Zašto neko ima, a neko nema smisla za humor? Za izražen smisao za humor potreban je brz um koji će stvarati kreativne poveznice i može iskoračiti izvan uhodanih obrazaca. Potreban je i optimizam, želja da vidimo nešto pozitivno, čak i u negativnoj situaciji. Potrebna je i prilagodljivost, spremnost da se prepustimo trenutku i pogledamo život s njegove smešne strane.

Humor zemljanih znakova izvire iz fizičke stvarnosti pa su predmet njihovih šala često sve fizičke nesavršenosti sveta i nas samih te neizbežne telesne funkcije koje su, hteli mi to ili ne, deo naše ljudske prirode. Zbog toga se njihove šale čine nekoj senzibilnijoj dušici vulgarnima, ali mora se priznati da su vrlo zdrave jer nas podsećaju na našu fizičku prirodu i na našu smrtnost. Nisu skloni apstraktnom i previše intelektualizovanom humoru, ali su pravi specijalisti za ironiju i crni humor. Možda se neće zateći u središtu pažnje, njihove šale su možda retke, ali izuzetno ciljane, neočekivane i izvanredno duhovite.

Šarmantni Bik je zavodljiv i zabavan u svojim šalama, voli vam da vam ih šapuće na uho. Pažljiv je posmatrač i uvek će pronaći način da šaljivo komentariše stvarnost koja ga okružuje. Lako se šali na sopstveni račun, o tome šta je uradio i gde je zabrljao. Nenamerno je zabavan.

Devica je najveći majstor pretvaranja prigovora, zamerki i kritika u šale. Njen stil je prefinjen, šale su vešto ispričane, a sve proizlaze iz sopstvenog odnosa prema svetu i drugima. Šali se na sopstveni račun žalopojkama, što nam je izuzetno smešno jer se u njima prepoznajemo, a pritom se ne osećamo uvređeno.

Jarac je odličan u blefiranju – smirena lica čini se imun na šale. Njegovo ozbiljno lice i sleganje ramenima su kontrast koji pojačava efekat njegovih urnebesnih šala, posebno kada se šali na sopstveni račun. Specijalnosti su mu ironija i crni humor.

Izvor:Sensa