Krajem ove nedelje, 23. avgusta, Sunce se iz vatrenog Lava seli u zemljanu Devicu, gde će ostati sve do jesenje ravnodnevice 23. septembra. Ovo je poslednja prilika za rad sa "letnjim energijama", evo šta nam donosi period Device.

Vladavina Lava donela nam je naglasak na samosvest, mogli smo lakše opaziti kako se osećamo u svojoj koži, kad se najviše osećamo svoji. Šta je to što nas čini živima? Jesmo li ponosni na sebe?

Sad se Sunce premešta u znak Device. Devica od davnina predstavlja celovitost, pripadanje samom sebi. Nekad su Device bile boginje koje nisu trebale nikoga da bi dosegle svoju celovitost.

Zato tokom vladavine Device razmišljamo o osećaju unutrašnjeispunjenosti. Devica predstavlja osećaj slobode koji imamo onda kad smo samopouzdani, samosvesni, znamo ko smo i kuda idemo.

Devica zna šta mora da uradi, poznaje svoje snage i slabosti. Ne treba druge osobe da bi se osećala potpuno. U ovo vreme je zato važno da shvatimo da nam ne treba više stvari, više novca, više uspeha, više odeće, više ovoga ili onoga... Treba nam više sebe, treba otkriti ono što je u nama.

U vremenu vladavine Device, treba da se se zapitamo šta možemo učiniti da se osećamo ispunjenije, potpunije u sebi? Koje stvari nas ne podržavaju? Koje bi promene bilo dobro učiniti?

Kada Sunce napusti Devicu na jesenjsku ravnodnevicu, počinje jesen, zato je vreme Device poslednja prilika za rad sa "letnjim energijama".

PageBreak

Horoskop - šta će se promeniti u vladavini Device: od 23. avgusta kosmos donosi novu energiju ljubavi i ambicija
Foto: Shutterstock horoskop-sta-ce-se-promeniti-u-vladavini-device-od-23-avgusta-kosmos-donosi-novu-energiju-ljubavi-i-ambicija2

Možda ćete osetiti potrebu ili nužnost da završite neke stvari, projekte, uspostavite red na određenom području, posvetite se zdravlju i uspostavljanju harmonije u životu.

Važno je ipak da u ovo vreme nismo prezahtevni ili prekritični prema sebi. Device znaju preteran o da budu perfekcionisti. Stremljenje savršenstvu, izvrsnosti, ponekd je vrlo naporno i na kraju nas blokira u životu. Opustite se i ne budite previše ograničeni na to "čime treba da se bavite".

Devica vlada probavnim sistemom, zato je u ovom periodu potrebno obratiti pažnju na to kako naše telo reaguje na određenu hranu. Dobro je razmišljati i o probavi na energetskom nivou. Koje promene i osećaje teško probavljate? Šta morate činiti da ih otpustite? Šta od onoga što vas dubinski hrani treba uvesti u život?

Svako će energiju Device osetiti na svoj način, zavisno od tačke na kojoj se trenutno u životu nalazi.

U subotu 24. avgusta Mars i Venera su izjednačeni. Dva kosmička ljubavnika koji obično pomažu da aktiviraju dogovore srodnihduša. A kada se poravnjaju u periodu Device, ne zaboravimo na njenu simboliku, koja nam poručuje da celovitost imamo u sebi. Lepo je kada nađemo srodnu dušu, ali to ne menja važnost traženja celovitosti i nezavisnosti u samome sebi.

Izvor: Sensa.hr