Vaša je mačka uverena da je lav? Možda i jeste! Znate li barem približno kada je došla na svet, zabavno je proveriti deli li osobine svog astrološkogznaka.

Da li mačke apsorbuju negativnu energiju: kojoj boji mačke se pripisuju magična svojstva

Mačka Ovan

Hrabra i pustolovna, ova mačka ne dopušta da je ikakva prepreke spreče da dođe do onoga što želi. To uključuje i mačiju travu za koju ste bili uvereni da ste je dobro sakrili. Ovnovske su mace ponekad impulsivne pa će u igri veselo pocepati vaše omiljene papuče. Za njihovu je energičnost zaslužna planeta Mars i ponekad znaju biti nepredvidljive i zahtevne, ali svojim "vlasnicima" (batlerima, cimerima) donose i obilje radosti. Uživaju u istraživanju, vole da se zaigraju i da budu u centru pažnje.

Mačka Bik

U slučaju da ne znate kada je vašem mačjem prijatelju rođendan, vrlo je verovatno da je Bik ako mu je omiljen zvuk šuškanje kesice sa granulama i otvaranje konzervi mačje hrane. Mačji Bik uživa u finim stvarima i veliki je gurman, zato morate pripaziti da se dovoljno kreće i igra kako se ne bi udebljao (i izložio riziku od dijabetesa!). Kao pripadnik zemljanih znakova, može biti prilično tvrdoglav. Isto tako, voli rutinu i naljutiće se ako mu redovno ne čistite pesak. Nećete ga osvojiti tek tako, ali kada vam to uspe, biće lojalan samo i isključivo vama.

Mačka Blizanci

Ovo su pravi šarmeri koji stalno nešto "brbljaju" i ima ih svuda. Osvojiće naklonost svakoga kome se protrljaju o nogu. Kao i ljudi, mačke Blizanci mogu iskazati dualnost u temperamentu, pa će jedan tren biti zaigrani, a drugi zlovoljni i džangrizavi. Uprkos tome, njihovoj je magnetskoj privlačnosti teško odoleti.

Mačka Rak

Da li je vaša mačka emocionalno stvorenje puno ljubavi? Živi li da vam udovolji? Vrlo je verovatno da imate malog Raka. To su osetljive mace koje vole maženje – i to tako da se one brinu o onima koje vole. Mačji će vas Rak zato, među ostalima, lizati po čelu i ušuškati se što bliže vama kako bi se mazio. Zbog njihove osetljivosti morate paziti da osete da im je ljubav uzvraćena jer bi inače mogli postati povučeni i prestati komunicirati.

Mačka Lav

Mačke rođene u znaku Lava definitivno su uverene da su upravo to. Obožavaju da budu u centru pažnje, ekstrovertne su, ponekad i dramatične. Doslovno će stati na nožne prste vama i/ili vašim gostima da bi vas podsetile na svoju kraljevsku titulu. Vrlo su zabavne pa ćete sigurno prasnuti u smeh kada ih vidite kako se bore sa svojim odrazom u ogledalu ili jure trunke prašine.

Mačka Devica

Nema šanse da ova maca ijedan dan preskoči samočišćenje i uređivanje svoje dlake i šapica.

PageBreak

Mačija astrologija

Uredna je i kad je reč o pesku pa nijedno zrno neće izbaciti iz svog WC-a. Kod nje nema lenčarenja, ona je naročito korisna i kao mišolovac. Najmanje što možete učiniti zauzvrat je redovito čistiti njen pesak jer na to je vrlo osetljiva.

Mačka Vaga

Za srećan život mačijoj je Vagi potrebna ravnoteža pa to očekuje i od svojih odnosa sa ljudima: ako, na primer, često dolazi da se mazi sa vama, od vas očekuje da ljubav bude uzvraćena. Vrlo je društvena, zato je preporučljivo da ne bude jedina mačka u kući: nabavite li joj mačje društvo, iznenada će procvetati. Budući da je fer i sklona kompromisu, ne morate se bojati problema pri deljenju hrane, poješće samo svoj deo, bez sukoba.

Mačka Škorpija

"Intenzivne" je reč koja najbolje opisuje ove mačke. U pozitivnom smislu, to znači da su vrlo privržene, a veze uspostavljaju zauvek i one su duboke i značajne. Lošija je strana posesivnost pa može biti teritorijalnih problema ako kuću dele sa drugim ljubimcima. Mogu biti i pomalo osvetoljubive: ako, na primer, ostanete van kuće predugo (po njenom mišljenju), mogla bi vas "kazniti" tako da pocepa vaš omiljeni džemper. Ali, njena privrženost i želja za bliskošću čini je neverovatnim društvom.

Mačka Strelac

Da li je vaš mačiji ljubimac znatiželjni sanjar koji može satima da gleda kroz prozor? Nama to zvuči kao maca Strelac. Njemu je glava u oblacima, sanja o putovanjima. Ta mačka se ne boji da pokaže istinu – pa bilo to i tako da vas "mesi" ili " masira" u 3 sata ujutru. Da, preciznost joj nije jača strana, a zna da se i "raspravlja" ako se ne slažete s njom. Ipak, njena naglašena pozitivnost i ohrabrujući stav nadvladava sve moguće lošije strane suživota sa ovim mačijim pustolovom.

Mačka je samostalna, a Konj ponosan: koja ste životinja prema keltskom horoskopu

Mačka Jarac

Ova "rogata" mačkica vrlo je ambiciozna. To znači da ako na umu ima neki cilj, neće stati dok ga ne ispuni (zato zaboravite svaku nadu da ćete ga, na primer, tako lako izbaciti iz torbe sa kupljenim namirnicama ili sprečiti da s vama dočeka dostavljača pet shopa). Mačijeg Jarca krasi i takmičarski duh pa je vrlo zaigran, ali ponekad i sklon da rizikuje samo da bude broj 1. U domaćinstvu sa više mačaka bez problema će se nametnuti kao šef – pokušaće šefovati i vama – ali to će uključiti i istinsku brigu o svima u kući.

Mačka Vodolija

Mačka vam je pomalo agresivna i buntovnički nastrojena? To upućuje da bi mogla biti Vodolija. Takve mačke cene slobodu pa je dobra ideja čipovati ih jer bi se mogle izgubiti ako ih puštate naplje, pa ih redovno pregledate kako bi na vreme primetili neku povredu. Iako se ponekad mogu činiti pomalo "hladne", obožavaju svoje društvo, u koje spadate i vi, pa će učiniti sve da vam to pokažu.

Mačka Ribe

Ovo su umetnici sanjari, a i mačke neverovatne empatije. Baš zbog toga mogu uveliko pomoći ljudima koji su na terapiji zbog depresije ili anksioznosti. Ribama vlada Neptun, koji im daje intuitivnost i spiritualne moći. Tako će se vaša Ribica zaleteti u kuhinju trenutak pre nego što pomislite da ćete je nahraniti. Sa ovim macama morate biti pažljivi jer se mogu jako vezati za vas pa bi bile povređene ako stvari ne idu onako kako bi one htele.

Izvor: Sensa.hr