Venera je u Škorpiji od 1. decembra do 7. janura. Odnosi će se naći na testu poverenja...

Neko je negde rekao; "Ljubav raste kada se deli" - što bismo svakako pre prepisali Veneri u Biku nego ovoj u Škorpiji, koja će nas dosta vremena motriti iz mračnih dubina.

Šta bi to moglo značiti? Ako Bik daje i poklanja i istinski se raduje kada to čini, onda bismo mogli površno zaključiti da Venera u Škorpiji, nasuprotnom znaku, otima i ukida. Ne zvuči baš najlepše, ali to ima svoju pozadinu i nije onako kakvim se čini.

Venera u Škorpiji bi jasno trebala ukazati na što treba obratiti pažnju u "negativnom" kontekstu, a to je pokazati nam šta zapravo ne volimo ili čak mrzimo, kako kod sebe, tako i kod drugih. Ili, zašto ne volimo, zašto mrzimo i preziremo, čemu nepoverenje, ljubomora, autodestrukcija i slični obrasci ponašanja koji u ovom razdoblju lako izlaze na površinu.

Za vreme Venere u Škorpiji često vodimo mučne razgovore ili se branimo ćutanjem, trpimo ugnjetavanja, ispade nepoverenja, emocionalne ucene, naročito kad smo u očajno trulom i toksičnom odnosu ili barem u takvoj fazi. Ako ste sigurni da odnos više nema smisla i da ste dali sve od sebe, okončanje veze bilo bi istinsko oslobođenje. Takvi trenuci nisu nimalo prijatni, ali su nužni.

Hoće li ovu zimu obeležiti krahovi nestabilnih veza i brakova ili potpuni preobražaj i nadilaženje niskih strasti, zavisi od vašeg nivoa svesti.

Jedan od ključnih problemčića Venere u Škorpiji jeste nesigurnost. Dakle, na scenu stupa strah. Aktivira se crv sumnje. Ljubomora. Za vreme njene vladavine, morate biti brutalno iskreni sami sa sobom. Da, istina boli, ali i oslobađa. Zvuči tako jednostavno, ali nije baš tako.

Nije lako pre svega osvestiti, pa potom priznati taj strah. Strah od završetka, kraja, strah od napuštanja i izdaje, strah od ravnodušnosti, ali i strah od prave, iskrene ljubavi.

Ali, zašto vi ne biste bili ti koji ćete, uprkos svemu proživljenom, prigrliti svoje slabosti, prevazići strahove i crne slutnje i otvoriti se partneru sa maksimalnim poverenjem. Zašto sebi ne biste dali priliku i prihvatili krize kroz koje ćete prolaziti, kao prirodne cikluse u kojima se menjamo, rastemo i podižemo odnos na viši nivo.

PageBreak

Horoskop za suočavanje sa strahom, ljubavnom čežnjom i istinom: šta nam donosi Venera u znaku Škorpije (do 7. januara 2019.)
Foto: Shutterstock ljubavni-horoskop-za-sutra-zvezde-vas-stavljaju-na-veliki-test-iskrene-ljubavi

Rizikujte, pronađite hrabrost i pred partnerom budite onakvi kakvi jeste. Potpuno iskreni. Krhki, nežni, ranjivi i slabi.

Ogoljeni kao priroda zimi. Sa svim svojim manama i nedostacima. Potpuno se prepustiti i predati, umesto kontrolisati i držati sve na nišanu, čekajući fatalan udarac. Dakle - verovati, a ne konstantno sumnjati.

Trebalo bi osvestiti da je uporno provociranje kraja rezultat straha od stavljanja, pa je lakše prizivati destruktivne scenarije. Tako se čini bezbolnije; preseći, odrezati, zalupiti vratima. To je u redu ako stvarno mislimo prekinuti vezu.

Ako je cilj ljubav koja će trajati zauvek, a kad je Venera u Škorpiji, svi to želimo, onda je potrebno menjati se, preispitati svoje vrednosti, načine davanja i primanja ljubavi, suočiti se sa vlastitim demonima, otpuštati stare, loše obrasce ponašanja.

Nužno je prihvatiti bol, tragediju i patnju – niste se valjda doživotno pretplatili na dramatične scenarije. Prolazno je SVE, pa tako i drame, kojih će nesumnjivo biti ove zime, ali treba ih konvertovati u nešto više i bolje. Ili ih praktično iskoristiti u smislu pokretanja strasti koje su se uspavale, a koje će se sad sigurno probuditi.

Cveće gubi latice, lišće menja boju i opada. Šljive, jabuke ili dunje pretvaramo u rakiju. Od biljaka pravimo tinkture. Tako je i sa našim odnosima - menjaju oblik i energiju kako bi duže trajali.

Moramo dopustiti nekim stvarima da ‘umru’. Za ovu zimu predlažem dozvolu za smrt. Smrt strahovima koje smo nabrojali.

Prilagođeno sa: Uranovo dijete