Kad govorimo o ljubavi, ove dve planeta nikako ne sarađuju. Obe su tvrdoglave, inatljive, nerado sklapaju kompromise. Tako da u narednim danima može doći do sukoba, a naročito budite oprezni u danima oko 21. marta kada će ove dve planete biti u najžešćem sukobu. Ovaj aspekt Venere i Marsa biće naročito značajan za Bikove, Vodolije, Lavove i Škorpije, kao i one koji imaju podznak u tim znakovima.

Ceo mart je vrlo specifičan mesec. Osim što nas očekuje proleće, energetski vrlo snažno godišnje doba koje traži buđenje i pojačanu aktivnost, Merkur nas usporava do 28.marta. Uran je ušao u Bika (novi početak), a Saturn i Pluton već opasno koketiraju jedan s drugim u znaku Jarca, suočavajući nas sa strahovima i onim što držimo ispod površine svesti.

Ali ima još nešto po čemu je ovaj mesec specifičan. Kretanje Venere u Vodoliju i Marsa u Biku sukobljavaju principe muške i ženske energije i mogu stvoriti napeto i konfliktno ozračje u ljubavi, prijateljstvu, na finansijskom planu.

Venera u Vodoliji traži progres, reformu, razvoj, ne pristaje na kompromise koji joj ne idu u prilog. Pomaže nam da ostvarujemo planove kroz društvenu i poslovnu mrežu, kroz prijatelje, podršku drugih ljudi.

Mars u Biku sa druge strane teži zadržati stvari kakve jesu. On pruža snažan otpor promeni, ona ga čak i plaši ako nije pomno isplanirana i na neki način izvesna. Kada se nađemo pred nepoznatim ili izazovnim zauzimamo obrambeni stav, ne prihvatamo, osećamo pretnju. Ovaj Mars zna biti vrlo nemilosrdan u isključivanju i odbacivanju svega što ugrožava sigurnost i stvoreni poredak.

Reč je o borbi koja zaista može stvoriti neke pojačati antagonizme, a osim što bi to načelno mogli biti ljubavni ili finansijski problemi, o tome šta će se zaista događati, zavisi i njihov smeštaj, odnosno prolazak kroz vaš lični horoskop.

Ovo je konflikt između slobode i vezanosti, posesivnosti.

Između ideje i činjenice.

Između grupnog i pojedinačnog.

Između napretka i stajanja u mestu.

Između seksa i ljubavi.

PageBreak

Horoskop za vatrenu strast i moćnu ljubavnu igru: da li ste spremni za sudbonosne udare Venere i Marsa
Foto: Shutterstock horoskop-za-vatrenu-strast-i-mocnu-ljubavnu-igru-da-li-ste-spremni-za-sudbonosne-udare-venere-i-marsa

Rizična igra ljubavi i strasti

Kad govorimo o ljubavi, ova dve planete nikako ne surađuju. Oba su tvrdoglava, inatljive, nerado sklapaju kompromise. Tako da u narednim danima može doći do sukoba u odnosima, a uzrok im mogu biti novac, ljubomora, prijatelji, nepoverenje, posesivnost, ograničenja, nepopustljivost i nespremnost na saradnju.

Venera u kvadratu sa Marsom nekad može doneti i sklonost traženju užitaka u avanturi, flertu, u neveri. Kao da se želimo osvetiti, dokazati, pokazati, ne razmišljajući o tome šta time radimo, šta time poručujemo sebi, odnosno drugoj strani.

Možda jedna strana hoće, druga neće, pa ova koja hoće ne odustaje od namere da pokori neuhvatljivog. A što više upiremo, to druga strana više beži.

Možda vas neko privuče, upustite se u seksza jednu noć, a potom shvatite da ste se uvukli u priču iz koje neće biti lako pobeći.

Možda će vašem partneru smetati vaš prijatelj ili način na koji raspolažete novcem.

Ovih dana nije pametno mešati novac i prijateljstvo, pozajmljivati novac prijateljima.

Ako ste već neko vreme nezadovoljni kvalitetom seksualnog života u braku, sada se napetosti na tom polju mogu zahuktati.

Naročito budite oprezni danima oko 21. marta kada će ove dve planeta biti u najžešćem sukobu.

Ali zanimljivo je da obe planete u toj borbi imaju svoje pomagače. Veneru "drži" Jupiter i pomaže joj da pronađe saveznike i podršku koja joj je potrebna, da pronađe istinu i prepozna rešenje problema. Na strani Marsa nalaze se Saturn i Pluton, koji pomažu u uspostavljanju stabilnosti, poverenja i izgubljene sigurnosti.

Dakle, imamo opciju ratovati do krajnjih granica izdržljivosti, ali i zaustaviti se na vreme i shvatiti suludost situacije u kojoj se nalazimo. Površna zadovoljstva nikako ne mogu biti zamena za nešto što ima trajnu vrednost. Imamo priliku uspostaviti izgubljeni mir, ponovo se povezati, oprostiti, udaljiti se od ega i imati poverenja u procese koji se odmotavaju. Dakle, prepustiti se sa poverenjem.

Ovaj aspekt Venere i Marsa biće naročito značajan za Bikove, Vodolije, Lavove i Škorpije, kao i one koji imaju podznak u tim znakovima.

Astrolog: Julijana Oremović