Još
Izdanje: Potvrdi
Dodatno

Ukucajte željeni termin u pretragu i pritisnite ENTER

Horoskop - šta nam donosi retrogradni Merkur u Škorpiji: ovih 6 znakova očekuje period sa najviše izazova (od 14. oktobra do 3. novembra)

Magija retrogradnog Merkura pogađa najviše ove znakove Zodijaka! Evo kakve nas teškoće očekuju u izazovnom periodu od 14. oktobra do 3. novembra!

  Izvor: Foto: Shutterstock

Merkur postaje retrogradan 14. oktobra u znaku Škorpije i vraća se u direktan hod 3. novembra u znaku Vage.

Od svih lutajućih i sanjarskih putovanja retrogradnogMerkura na koje smo navikli, njegovo putovanje kroz znak Škorpije je jedinstvenio i simetrično.

Merkur tokom svoje retrogradne faze u Škorpiji kreira i dva vrlo teška aspekta - pravi tri kvadrata Saturna u Jarcu iz Vage i tri opozicije Urana u Biku iz Škorpije. Kvadrat i opozicija su snažni i napeti aspekti, pa će zato pritisak biti duplo veću tokom ovog retrogradnog putovanja karmičke planete Merkur. Uspećete da se oslobodite iluzija, napetosti i rizika ako unutar sebe pronađete mir, smanjite stres i zatražite pomoć kada vam zatreba.

Povezane vesti

Saturn se odnosi na ograničenja, kašnjenja, granice, strukturu i dugoročno planiranje. Budući da je Saturn uzvišen i dostojanstven u Jarcu i Vagi, astrolozi objašnjavaju da će svi izazovi koji nam se događaju u ovo vreme biti za naše najviše dobro.

Merkur tokom ove retrogradnosti ponavlja dva veoma teška aspekta, praveći tri kvadrata Saturnu u Jarcu iz Vage i tri opozicije Uranu u Biku iz Škorpije. Kvadrat i opozicija su stresni aspekti, a ponavljanje će značajno povećati pritisak koji se oseća tokom ove retrogradnosti. Biće važno smanjiti stres, usredsrediti se na brigu o sebi i tražiti pomoć kada vam zatreba.

Budući da Merkur pravi poslednja dva kvadrata do Saturna dok miruje (1. novembra u retrogradnom kretanju i 6. novembra u direktnom kretanju), ovo će prilično povećati pritisak. Srećom, aspekt se nalazi u granicama Venere, čarobne planete ljubavi i obilja. Dobra energija Venere daje nam milost i lkjubav preko partnera, prijatelja ili društvenih kontakata.

Takođe, s obzirom da Jupiter vlada trećom dekadom Vage, možda ćemo uspeti da obezbedimo više prostora za opuštanje i odmor od sukoba nego inače kada je vreme retrogradnog Merkura. Zajedno, ovo može pomoći da donekle ublažimo udarac, ali na kraju ćemo ipak morati da prihvatimo barem deo Saturnovih zahteva za naporan rad, kašnjenja, ograničenja i prilagodimo naše granice, strukture i dugoročne planove u skladu s tim.

Drugi aspekt koji Merkur ponavlja tokom ove retrogradne faze su tri suprotnosti Uranu, planeti tehnologije. Protivljenje je stresan aspekt i s obzirom da Uran u Biku redefiniše tehnologiju kao osnovni resurs, možemo očekivati da će oni koji su više zavisni od tehnologije to više i osećati. Pristup najboljoj tehnologiji je značajna prednost u novoj ekonomiji, a onima koji su iskoristili energiju prethodnog retrogradnog sistema u Raku da bi ažurirali svoju tehnologiju, proći će kroz ovu fazu dosta olakšano.

Ovo ne smete propustiti

Komentari 0

Vaš komentar je uspešno poslat i postaće vidljiv čim ga naši administratori odobre.

Slanje komentara nije uspelo.

Nevalidna CAPTCHA

Najnovije

Lični razvoj