Pred nama su dva divna dana koja bi trebalo da posvetimo svojoj porodici i sebi. Budite nežni roditelji svojoj deci i brižni prema roditeljima. Da će mnogi osetiti jake emocije u petak govori nam sekstil koji će Mesec praviti sa Venerom.

Ono što u ovom danu imamo kao izazov je egzaktan kvadrat retrogradnogMarsa u Ovnu i Plutona u Jarcu. Ove dve nesvesne energije mogu da probude kod nekoga nelagodu, strah ili neku neudobnu emociju. Zato, ako osetite neku negativnu emociju ili misao, samo budite svesni da niste ni vaše misli, niti vaša osećanja, već ste jedna božanska kreacija, koja može da bira šta će misliti, raditi i osećati.

Svakako u svetlu Marsa koji govori o akciji, one treba da su čiste i ispravne, jer ako nisu onda lako dolazite u situaciju sukoba i rasprava. Ovo je aspekt koji dovodi do jake ljubomore i besa. Zato budite budni i obratite pažnju na ono što radite i govorite.

Kako je to aspekt koji se ne dešava često on utoliko ima duži efekat. Upravo na to nam ukazuju mnogobrojni aspekti koje će Mesec praviti u subotu kroz opozicije sa Saturnom, Plutonom i Jupiterom u Jarcu. Zatim biće tu i kvadrat sa Suncem i Marsom. Zaista posle nekoliko mirnih dana kao da se budi ogromna energija koju je potrebno smiriti. Ta energija je pokrenuta dan ranije od strane Plutona i Marsa.

Nastavak pročitajte na sledećoj strani!

PageBreak

HOROSKOP ZA VIKEND: evo kome sudbina donosi obilje i pravu ljubav
Foto: Shutterstock horoskop-za-vikend-evo-kome-sudbina-donosi-obilje-i-pravu-ljubav5

Nedelju završavamo Mesecom u Lavu i Venerom u trigonu sa Uranom i Suncem u kvadratu sa Jupiterom. Venera sa Uranom uvek ukazuje na moguću iznenadnu ljubavnu avanturu, kao i na prijateljsku ljubav koja može da preraste u pravuljubav.

Kvadratura Sunca i Jupitera ne spada u teške aspekte, već govori da u nečemu možemo preterati. Preterivanje se može manifestovati kroz neodlučnost kojim putem da idemo. Osobe koje imaju natalno u svom horoskopu imaju ovaj aspekt obično su višestruko talentovani i baš zbog tog obilja različitih mogućnosti ne mogu da se odluče šta je najbolje za njih.

Zato se osoba posle nekog vremena razočara i oseća blokiranom da krene u nešto novo. Započinje sa euforijom, a onda brzo dođe do zasićenja i prekida. Ovom prilikom su Sunce i Jupiter u lošim dostojanstvima pa to dodatno frustrira, jer nedostaje snaga da se istraje do kraja u planovima. Treba se setiti poslovice „strpljen-spašen“. Opustiti se i shvatiti da je ovo naš život i da sve što se nalazi oko nas radi za naše dobro. Upravo to duboko poverenje je potrebno ako želimo da živimo veliku priču koju nose Sunce i Jupiter u bilo kom aspektu!

Izvor: Profesionalna astrologija