Od subote, 10. oktobra, na snazi je najgori aspekt u astrologiji tzv. Veliki Kvadrat kojeg čine planete na vrhovima kvadrata na četiri mesta u kardinalnim znakovima.

Ovo znači potpunu zakočenost, prepreke, nesporazume, loše događaje, svađe, netrpeljivost, mržnju, zavist, ogovaranje, frustracije, nasilje, raskide, nezgode. Zato danas više nego ikad, budite svesni svojih postupaka, misli, emocija, nemojte forsirati, ako nešto krene onako kako niste zamislili.

Takođe je preporuka da sada ništa ne započinjete, iako postoji veliki nagon za delovanjem pošto su u igri kardinalniznakovi. Ali sva je sreća da deo velikog kvadrata čini Mesec, koji je brz i koji neće dugo činiti ovu konfiguraciju, tako da je već sutra postupno rasterećenje.

Međutim, iako će Mesec otići, preostale planete bit ću u T-kvadratu, sve do peroda vladavine Škorpije, 23. oktobra. T-kvadrat je, takođe, težak astrološki aspekt i nosi sve ovo što sam gore napisala, ali ipak u manjem obimu.

Budite pametni i ako neko nasrne na vas i hoće se svađati ili vam nešto učiniti, nemojte uzvratiti istom merom, jer eskalacija može biti neviđenih razmera. Samo se povucite i izbegavajte konflikte i rizične situacije što je više moguće.

PageBreak

Horoskop - na nebu planete stvaraju Veliki kvadrat: ovo je najlošiji aspekt, a evo šta nas očekuje
Foto: Shutterstock horoskop-na-nebu-planete-stvaraju-veliki-kvadrat-ovo-je-najlosiji-aspekt-a-evo-sta-nas-ocekuje4

Da stvar ne bude jednostavna, uz ovaj kvadrat postoji i opozicijaMerkura i Urana, što dodatno pojačava stanje afekata, pomračenja, naglih i nekontrolisanih reakcija, eksplozija besa, mržnje, netrpeljivosti. To je aspekt slabih i tankih živaca, tako da su živci nategnuti do maksimuma.

Venera iz Device u dobrim aspektima je glas razuma i jedina je na koju se možemo u ovom periodu osloniti. Ona je ta koja može sada držati stvari pod kontrolom, naravno ako smo svesni svog i tuđeg ponašanja i ne prepustimo se nagonima.

Ne volim pisati ovakve loše prognoze, jer svaki aspekt na kraju prođe. Ono što je pozitivno kad sve bude gotovo jeste to da će se tačno znati što i kako stvari stoje. Pašće tada mnoge maske i potpuno se raščistiti stvari koje više ne mogu opstati.

Nažalost sve na vrlo stresan način. Ovaj period je i tarot karta Kula, nakon koje ko proe krpoz ovo iskustvo i ponovo se sastavi, postaje prosvetljen, sa nivoom svesnosti i razumevanja jedan level više. Zapravo sto levela više.

Izvor: Astro portal