Do 11. septembra planeta Mars ponovno se nalazi u znaku Jarca. Prvo će se kretati retrogradno, a potom će 23. avgusta postati stacionaran da bi od 1. septembra krenuo direktno. Ono što je važno naglasiti, Mars će u tom periodu nalaziti samo na zadnja dva stepena znaka Jarca.

Znak Jarca je zemljani znak koji se time vezuje za materijalni nivo života, a simbolizuje i statusna pitanja, rad, radne aktivnosti, poslovne angažmane, karijeru, profesiju, disciplinu, autoritet, ugled, državna pitanja, državne institucije i slično.

Ovaj period donosi vraćanje dugova, refinansiranje kredita, ostvarenje novca kojim ćete rešiti dugove i krenuti sa jednim opuštenijim životom. Odnosi se i na priliv novca koji dugo očekujete, završavanje sa poslovima i obavezama koji se vuku određen vremenski period, dodatne poslove, vraćanje na stara radna mesta ili poslove, kao i na rešavanje pitanja penzije, regulisanje brojnih administrativnih i papiroloških pitanja, i na završavanje značajnih poslova sa državnim institucijama, rešavanje problema u komunikaciji sa autoritetima, i sa osobama iz radnog okruženja, i drugo.

Zbog visokog stepena retrogradnosti i stacionarnosti sada su moguća izvesna prolongiranja. Na primer, možda u ovom periodu budete preduzeli nešto od navedenog, ali da biste to doveli do kraja biće potrebno da prođe duže vreme, dakle realno nećete moći da završite do 11. septembra. Ali, šta god da je u pitanju, budite sigurni da će se sve navedeno na najbolji mogući način pokrenuti u periodu od 13. avgusta 11. septembra, pa i ako se u tom periodu ne dovede do kraja, onda će se sigurno završiti do sredine decembra, kada Saturn, vladar tranzitnog Marsa u Jarcu i Vodoliji, bude došao na poziciju sa koje je krenuo retrogradno.

PageBreak

Horoskop za period pojačane intuicije: ovo ne treba da započnete dok vlada Mars u znaku Jarca (do 11. septembra 2018. godine)
Foto: Unsplash/ Seth Reese horoskop-za-period-pojacane-intuicije-evo-sta-ne-treba-da-zapocnete-dok-vlada-mars-u-znaku-jarca-do-11-septembra-2018-godine2

Magičan uticaj Marsa

U slučaju da je u vašem životu došlo do nekog problema ili izazova, u periodu Marsa u Jarcu (od 17. marta do 16. maja 2018.) sa njima ćete uspešno završiti sada u ovom periodu, a eventualno, zavisno od veličine vašeg problema ili izazova, najdalje ćete to rešiti do sredine decembra ove godine.

Znak Jarca i njegov vladar Saturn koji je sada na početnim stepenima Jarca signaliziraju probleme sa fizičkim zdravljem, pa se u periodu od 13. avgusta do 11. septembra, podrobnije pozabavite svojim fizičkim zdravljem. Poradite na jačanju imunog sistema, i ukoliko imate hroničnih problema sa kostima, metabolizmom i zubima, obavezno se podvrgnite adekvatnim, novim terapijama ili metodama lečenja. Po pitanju koštanog sistema, u vreme dok je uticaj Marsa ovako intenzivan, savetuje se pojačana fizička aktivnost, jer u suprotnom možete sebi stvoriti izvesne probleme, koji se ne moraju reflektovati odmah, a jedan od njih se tiče metaboličkih poremećaja.

Takođe, znak Jarca i planeta Saturn, kao i završni stepen određenog znaka (u ovom slučaju znaka Jarca) signaliziraju stare i nemoćne osobe. Tako da ukoliko imate ovakve osobe u svom okruženju, obavezno povedite više računa o njima.

Zadnja dva stepena se u astrologiji nazivaju i stepenima jake intuicije. Ako imate izraženo 6. čulo, intuiciju i bioenergiju, u ovom periodu imaćete velike spoznaje. Ono što vam mogu dati kao savet – nikako ne sputavajte svoj dar. Vaša misija na zemlji zasniva se na tome da koristite svoj dar i pomažete drugim ljudima. Isto tako, ovi stepeni označavaju i revolucionarna dostignuća iz polja nauke i tehnologije.

Najzad, kako to možete i pretpostaviti, period od 13. avgusta do 1. septembra, dok Mars još uvek bude retrogradan, a zatim stacionaran, nije povoljan za početak potpuno novih, većih poduhvata. Ono što ste radili, možete i dalje nastaviti, ali za neke potpuno nove, veće poduhvate, sačekajte početak septembra meseca.

Astrolog: Damir Igor