Prvi dan juna, u petak, Merkur – dobro raspoložen u Blizancima, gde se može potpuno izraziti – u trigonu je sa Marsom u Vodoliji. Ova skladna kombinacija uveliko jača našu sposobnost da se izrazimo, naročito ako je posredi nešto novo, inovativno ili pak kontroverzno. Petak je dan kad možete ostaviti zaista upečatljiv utisak. Venera u Raku u trigonu je s Jupiterom u Škorpiji. "Slušanje sopstvenih osećanja doneće vam sreću", objašnjava astrolog.

Mesečni horoskop romansi i strasti: ljubavni horoskop za jun 2018. godine

U opoziciji prema Veneri je Mesec u Jarcu, koji je u konjunkciji s Plutonom. "Ovde imamo lepu mešavinu praktičnog i emocionalnog, zabavnog i artikuliranog", kaže G.Scott. Petak je zato idealan dan za pripremanje zabave ili svečane večere. "Ljubav, uzbuđenje, duhovitost, entuzijazam ključne su reči dana", navodi astrolog. Prvi dan juna jedan je od onih predivnih dana sa sjajnim prilikama za ljubav i romantičnost. "Oduvek smatram da je prvi dan meseca indikator onoga što će taj mesec doneti. Zato će ljubav biti glavna tema u junu", ističe G. Scott.

U subotu je Venera u Raku i dalje u trigonu s Neptunom u Ribama. Venera je planeta ljubavi, lepote i kreativnosti. Neptun je poput nje, ali na višoj oktavi – ljubav, lepota i kreativnost na globalnom, duhovnom nivou. Združeni u skladnom aspektu trigona, poručuju da ljubav pobeđuje sve i da je jedino ljubav važna. "Subota je petak na steroidima", slikovito opisuje Gregory Scott. Osećaj emocionalne povezanosti čak je snažniji nego u petak i ljubav je definitivno u vazduhu.

Merkur u Blizancima u inkonjunkciji je sa Saturnom u Jarcu: planeta komunikacije stvara harmoničan, intelektualan i pronicljiv aspekt sa Saturnom. "Vaše ideje će vam pokazati kako da u svom životu stvorite više stabilnosti", objašnjava astrolog. Sve zajedno, i subota je vrlo pozitivan dan, s dobrom komunikacijom i velikim potencijalom za ljubav, dan kad su zaista mogući čarobni ljubavni doživljaji koje ćete pamtiti celog života. Atmosfera se malo menja uveče, kada Mesec prelazi u znak Vodolije donoseći dozu razboritosti i intelektualnog razmatranja stvari, razmišljanja o tome šta još treba naučiti i na čemu treba raditi, zato više neće biti toliki naglasak na osećajima.

PageBreak

Horoskop za vikend: šta nam donosi magija Meseca u znaku Vodolije (do 4. juna 2018. godine)
Foto: Unsplash/ Ryan Everett horoskop-za-vikend-sta-nam-donosi-magija-meseca-u-znaku-vodolije-do-4-juna-2018-godine1

Unutrašnji mir i srećna iskustva

Kad slušam svemir, činim pozitivne korake koji vode do pozitivnih rezultata
Taj će Mesec u Vodoliji u nedelju biti u konjunkciji s Marsom. To je vrlo pozitivna stvar, smatra astrolog. Mesec u Vodoliji, naime, odvraća nas od usredsređenosti na rad i postizanje ciljeva i daje prostor da sagledamo širu sliku, ono što je važno za ošte dobro, nove ideje; više nismo usmereni samo na sebe nego i na druge ljude. A Mars takvom Mesecu daje snagu za proboj na intelektualnom nivou, za kakvu sjajnu ideju. Zato sebi dajte prostor i vreme da čujete tu ideju – meditacijom se povezujući sa višim vođstvom, svemirom. On nam govori stvari koje su dobre za nas, umesto onoga što mi želimo, a što obično uopšte nije za naše dobro.

"Kad slušam svemir, činim pozitivne korake koji vode do pozitivnih rezultata", ističe astrolog. "Nađite meditativnu praksu koja će neprekidan tok misli u vašem umu prekinuti barem na milisekundu jer i to je dovoljno. Milisekunda tišine onaj je trenutak kad svemir može usaditi uvid, novu zamisao", savetuje G. Scott. Mesec u Vodoliji u trigonu je sa Merkurom i Suncem u Blizancima, naglašavajući dodatni intelekt i razmišljanje, a s Jupiterom u Škorpiji je u kvadratu.

Horoskop otkriva sudbinu do 15. novembra 2018. godine: evo šta nam donosi misteriozan Mars u znaku Vodolije

"U nedelju ste na vrhuncu svojih intelektualnih moći", kaže astrolog, dodajući da kad je reč o artikulisanju svojih ideja – bilo pisanjem, bilo slikanjem, dizajniranjem, poučavanjem – zaista ne može biti bolje od ovoga dana. Zato ga iskoristite da zapišete stvari koje želite izraziti, napišite kratku priču, plan lekcija koje želite učiti... šta god želite iz apstraktnog prevesti u nešto opipljivo, dostupno drugim ljudima.

Reči će glatko teći, slika će se gotovo naslikati sama, bićete u dodiru sa sobom i svojim osećajem za humor, možete misliti o stvarima, biti inovativni, možete pisati o budućnosti... U nedelju ćete uživati u razgovorima, artikulisanju svojih zamisli, bavljenju hobijima, ali i svojim poslom.

Izvor: Sensa.hr