U astrologiji je Merkur planeta komunikacije i misli, pa u zavisnosti od znaka kroz koji prolazi bićemo manje ili više svi pogođeni. Vatrena energijaLava pokretaće nas i davati nam prilike da govorimo iz dubine srca.

Pod uticajem ove energije ostajemo sve do 29. avgusta kada Merkur ulazi u Devicu. Merkur je brza planeta i najbolje se vlada kada mu je dozvoljeno da bude svoj. Voli da istražuje i iznosi svoje mišljenje o veoma važnim stvarima. Uživa u tome da bude ekspresivan i samouveren u komunikaciji, ali i mislima i planovima koje pravi.

Kada krene retrogradnim hodom, Merkur mora da uspori. Tada nas tera da ponovo razmislimo o nekim planovima i budemo spremni na promene. Merkur se još nalazi u senci svoje poslednje retrogradnefaze, a još nije uspeo da dostigne punu brzinu napred.

Merkur u Lavu je uzbudljiv i energičan, voli da se izražava krupnim rečima jer on ima potrebu da se oseća velikim i važnim. Ostaće u toj senci do 15. avgusta, a sve dok je u Lavu sve njegove odluke biće vođene srcem. Zato savetujemo da slušate i pratite svoje srce i budete jasni kada je reč o vašim osećanjima.

Merkur nije neko koga vode emocije i voli da hladne glave donosi odluke, ali kada se nađe u Lavu – nema mu druge. Lav je izuzetno strastven znak i vođen je istinom i onim što najviše želi u životu. Posebno ljubavlju za koju će uraditi sve. Radije će da pokuša nešto nego da se kaje što nije rizikovao i ostao tu gde je i bio. Veruje u sebe i zbog toga je spreman na krupne korake.

Neka vas ne iznenadi ako ste u narednom periodu spremni da na sebe preuzmete neki rizik, posebno kada je reč o ljubavi i vezama, piše Your Tango. U narednim nedeljama sve je moguće, jer smo spremni da kažemo šta nam je na srcu i pameti i da rizikujemo zarad višeg cilja. Do 15. avgusta znaćemo šta želimo i u kom pravcu želimo da se krećemo, a na akciju ćemo biti spremni već od 17. avgusta. Šta god vam vaš razum savetovao protiv srca, nećete mu dati prvenstvo već ćete biti vođeni srcem.

Izvor: Super žena