Specifična vrsta prijatelja, pomalo zahtevnih, jer vatreni ljudi vole da budu prvi, vole da budu u centru pažnje, žele da se se istaknu svojim mišljenjem, spontano preuzimaju vodstvo. Stoga će u prijateljstvima biti „glavni“ i morate im dopustiti da barem naizgled budu dominantni.

Ali njihovo veliko srce kuca za vas, braniće vas, zauzimati se za vas, nikad vam neće uskratiti podršku. Vatreni su prijatelji vrlo direktni i uvek će vam reći istinu. Vi ste jedini kojima se usuđuju da pokažu svoju ranjivu stranu, ono što ni za živu glavu ne bi priznali ili pokazali bilo kome drugom. Nipošto ih ne smete ignorisati ili omalovažiti na bilo koji način. To vam neće oprostiti.

Lav je posebno odan prijatelj, ali nikad ne smete da mu oduzmete pažnju na koju je navikao. Prijateljstvo posebno negujte pohvalama. Diviti mu se nije uopšte teško jer Lav je srčan i velikodušan prijatelj.

Ovan nije posesivan ni previše osetljiv na finese i jako ceni vašu podršku. Voli da se prijateljski takmiči gotovo u svemu, voli prijateljska zadirkivanja, ali i slobodan prostor koji ćete mu s poštovanjem ustupiti.

Veseli Strelac vrlo je velikodušan sa svojim vremenom i pažnjom, jako je tolerantan. S njim ćete voditi vrlo duboke, filozofske razgovore, ali ne smete nipošto pokazati ljubomoru ili pokušati da ga sputate. Nemiran i znatiželjan, istraživaće i druga prijateljstva, ali možete biti sigurni da vas neće zaboraviti.

Izvor: Sensa