Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop do 2. decembra 2018. godine: šta nam donose čudesni putevi Venere

Možda ćemo sada postati svesni koliko smo srećni jer nas je ljubav odabrala - šta nam donosi kretanje moćne Venere do 2. decembra 2018. godine!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Period retrogradneVenere nekako uvek u nama budi sumnje, dileme, strahove i pitanja. I, svi mi, kao da očekujemo nešto. Kao da dišemo i koračamo samo da bismo dočekali to nešto. A ne znamo šta čekamo, ka čemu idemo i postoji li neki krajnji cilj. Možda ćemo sada biti mudriji. Možda ćemo sada postati svesni koliko smo srećni jer nas je ljubav odabrala.

I, neka vas ne zaplaše neki odavno usvojeni stavovi o retrogradnoj Veneri. Neće sve veze pucati, neće se svima neko iz prošlosti javiti, i nećemo sve naredne nedelje provesti živeći u prošlosti. Sve ovo se može desiti. I sve ovo se ne mora desiti. Ne zaboravimo da smo početak i kraj svega. Ukoliko u našim natalnim kartama ne postoji ništa što će aspektovati ova retrogradna Venera, onda i ne možemo očekivati neke velike promene.

Povezane vesti

Obzirom da je Venera u Škorpiji retrogradna od 5. oktobra, a da će se 31. oktobra vratiti u Vagu, da bi 16. novembra krenula direktno znakom Vage, a 2. decembra će se ponovo vratiti u Škorpiju, sve do 7. januara kada konačno napušta Škorpiju i prelazi u Strelca. Svi oni koji su u znaku ili podznaku, ili imaju Veneru (posebno retrogradnu) u navedenim znacima, mogu očekivati zemljotrese u onim oblastima života za koje su verovali da su nedodirljivi, opet naravno, u skladu sa natalnim postavkama.

Mnogo je onih koji su navikli na svoje “teške” aspekte i ne doživljavaju ih kao takve. Osvestili su određene blokade, prihvatili su promene onda kada je bilo neophodno pružiti ruke ka njima, i danas žive svoj život najbolje što umeju. Budeći u drugima, nedovoljno hrabrima, ljubomoru i pitanje kako im sve to polazi “tako lako” za rukom. Jer najlakše je onima o kojima ne znamo ništa, čijim koracima nikada nismo koračali, a čiji uspeh potajno priželjkujemo. Međutim, takvi stavovi neće učiniti da naš cilj postane dostupniji.

Period retrogradneVenere može, i hoće, doneti svađe i nerazumevanja u ljubavi. Mislićemo da smo pametniji, da sve najbolje znamo i nećemo želeti da saslušamo drugu stranu. Opet, biće i onih koji će prećutati nešto što je odmah trebalo da bude rečeno, i time stvoriti probleme do kojih nije moralo da dođe.

Od 11. oktobra očekuje nas egzaktan aspekt kvadrata retrogradne Venere u Škorpiji i Marsa u Vodoliji. Imali smo već sredinom septembra ovaj aspekt, ali tada Venera nije bila retrogradna. Mnogi odnosi tada su hodali ivicama. Ivicama ljubavi, strpljenja, tolerancije i ponosa. I mnogi odnosi podigli su se iz pepela, preživeli su vatru koju smo sami upalili i dodatno je raspirivali.

Tada su mnogi shvatili koliko im je zapravo stalo, koliko su emocije koje osećaju jake, i koliko dišu ljubav. Mnogi su priznali sebi da su u jednom trenutku počeli da podrazumevaju nešto što je najvredniji dar koji nam život može dati. I mnogi su se već tada “opametili”. Naučili smo da budemo zahvalni na svakom novom danu i na svim darovima kojima nas nebo svakoga dana obasipa.

Oni koji su tada tvrdoglavo ćutali, pružili ruku inatu i povredili one do kojih im je stalo, u narednim danima ponovo će se naći na ivici onoga što je bilo, onoga što trenutno jeste i onoga što može biti. A odluka je uvek na nama. Strasti će se prividno stišati nekoliko dana kasnije, kada 15. oktobra tranzitni Merkur bude obrazovao egzaktnu konjunkciju sa retrogradnom Venerom u Škorpiji.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj