Planeta ljubavi, odnosa i novca, 21. avgusta ulazi u zemljani znak Device i ostaće u njeznim odjama sve do 14. septembra.

Strast je prigušena. Osećanja se racionalizuju. Ljubav se ne pokazuje vatrenim zagrljajima, poklonima, dramatičnim izlivima nežnosti kao što je to bilo dok se Venera kretala znakom Lava. Sada će zavladati odmerenost, umerenost.

Više koristimo um u ljubavnim izborima. Postoji strah da će nas srce nasamariti, zato mislimo – bolje da biram pametno… I šta se potom događa?

Srce govori jedno, razum drugo i nastane svađa unutar nas, kao da se rascepimo napola. Sada je bitno tu sklonost dugotrajnim analizama koje često počinju pitanjem – šta ako, pokušamo to obuzdati. Dopustite svom srcu da diše, osluškujte njegove potrebe i želje.

Sklonost kritici se češće provlači kroz odnose. Partner negoduje zbog nekog vašeg ponašanja ili postupka, želi vas promeniti, a vi se tome opirete, imate utisak da vas ne razumeju, a pritom se još osećate i neprihvaćeno.

Perfekcionizam, težnja savršenstvu ubija ljubav. Nema idealnog, ima samo dovoljno dobrog. Dobro je to imati na umu dok Venera boravi u ovom znaku.

Opsesivna usmerenost na detalje i to baš na one koji nisu dobri, na ono što ne funkcionišu udaljava od osećaja zadovoljstva.

Postajemo izbirljiviji po pitanju izbora osoba sa kojima želimo intimnije da se povežemo.

PageBreak

Horoskop - kada nas začara planeta ljubavi: evo šta nam srce govori dok je Venera u Devici (do 14. septembra 2019.)
Foto: Shutterstock horoskop-kada-nas-zacara-planeta-ljubavi-evo-sta-nam-srce-govori-dok-je-venera-u-devici-do-14-septembra-2019

Romanse, flertovi, pa i novi ljubavni počeci mogu započinjati na radnom mestu ili putem kolega sa kojim radite.

Novi odnosi se razvijaju sporije, postoji ta rezervisanost, pa i stidljivost. Treba vremena da se opustimo i prepustimo.

Sa ovom Venerom smo odaniji vezi i partneru, a ljubav pokazujemo praktičnim uslugama, pružanjem pomoći i podrške. Ona je sve samo nije romantična i nekako ne podnosi one vatrene i jako emocionalnoizlive.

Sada jasnije možemo videti dobrobiti svog ljubavnog statusa, jasnije videti partnera, shvatiti šta treba činiti kako bismo razvijali svoj odnos, učinili ga prijatnijim mestom za život.

U odnosima se sada traži posvećenost i prisutnost, ona vrsta pouzdanosti i sigurnosti koji vam omogućavaju da se opustite i date ono najbolje od sebe.

Bću tu za tebe, možeš mi verovati…

Astrolog: Julijana Oremović