Znakom Ovna vlada planeta Mars, planeta akcije, pokreta, borbe i snage. Sunce se raduje u ovom znaku, pa kreće vrijeme akcije, započinjanja novih stvari koje su do juče bile samo ideje ili skice. Sa druge strane, Venera u Ovnu je na mestu svog izgona, što će reći da se ne snalazi baš najbolje u odnosima koji traju i dobija primese energije Marsa – nezavisnost, samovolju, smelost i funkcionisanje po principu – sve ili ništa. Nema ona strpljenja za čekanje, jer se i sama zaljubi više puta u toku jednog dana, jer voli novine, izazove, akciju, strast i snagu.

Imaćete mnogo više energije, koju savetujem da konstruktivno koristite kako biste došli do većih dostignuća. Ova Venera donosi jednu sasvim drugačiju energiju od one koja nas je kočila u prethodnom periodu, posebno kada je u pitanju ljubav. Ostavlja za sobom romantični znak Riba i samouvereno kreće napred. Znamo da Venera simbolizuje finansijski, kao i emotivni sektor. Dok je bila u Ribama više smo bili usredsređeni na lični, emotivni i duhovni nivo, a sada ćemo se pokrenuti, ispoljiti svoju strast i biti daleko samouvereniji. Kada uhvati zalet na pragu smo jakih strastvenih, dramatičnih promena.

Kako je Ovan veliki individualista, fokus će biti na ličnoj slobodi. Ako osećate da ste ograničeni, zarobljeni u nekoj emotivnoj vezi, napravićete rez. Ovan simbolizuje nove, lepše početke, pa će samim tim napraviti rez u onim vezama koje nemaju iskrene i zdrave temelje, kako biste bili spremni da uđete u neke nove priče. Krećite se spontano i budite spremni da dobijete ono što želite, sad i odmah.
Venera u Ovnu donosi ljubavi na prvi pogled, i one zarazne odnose koji opijaju, koji se započinju odmah, bez mnogo analize i razmišljanja. Ovo je i fizička ljubav, više usmerena na strast, blizinu, dodir i toplinu, nego na duhovni i intelektualni nivo. Želja će biti pojačana, što će doneti kratkotrajne strasti i nagla upoznavanja.
Venera prolazeći kroz ovaj znak donosi veselost, inspiraciju i optimizam. Ona stvara veselo raspoloženje, želju za osvajanjem, akcijom, preuzimanjem rizika u oblasti emotivnih odnosa. Bićemo direktniji, otvoreniji i slobodno govoriti ono što mislimo.

Imaćemo želju da osvajamo i impresioniramo. Sada treba preuzeti rizik i upustiti se u nešto novo ili nešto što već odavno želite. Ova Veneradonosi uzbudljiv izlazak iz ustajalih, razočaravajućih situacija kao i jasnoću o pitanjima koja su blizu srca.
Dok Venera prolazi ovim znakom naše želje su pojačane, kao i naš entuzijazam, gledamo napred spremni za nove stvari. Ovo će biti uzbudljivi dani na emotivnom planu, dani spontanosti i direktnog i iskrenog pokazivanja emocija. Pazite se samo da ne preterate, jer ova energija donosi i bahato izražavanje, reagovanje u trenutku i “emotivne” svađe, ali i neizmernu hrabrost, snagu i borbu za svog partnera, i ono što želimo.

Bićemo u mnogim iskušenjima – novi stimulansi, novi rizici, susreti sa novim ljudima. Ovo je vreme i za započinjanje bilo kog projekta, posla ili nečega što odavno želite. Sada je pravo vreme da se sve otpočne, da bi kasnije kroz rad doživelo uspeh. Ono što nikako sebi ne smete da dozvolite je da sedite! Pokret u ovom mesecu stvara opipljive rezultate. Volje i energije vam neće nedostajati, pa iskoristite ovaj zvezdani položaj da konačno ostvarite bar nešto što želite. Ipak, pazite šta želite, možda vam se ostvari, jer je ovo nestrpljiva Venera koja želi sve odmah i sada.
Kompromis je ovde teško postići, pa će mnogi biti u iskušenju da se nauče toleranciji, strpljenju i taktu. Svakako, nove veze su na vidiku, osvajanje novih teritorija, intenzivne želje, adrenalin u porastu, ali i nove prilike da se zaradi novac.
Venera, po ulasku u znak, ide u aspekt konjunkcije sa Merkurom, gde ljubav grli razum, uživanje, bliskost i strast dolaze u dodir sa inteligencijom, govorom i rečima. Ovo će biti dani intenzivnog pokazivanja emocija, osvajanje putem lepih riječi, razmene ideja i druženja. Ljubav, nežnost i sklad, nalaze put kroz komunikaciju, razgovore, pisanje, poruke, učenje, putovanja i promene. Privući će nas razumni, komunikativni, inteligentni, mladoliki ljudi i oni koji znaju šta žele.

Venera potom ide u aspekt sekstila sa Marsom u Blizancima, pa se reči pretvaraju u djela, dodire, pojačanu potrebu za otvorenim ispoljavanjem nežnosti i strasti. Ovo su povoljni dani za novčane transakcije, ali i ispunjenje ljubavnih zamisli mnogo lakše nego u nekim drugim okolnostima. Ovo je povoljan period za usklađivanje na emotivnom planu, uz razumevanje, podršku i planiranje zajedničkih ciljeva.
Poslednji aspekt je kvadrat prema Saturnu i Plutonu u Jarcu, što daje korak dalje u mnogim emotivnim odnosima. Ovo je aspekt napetosti i nemira, osećaj zahlađenja, odbačenosti, straha, izolovanosti i nezadovoljstva. Saturn stavlja na iskušenje naša osećanja. Saturn i Pluton uklanjaju sve ono što je suvišno, pa su ovo dani kada će se praviti ili veliki planovi ili veliki rezovi u cilju nečeg suštinski vrednog, istinskog i apsolutnog. Ovo je aspekt emocionalnog rasta, šansa za ljubavi koje pobeđuju vreme.
Tranziti Venere u Ovnu najviše pogađaju lične planete (Sunce, Mesec, Merkur, Venera, Mars) i Ascedente (podznak) u kardinalnim znacima: Ovnu, Raku, Vagi i Jarcu (njihovi aspekti sa Uranom i Plutonom – drugu dekadu ovih znakova), kao i Lavove i Strelčeve. Lavovima u podznaku ovaj aspekt može i najviše prijati.

Izvor: Astroportal