Na kraju sedmice, Veneru će na žalost rastužiti Saturn i svi koji imaju ovaj aspekt u natalnom horoskopu, mogu doživeti jedan veoma tužan dan u životu. Osamite se i ne insistirajte na partnerskim razgovorima. Postite i odreknite se hrane umesto ljubavi.

Poštedite svoje telo i poštedećete srce. Za one koji natalno imaju dobar aspekt, ovo mogu biti određene okolnosti koji opisuju jedan vrlo naporan dan, a nakon takvog dana neočekivani susret sa voljenom osobom. Ne pitajte previše, ne razmišljajte o minulim trenucima, ostavite ih u vremenu u kojem su se dogodili, a vi uživajte u trenutku provedenom sa tom osobom i budite zahvalni zbog toga.

Dok neki budu tugovali, drugi će krasti retke iskre sreće i ljubavi. Zato, svaki tren u kojem se osećate srećno i ispunjeno, zadržite u srcu što duže možete i pamtite, jer iz njih izviru sve želje i kreacije.

Izvor: Profesionalna astrologija

Zašto treba da jedete seme lupine: ove semenke su zdravije od soje, a evo kako utiču na naš organizam

Soja, miljenica vegetarijanaca, vegana, sportista i svih koji vole zdravuhranu, ima ozbiljnu konkurenciju pod imenom lupina ili lupini. Naravno, ne bez razloga jer semenke ili plodovi biljke koja se često naziva i vučjak, pa lupi ili vučika pasulj, po svojim hranjivim sastojcima pokazuje da je zdravija od soje.

Zašto svaki dan treba da pojedete 4 urme: recept za domaći musli od urmi (RECEPT + ZDRAVLJE)

Na primer, seme lupine sadrže čak 50 % vrednih proteina, vrlo malo kalorija i masnoća i imaju vrlo niski glikemijski indeks. Ne sadrže laktozu, gluten i holesterol te na naš organizam deluju alkalno, odnosno neutraliziraju njegovu kiselost. Lupina je bogata i esencijalnim masnim kiselinama, mineralima, kalcijumom, magnezijem, gvožđem, hromom i cinkom.

Može se pohvaliti i antioksidantima, beta karotenom i vitaminom E te važnim vitaminom B12, a što je još važno za razliku od soje, ne proizvodi se genetski modifikovana. Ali, iako je "nova" super hrana, te je tek krenula u osvajanje polica prodavnica zdrave hrane i naših tanjira, ona nam je sve samo ne nepoznata.

Naime, biljka lupina, žbunasta cvetnica odavna nas u našim vrtovima osvaja lepotom svojih velikih uspravnih cvetova prekrasnih boja. Međutim, osim za ukras, lupini se uzgajala i za ishranu.

Jestive sorte lupine se baš kao i soja, koriste i u prehrambenoj industriji kao zamena za meso, sir, jaja i mleko, pa i kafu.

U prodavnice zdrave hrane lupina dolazi kao brašno, protein u prahu ili tabletama i mleko, tofu ili jogurt, ali i u mnogim drugim oblicima, poput vege suhomesnatih proizvoda, namaza, pašteta, sladoleda, keksa, pudinga i slično.

Brzo, jeftino i zdravo vegansko jelo: kako se pravi čorba od tikvica i krompira (RECEPT)

Sastojcima bogato brašno od lupine vrlo je jednostavno za upotrebu, pa se njime može zameniti 15% brašna u bilo kojem receptu za kolače, palačinke, vafle, testeninu, hleb, peciva i slično. Zanimljivo je da lupina brašno testo dodatno čini prozračnim i trajnijim.

Brašno se, kao i lupina proteini u prahu može umešati u sve vrste zdravih napitaka, muslije, kaše i slično. Kuvane lupina semenke koje nalikuju na kuvane semenke kukuruza jedu se kao grickalice i savršene su za salate, a dobrodošle su i kao zamena za ostale mahunarke, kao što je pasulj, grašak ili leblebije. Ali, ipak lupini pasulj nije za sve, pa njegovu konzumaciju trebaju izbegavati osobe sklone alergijama na hranu, posebno na soju i kikiriki.

Izvor: Coolinarika