Gotovo svaka od nas ponekad se nađe u razdoblju kada smo izuzetno nespretne, ništa nam ne ide od ruke, a odnosi i komunikacija zapinju. Mnogi ovakvu situaciju pripisuju retrogradnom Merkuru, astrološkoj pojavi kada se ova planeta kreće zapravo unatrag. Obrnutim smerom, čini se, tada ide i sve na Zemlji; od korišćenja tehnologije, načina komuniciranja, a astrolozi upozoravaju – posebno putovanja.

Kako bi ove godine preduhitrila ili se barem pripremila na delovanje retrogradnog Merkura donosimo datume tri razdoblja kada će nam ova planeta u punoj snazi mrsiti račune. Astrolozi sugerišu da se naoružaš strpljenjem, a posebno pripaziš na planirane datume putovanja.

17. februar – 10. mart

Ovo razdoblje koje sigurno ne donosi preterani prosperitet, srećom, zaobilazi Dan zaljubljenih i nije preterano nadomak Uskrsu. Ipak, ako si po horoskopu Vodolija ili Riba i planiraš neki rođendanski getaway mogla bi da razmisliš dvaput.

18. jun – 12. jul

Toplo i sunčano vreme mnoge bi moglo motivisati da u ovom razdoblju izaberu datum kada će najradije uploviti u bračnu luku. Ipak, ako kao mlada ne želiš ništa prepustiti slučaju, najbolje bi bilo da zaobiđeš ovo razdoblje.

PageBreak

Horoskop - evo kada nas očekuje mračni uticaj retrogradnog Merkura u 2020. godini: ovi datumi su najrizičniji
Foto: Shutterstock horoskop-evo-kada-nas-ocekuje-mracni-uticaj-retrogradnog-merkura-u-2020-godini-ovi-datumi-su-najrizicniji1

14. oktobar – 3. novembar

Poslednje ovogodišnje delovanje retrogradnog Merkura koje bi nas moglo izbaciti iz takta dolazi u jesen. Ne propusti da se za ovo razdoblje pripremiš na najjače. Imaš dovoljno vremena da navežbaš strpljenje.

Saveti za lakše prilagođavanje

Astrološkinja Rejčel Lang za američke medije savetuje kako najbolje prebroditi ovo razdoblje. Za početak, vrlo je važno jasno izložiti planove. Retrogradni Merkur može poprilično zavezati jezik i uzrokovati da budeš pogrešno shvaćena. Ako planiraš grupna putovanja, budi 110% sigurna da je logistika razrađena do detalja.

”Na putovanjima smo osetljiviji i zato skloni ispoljavanju onog najgoreg u nama. Budi saosećajna, ali i u određenoj meri samokritična kako bi mogla da vidiš svoju ulogu u komunikacijskim izazovima. Uostalom, takve situacije mogu biti odlične prilike za rad na sebi i rast. Vrlo je važno da imaš na umu strpljenje, razumevanje i mentalni fokus”, ispričala je Lang američkim medijima.

Osim toga, priprema je više od pola obavljenog posla. Za razdoblje delovanja retrogradnog Merkura na odmet ne bi bila kupovina putnog osiguranja, dvostruka provera rezervacije hotela ili drugih aktivnosti.

”Tokom delovanja retrogradnog Merkura, sve je u detaljima. Obrati pažnju i na intuiciju. Naše najveće greške koje napravimo u ovom razdoblju dogode se kada u sebi ignorišemo onaj glas koji nam govori da pauziramo”, zaključila je astrološkinja Rejčel Lang.

Izvor: Miss 7