Ponekad će natalni horoskop pokazati blokade nastale velikim unutrašnjim napetostima pa su formalno ponašanje i samokontrola važna samozaštita i mogu umanjiti smisao za humor, bez obzira na znak u kojem se Sunce nalazi. Mali vodič za ophođenje sa humorom može vas ohrabriti da ga lakše izrazite i pomoći vam da bolje razumete zašto se drugi šale upravo onako kako se šale, da ne bi bilo zabune!

Mašta vodenih znakova će ublažiti i oblikovati njihov specifičan humor. Odlični su u ismevanju životnih razočarenja, apsurda i neverovatnih situacija. Tako lakše razumeu i proživljavaju sopstvena razočarenja. Njihov humor nije samo maštovit nego je i saosećajan. Vodeni znakovi paze da svojim humorom nikoga ne povrede pa su upravo zato spremni najviše da se šale na sopstveni račun. Rak i Ribe će vas zabaviti pričama o svojim ličnim katastrofama, ali ne i Škorpija, koja svoju intimu ne želi da podeli ni sa kim, čak ni u obliku humora.

Rak je najveći šaljivac na sopstveni račun jer duboko u sebi veruje da će to šaljivo samosažaljenje izazvati kod drugih saosećanje te mu pružiti utehu i brižnost koje su mu uvek potrebne. Nikad nije sarkastičan i pomalo je naivan, nežan u svom jednostavnom smislu za humor. Voli da pravi smešne grimase i lako ćete ga nasmejati.

Škorpija je kralj sarkazma. Na zlom je glasu zbog svog britkog humora koji može dubokoda zaseče i žestoko ugrizu onde gde smo vrlo osetljivi. Često ga koristi kao odbranu, kad se i sam oseća napadnuto ili kad mu je neka situacija jako neprijatna. Uglavnom uvek ima nešto da komentariše, a pri tome može da bude grub.

Ribe su izvanredni imitatori, svoj humor jednako vešto izražavaju telom i rečima. Vrlo su kreativne i brze u povezivanju činjenica i na jedinstven način od običnih stvari stvaraju smešno tkanje života. Humorom razrađuju svoje unutrašnje sumnje pa ponekad mogu svoju zbunjenost pretvoriti u šale koje niko ne razume.

Izvor:Sensa