Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop za vikend: šta nam donosi energija moćnog Kirona

Kakvu nam sreću i energetsko osveženje donosi Sunce u znaku Lava...

  Izvor: Foto: Shutterstock

Gde smo ovih dana astrološki? Ključna je reč superego, govori astrolog Kaypacha. To je kompilacija svih poruka svih spoljnih autoriteta koje ste dobili o tome šta je ispravno, a šta pogrešno, šta je uspeh, a šta promašaj, kako biti moralan i etičan, kako biti dobra osoba, od čega se sastoji dobra osoba, sva pravila i zakoni i propisi, koje smo dobili od roditelja, učitelja, sveštenika, gurua, naučnika, filmske zvezde... bilo koga.

Povezane vesti

"Povezujem ga sa Saturnom", objašnjava astrolog. A Saturn je sada – tri godine, sve do 2020. – kod kuće, u Jarcu. Tu je i Pluton, "emocionalan, moćan", "vrednosti drugih ljudi, sile izvan naše kontrole", takođe u znaku Jarca. "Spoljne vlasti, vlade, zakoni, propisi, vojska, policija..." Kiron je prešao u Ovna, koji je kao Mars - "ja mislim, ja želim", objašnjava Kaypacha. Kiron leči rane izazvane nedobijanjem onoga što se želi. Sad se nosimo sa snažnim, teškim, spoljnim silama, a stvar je u tome da je sve to projektovano, "to je unutar mene, to je moj superego, moja podsvest".

Na delu su trenutno i drugi astrološki uticaji, a jedan je od njih južni Mesečev čvor u Vodoliji – suvladar Saturn. U Vodoliji je sad i Mars, koji prelazi preko južnog Mesečevog čvora. Vladare Vodolije Kaypacha naziva elitom, perfekcionistima: "Vodolija podiže lestvicu", ima vizije budućnosti, teži utopiji, on je genije, pa se i tu može govoriti o energiji superega.

Čak i Mars koji prolazi kroz Vodoliju odbacuje nas na viši nivo, moramo biti bolji, ne želi da budemo obični, prosečni, sad moramo postati bolji, biti izvanredni. A potom dolazimo do Venere u Devici, još jednom perfekcionistu koji želi da nešto učinimo ispravno, pravilno, savršeno. U opoziciji je sa Neptunom u Ribama. "Ta os Neptun – Devica je personifikovani idealist", kaže Kaypacha. "Ribe sanjanju san, a Venera u Devici želi savršeno da ostvari taj san", na primer napraviti savršen prsten.

Ovo je period velikog pritiska – i unutrašnjeg, nesvesnog, kao i onog spoljnog – da nešto učinimo na ispravan način, da izgledamo dobro, da usavršimo sebe, svoje veze. Čak i Jupiter u Škorpiji, pa i Uran u Biku – sve te spoljne planete govore, pokazuju nam kako možemo biti bolji. To može doći putem našeg partnera, bračnog druga, roditelja, dece, šefa, komentara na društvenim mrežama... bilo čega!

I tu dolazimo do drugog aspekta superega, a ta je da on može biti okrutan. Život može biti nemilosrdan, mi možemo biti nemilosrdni – i prema sebi samima, prema svojim prijateljima, zaposlenima, šefovima, ljubavnicima... "Zato želim da vas ohrabrim da se opustite", kaže Kaypacha, jer ovaj jul i avgust sa pomračenjima koje će ih obeležiti biće zahtevno razdoblje.

Povezane vesti

Sjajno je što Sunce ulazi u znak Lava, što će doneti svež vazduh. Lav voli zabavu, kreativno samoizražavanje, igru. "Zbog toga vas želim da vas ohrabrim da ovih dana, kad čujete taj superego, unutrašnjeg kritičara, sudije, u kutku svoje glave kako govori:

"Nisi dovoljno dobar", "Nemoj pogrešiti", "Nemoj pevati", "Nemoj ići na karaoke ako nemaš savršen glas", "Nemoj rizikovati!" – jer superego ne voli da rizikuje, dok Lav, u kojem je sad i severni Mesečev čvor, voli rizik – rizikujte! Treba da verujemo u sebe, imamo poverenja u sebe, verujemo u život", ističe astrolog.

Lav ima optimističan pogled na svet; nemojte dati da vas sputa previše perfekcionizma, previše odgovornosti, previše dužnosti... Kao i uvek, potrebna je ravnoteža – sada je naglasak na onoj između nemilosrdnog perfekcionizma i uživanja u jednostavnim, malim zadovoljstvima.

"Učinite nešto novo, nešto što još nikad niste radili... na početku bićete loši, ali moglo bi biti zabavno." A kako ćete to ponavljati, postajaćete sve bolji i bolji – i vaš će život postajati sve bolji i bolji. "Uživajte u tome što ste čovek, uživajte u svom kratkom vremenu u ovom telu na ovoj planeti u ovoj dimenziji i izvucite najviše iz svakog minuta!"

Izvor: Sensa.hr

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj