor: Priroda leči sve