U nedelju, 13. novembra u 22 časova i 8 minuta Mesec će se napuniti u Ovnu. Ovan je prvi znak Zodijaka, simbol je početka novog životnogciklusa.

Ima taj pionirski duh, spremnost da hrabro zakorači u nove mogućnosti. Ovan je simbol našeg Ja, a nasuprot stoji Vaga, prostor u kojem nas zanimaju drugi. Ovan je JA, Vaga je MI. Ovan traži samopotvrđivanje, Vaga traži ulaganje u odnose i stvaranje kompromisa.

Zato će glavna tema ovog punog Meseca biti gde sam ja u svojim odnosima. Ali isto tako traži od nas da uspostavimo ravnotežu između ličlnih potreba i zadovoljenja potreba drugih, odnosno između vlastite nezavisnosti i vezanosti uz one koje volimo.

Kada smo u vezi ili braku često smo fokusirani na odnos, na partnera. Promišljamo o tome šta on/ona misli, šta želi, koje su mu namere, zašto radi to što radi? Ali vrlo retko polazimo od sebe.

  • Kako se ja osećam u odnosu?
  • Kako doživljavam partnerovo ponašanje?
  • Ako me nešto smeta, šta je to i kako mogu u tom odnosu osnažiti sebe, prevladati neke svoje slabosti, ne samo odnosa radi, već zbog sebe?
  • Šta mi treba da bih se osećala ispunjeno i zadovoljno?
  • Znam li uopšte šta tražim za sebe?
  • Dajem li više ili više primam?

Zanimljivo je kako je nekim ljudima lakše dati, nego primiti. Naprosto nisu naučili biti voljeni, ne poznaju taj osećaj, doživljaj jer im nije dan u detinjstvu.

Ovaj pun Mesec poziva nas da postanemo lideri u vlastitom životu. Ojačamo svoje samopouzdanje. Naučimo više poštovati sebe u odnosima sa drugima. Promena koja se događa u nama, uslovljava i promenu u našem spoljnjem okruženju.

Tamo gde Ovan govori o samopotvrđivanju, Vaga govori o kompromisu. Postoji potreba da budete u odnosu, ali isto tako se i javlja svesnost o tome koliko smo zadovoljni tu gde jesmo.

PageBreak

Horoskop - u nedelju u 22:08 časova nastaje prava čarolija: ova 4 znaka Zodijaka doživeće velike promene
Foto: Shutterstock horoskop-u-nedelju-u-22-08-casova-nastaje-prava-carolija-ova-4-znaka-zodijaka-dozivece-velike-promene4

Pun Mesec će biti pod pritiskom Plutona i Saturna.

Reč je o dubinskoj promeni. U narednih nekoliko nedelja može doći do velikih transformacija na polju odnosa, ali i na ličnom planu. Možda će neki odnos biti prekinut jer ćete shvatiti da ste već duže vreme u njemu nezadovoljni. Pluton je simbol tajni, opsesija, smrti, unutrašnje moći, kontrole. Kako stojite sa tim temama? Jeste li svoju moć dali u tuđe ruke? Držite li se grčevito za ono čemu je prošlo rok trajanja?

Ovaj pun Mesec donosi svojevrsnu katarzu na polju odnosa. Šta treba pustiti, a šta zadržati? Takođe dobro je videti koliko karijera i zahtevi profesionalnog života otežavaju posvećivanje sebi, ali i odnosima do kojih nam je stalo.

Najviše promena očekuje osobe rođene u znaku Ovna, Vage, Raka i Jarca, kao i one koji imaju podznak u tim znakovima.

"Ja činim svoje, ti činiš svoje.

Ja nisam na ovom svetu da bih ispunio tvoja očekivanja.

I ti nisi na ovom svetu da ispuniš moja očekivanja.

Ti si ti. Ja sam ja.

Ako se slučajno sretnemo, biće divno.

Ako se to ne dogodi, tu se ništa ne može."

(Fritz Perls, začetnik gestalt psihoterapije)

Astrolog: Julijana Oremović