Horoskop za vikend od 28- juna do 1. jula 2019. godine!

Samopouzdanje je jedna od tema koje sad naglašavaju zvezde. Pritom su posredi krajnosti – njegov manjak ili pak preterana samouverenost, zbog čega će biti potrebno težiti ravnoteži, kaže astrolog Gregory Scott. U petak je Mesec u Biku i u harmoničnom aspektu, trigonu, sa Saturnom u Jarcu. Oboje je u, takođe harmoničnom, sekstilu sa Neptunom u Ribama i inkonjunkciji sa Jupiterom u Strelcu.

"Kad imamo bazu, jake temelje, možemo rasti i širiti se na pozitivan način kako bismo ispunili svoje nade i snove i imali sreće", kaže britanski astrolog. Petak je odličan dan za bilo šta vezano uz posao. Spremni ste ozbiljno sagledati šta možete učiniti u svom poslovnom životu i kako možete poboljšati svoju poslovnu situaciju – a potom to i ostvariti.

U subotu Mesec menja znak ulazeći u Blizance. Time se usklađuje sa vibracijama Venere, koja je takođe u tom znaku. Taj "brbljavi" Mesec u sekstilu je sa Merkurom – planetom komunikacije koji vlada Blizancima, a sada je u znaku Lava. Reč je o vazdušnom i vodenom znaku, a oba spadaju među muške znakove. "Ako hranite vatru sa mnogo vazduha, ona eksplodira", opisuje slikovito astrolog i upozorava da bi neki u subotu mogli zaista biti prepuni samopouzdanja i ispunjeni osećajem da su najbolje osobe na svetu.

Ostali će loše reagovati na takve ispade umišljenosti i arogancije, a neki bi vas iz čiste pakosti mogli pokušati "srušiti sa konja", naročito ako vam na bilo čemu zavide. "Umesto da izazovete takvu reakciju drugih ljudi, radije se usredsredite na sebe – jednostavno uživajte u tome kako se osećate", savetuje G. Scott. "I zapamtite da ste posebni jednako koliko i bilo ko drugi." U subotu će svako sedeti na svom tronu i misliti da je centar svemira.

Dan vam može biti fenomenalan ako pripazite da nekome ne stanete na žulj – možete se osećati sjajno, ali morate biti oprezni da ne odete predaleko. Osim toga, iskoristite energiju dana da u drugim ljudima vidite ono zbog čega su i oni sami sjajni. A to što ćete pucati od dobrog raspoloženja iskoristite i tako da podignete raspoloženje drugih, naročito onih kod kojih primetite da zbog nečega pate.

Mesec je i u nedjelju u Blizancima pa će celi vikend biti obeležen laganom, lepršavom zabavom. U opoziciji je sa Jupiterom u Strelcu, u sekstilu sa Chironom u Ovnu i u kvadratu sa Neptunom u Ribama. Takav Mesec nije zainteresovan za sanjarenje, on je usredsređen na realan svet. Ako na neki način pati, želi se suočiti sa tim i nešto odmah učiniti da reši svoje probleme, služeći se svojom inteligencijom i mentalnom prisutnošću.

U nedelju ste u stanju pristupiti svom podsvesnom umu, svom višem sebstvu, i "pregovarati" sa njim. To je idealan dan za povlačenje, terapiju, savetovanje, samoisceljenje, meditaciju... ili da jednostavno odvojite vreme za sebe kako biste u miru razmislili o stvarima koje vas muče i otpustili bol ili "prtljag", traumu koja je pothranjena u vašem telu.

Izvor: Sensa.hr