Ove nedelje Merkur i Venera su glavni akteri. Merkur ulazi u znak Raka i sve što ste planirali, sve ciljeve koji ste sebi zacrtali sada ih možete promeniti ili jednostavno ostaviti na čekanju dok kasnije Merkur ne uđe u Lava i sve reši jednostavno i uspešno. Do tada, u vama će živeti i vladati boemska duša. Izuzetno jaka i kreativna energija tražiće da se ispolji. Merkur u Raku je spoj duše, emocija i misli.

A pored Merkura i Veneru čekaju velike promene. Polako prolazi vreme emotivnih ljubavi, bračnih ponuda (Venera u Raku) i porodičnihsusreta. Sada je vreme da Venera izađe iz okvira, da se pokaže, provede, uživa u dobroj atmosferi i zavlada scenom (Venera u Lavu).

Ponedeljak, iako prvi dan u nedelji, nije dan za započinjenje poslova. Mesec je egzaltiran u Biku, dobar je i plodan za materijalizaciju, za stvaranje i kreiranje, ali ne za nove poslove i akciju. Merkur je na poslednjem stepenu Blizanaca, zato zaboravite na svaku vrstu pregovora, na ozbiljne razgovore i na pouzdane informacije.

Od srede na nebu se atmosfera potpuno menja. Merkur ulazi u znak Raka, a Venera polako čeka sitne sate da iz Raka uđe u znak Lava. Ulaskom Merkura u znak Raka, formira sekstil sa Uranom, pa je ovo najbolje vreme da otpustite svoje emocije, ili ih prihvatite, da istovremeno plačete i smejete se, da se usudite i budete ono što zaista jeste. Nećete naići na podršku okoline, ali nemojte se obazirati na ono što je prolazno u vašem životu. Ukoliko niste nalik većini, ne znači da grešite, ne znači da nešto pogrešno radite, već samo da se ne utapate u većinu. A odudarati od većine, znači da ste korak ispred svih (Merkur sekstil Uran) znači da ste uznapredovali i da ste oformljeni kao individua. Podgrejane ljubavne priče više nisu aktuelne, jer je Venera na poslednjem stepenu Raka, pa se ona samo priseća, emocije uzburkava, ali budućnosti i sreće više nema.

PageBreak

Horoskop i vreme emocija: evo šta nam donosi čudesna energija mladog Meseca i Venera u znaku Lava (do 18. juna 2018.)
Foto: Unsplash/ Jordan Bauer horoskop-od-srede-nebo-menja-nasu-buducnost-evo-sta-nam-donosi-cudesna-energija-mladog-meseca-i-venera-u-znaku-lava-do-18-juna-20182

Početak najlepše ljubavne priče

Zato, kada je ljubav u pitanju, fokusirajte se na sledeći dan ili na kasne večernje sate kada Venera bude ušla u znak Lava. Tada vam se smeši neka nova, vrlo jaka ljubavna priča. Ovo možda i nije priča porodice i braka, čak naprotiv, možda sretnete osobu koja sve to već ima. Venera u Lavu je neko ko već ima status i poziciju (partner u braku). Ali za provod, dobru atmosferu, druženje, ovo je idealna pozicija Venere. Ne tražite ništa i dobićete sve! Ovo su susreti sa nekim ko je galantan, ko ceni i izuzetno poštuje lepotu, lakoću i estravagantnost. Zato, ukoliko želite da osvojite nekog u ovom periodu, birajte lepa i ekskluzivna mesta. Šetajte centrom grada, budite u centru zbivanja, najlepši i najzapaženiji.

Drugi deo nedelje je malo osetljiviji, tada Merkur i Venera prave izazovne aspekte, Merkur opoziciju sa Saturnom, a Venera kvadrat sa Uranom, pa budite spremni na određene izazove. Merkur sa Saturnom daje povećanu osetljivost, brigu, pritisak. Ovo su emotivne brige, opterećenja, iako možda nemate realnih razloga, razmišljaćete o svemu i svačemu. Porodične teme mogu biti u fokusu, možda će neko iz porodice biti slabijeg zdravlja, pa ćete se i sami zabrinuti zbog toga, nemoćni da bilo šta preduzmete. Postite, mirujte, praštajte. Subota je dan za praštanje, kako sebi tako i drugima.

Kada je Venera u pitanju, ona će imati kvadrat sa Uranom, pa se krajem nedelje mogu desiti mnogi iznenadni prekidi ili raskidi veza. Venera u Lavu želi da bude viđena, željna je uživanja i lakog života, ustaljeni porodični život (Venera u Raku) počinje da je guši. U prirodi Venere je da bude slobodna, viđena, lepa. Priuštite joj to. Kada su finansije u pitanju, kladite se na lepotu, na lakoću, na višu cenu, na status. U ovom se periodu novac zarađuje kroz lepe i skupe stvari, zato razvijajte lepotu, lakoću, budite opušteni, srećni i samo takve stvarićete i privući.

Izvor: Profesionalna astrologija