Aprilski mlad Mesec u Biku. Bik je zemljani znak kojim vlada Venera, njegova uzemljena priroda vraća jednostavnosti, prirodi, poziva da usporite i vratite se jednostavnim životnim užicima.

Mlad Mesec je onaj uzbudljiv i moćan deo svakoga meseca koji je prilika za privlačenje novih stvari u svoj život te predstavlja nove početke i nove ciljeve donoseći mnogima toliko potreban osećaj svežine. Dok sadite seme promene, mlad Mesec u Biku naglašava da morate ići polagano i postojano – to će vas održati u sedlu i ojačati vam otpornost. Korak po korak svaki dan u smeru svoje vizije, svog sna. Bik je odlučan, uporan i spreman napravitite svakodnevne korake i bez izuzetka ići prema svom odredištu.

Sad je vreme i da razmislite o tome što vas čini srećnima i daje osećaj lakoće življenja i sastavite spisak aktivnosti u kojima možete uživati sledećih nedelja. Učinite nešto za sebe, udovoljite sebi; ulepšajte sebe i svoj dom.

Ovo je i vreme da razmislite o svom odnosu prema novcu kao i o novim načinima zarađivanja, što je u ovim izazovnim vremenima mnogima itekako potrebno. Za ovaj mlad Mesec možete izvesti ritual – zatražiti od svemira da vam da ideje kako zarađivati više. Postavite li to kao nameru, do punog Meseca (7. maja) trebali biste dobiti neke inovativneideje.

Ovomesečni mlad Mesec je u konjunkciji sa nepredvidljivim Uranom, zato iduće četiri nedelje možete očekivati neka iznenađenja.

Kvadrat sa Saturnom pak podseća da se, dok vas zapljuskuju talasi promene, treba usredsrediti na unutrašnju stabilnost. Takođe, Merkur je krajem nedelje u kvadratu sa Jupiterom i Plutonom, koji u to vreme menja hod u retrogradni. Pluton otkriva ono što je skriveno, Merkur prenosi informacije, a Jupiter sve to uvećava. Reči će precizno poput lasera dolaziti do same biti stvari, ali iako ćete osećati poriv za iznošenjem istine, budite svesni moći reči da povrede ili iscele.

Ovaj mlad Mesec je poziv na delovanje, poziv da posložite prioritete i na temelju njih uzemljite nove namere. On daje energetski podsticaj da se pomerite sa kauča, organizujte svoje vreme, pokrenete telo te uposlite maštu i pozitivan način mišljenja.

Uvek imajte na umu da se sličnosti privlače. Šta želite privući u ovo moćno vreme? Negativnost, otpor, gnev, razočaranje, strah, manjkavost, očaj – ili ljubav, nadu, obilje, plodnost, inspiraciju i lepotu?

Izvor: Sensa.hr