Iako su Sunce i mlad Mesec u Ovnu doneli talas nove energije, još uvek se pitamo kada će proći ova letargija? Krivac za ovakvo stanje su 3 planete u znaku Riba, Merkur, te Venera i Neptun (koji se 10. aprila sreću u egzaktnoj konjunkciji). Pored njih, tu je i zloglasni stelijum u Jarcu: Saturn, Pluton i Ketu. 

Saturn i Pluton imaju zanimljivu reputaciju, jer ih se karakteriše kao mračne, duboke i intenzivne planete. Saturn hladi, usporava, postavlja granice, a Pluton transformiše, regeneriše i diže iz pepela.

Složićete se, nijedan od ovih procesa nije lak. Saturn i Pluton se sreću na svakih 34 do 38 godina, ali su se u Jarcu poslednji put sreli pre nekoliko vekova. Njihov egzaktan susret se dešava u januaru 2020, ali će tokom aprila biti na najmanjem rastojanju (od svega 3*), pre nego što oba krenu retrogradno krajem meseca.

Ovo je zatišje pred buru. Kada tome dodamo i Južni čvor, jasno je da trenutno živimo u vremenu kolektivnog čišćenja karme i dubokih, sistemskih procesa koji deluju na globalnom nivou. Svet koji trenutno poznajemo, više nikada neće biti isti. Ali, kako se u ovu priču uklapa stelijum u Ribama? Zadatak Neptuna je da nam olakša tranzit u nove dimenzije našeg postojanja. On u Ribama boravi već nekoliko godina, a efekti su mu posebno naglašeni kad mu se priključe i druge planete, kao Merkur (do 17. aprila) i Venera (do 20. aprila).

Horoskop - šta će se dogoditi kada Venera i Merkur uđu u Ovna: očekuje nas period dramatičnih promena, iluzija i prepreka

Zbog njih teško razmišljamo, zbunjeni smo, tonemo u iluzije i svet mašte, te se vodimo isključivo intuicijom. Da bi lakše prebrodili ovaj period, napisao sam nekoliko praktičnih saveta, koje možete primeniti kako biste živeli u skladu sa trenutnim aspektima.

  • Meditirajte
  • Zapalite sveću ili mirišljavi štapić -energetski pročistite svoj životni prostor
  • Presložirte ormane, raščistite nered – red u prostoru oslikava red u mislima
  • Zadovoljite čula - komadić crne čokolade je odličan način da zadovoljite čula, uzemljite energiju i pročistite 6. čakru – treće oko
  • Pomozite nekome - volontirajte ili donirajte odeću
  • Manifestujte ljubav - verovatno ne govorite dovoljno ljudima oko sebe da ih volite
  • Izgovorite molitvu
  • Zamilsite želju

Vreme je za globalno energetsko resetovanje!

Asterolog: Miloš Tomić