Od 21. novembra, u večernjim satima, Sunce ulazi u Strelca, što se smatra najvećim astrološkim prelazom iz mraka u svetlo. Škorpija je znak koji je vezan uz Plutona, Hada, dakle vladar je podzemlja, donjih svetova, naše psihe i najdubljih tajni, tabua i opsesija. Zadnji stepen Škorpije smatra se “nuklearkom zodijaka”, najsnažniji je i najmoćniji stepen u kojem se događaju završna čišćenja i introspekcije. Događa se nešto poput smrti, kada bi se u ovogodišnjem ciklusu trebalo otpustiti sve što je preostalo. A to može biti vrlo neprijatno.

A nakon toga sledi prelaz u najoptimističniji, najvedriji i najsrećniji znak Zodijaka – u Strelca. Simbolika Strelca prikazuje luk i strelu uperenu u nebesa. Okrećemo se gornjim svetovima, rađa se svetlo, nova nada. Očišćeni i puni spoznaja iz Škorpije nalazimo nova rešenja, shvatamo da nije sve tako crno i bezizlazno, da otvorena vrata i novi prolazi uvek negde postoje. Preplavljuje nas entuzijazam, sreća, novi počeci, nova razmišljanja i lakoća postojanja. Vladar Strelca, Jupiter doduše je u Jarcu gde se gadno namučio celu godinu, ali na samom kraju perioda Strelca i on se seli, za njega, puno bolju Vodoliju.

Pročitajte još:

OVA 3 HOROSKOPSKA ZNAKA OČEKUJE ISPUNJENJE ŽELJA U DECEMBRU: Najlepša čarolija dogodiće se na polju ljubavi

VELIKI HOROSKOP ZA VLADAVINU STRELCA: šta očekuje vaš znak u ljubavi, poslu i zdravlju (do 23. decembra 2020. godine)

HOROSKOP - OČEKUJU NAS SUDBONOSNI SUSRETI: Šta nam donosi kvadrat Venere i Saturna (do 23. novembra 2020.)

Početkom decembra Sunce će napraviti srećan aspekt prema Marsu, dat će mu podršku i novu snagu, zamah i zalet (pre nego Mars ponovo uđe u kvadrat sa Plutonom Jupiterom i Saturnom), tako da ćemo se osećati puni energije i zanosa, smišljaćemo nove početke i kako raskrčiti ono što nam se činilo nemogućim. A od 5. do 15. decembra, Sunce će raditi kvadrat s Neptunom tako da su u tom periodu moguća pogrešna shvatanja, nesporazumi te se čuvajte prevare.

Takođe nas u periodu Strelca očekuju dva pomračenjaMeseca, 30. novembra, i Sunca, 14. decembra. Pomračenja jesu zahevna, ali su i izvrsno vreme za manifestaciju onoga što želimo u životu. Ko prati moje tekstove, taj se seća da smo u periodu Tamnog Meseca u Škorpiji radili na stvarima i emocijama koje više ne želimo, a sada u periodu Strelca možemo se orijentisati na naše želje i snove i prizvati u život ono što bismo hteli.

Ipak, u periodu Strelca još ćemo neko vreme osećati i energiju Škorpije, jer Merkur je još uvek tamo do 1. decembra. Međutim, Merkur će sada izvlačiti ono najbolje od Škorpije, jer ulazi u dobre aspekte sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom, što je dobro za sve oblike poslovnih dogovora i pregovora, te sklapanje povoljnih ugovora.

Iako su ova vremena za mnoge poslovno krizna, ipak će se u naredna dva sedmice pronaći neki modul kako spasiti poslovanje, te napraviti plan kako prevazići ovo razdoblje. Takođe, naše misli i promišljanja, iako su još uvek duboka i ne trpe površnost, ipak postaju optimističnija i pronalaze nova rešenja. Razgovori su konstruktivni, pa je dobar period za iskomunicirati sve što je ostalo nerazrešeno ili prekinuto još od kraja oktobra, u tom vremenu kada je Merkur radio nepovoljan aspekt sa Saturnom i Uranom.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani!

PageBreak

U ovom periodu, pogotovo u njegovoj prvoj polovini, Venera je najproblematičnija planeta jer i ona ulazi u Škorpiju, koji je znak njenog izgona i gde izvlači ono najgore. Pogotovo do početka decembra kada radi opoziciju sa nepredvidljivim Uranom i donosi nagle prekide. Zato, ako želite sačuvati neki odnos bolje je da ništa ne preduzimate do početka decembra, ali ako odnos pukne možda mu je već i trebao doći kraj.

Tako da u partnerskim i ljubavnim pitanjima nas očekuje puno preispitivanja, dublje pronicanje u odnos, a neće nam biti strane niti opsesija, ljubomora, patnja i drama. Takođe su mogući nagli gubici novca, sve do početka decembra, a nakon toga finansije bi se trebale popraviti.

Međutim, kada Venera izađe iz opozicije sa Uranom, početkom decembra, izaći će i sa spaljenog puta – koji se smatra najgorim Venerinim položajem u Zodijaku. Tad će napraviti trougao, srećan aspekt prvo sa Neptunom, što će doneti romansu i novu nadu, nekima zaljubljenosti i leptiriće u stomaku, a zatim sekstil sa Plutonom, Jupiterom i Saturnom gde se očekuje smirivanje strasti i negativnih emocija.

Ljubav će i dalje biti duboka i sveprožimajuća, ali neće biti toliko opterećena negativnostima, tako da je početak decembra izvrstan period za produbiti ljubavnu i partnersku vezu. Isto tako, dobar je i period i za upoznavanje nove osobe. Ukoliko neko počne vezu u decembru, ova veza je predodređena da bude duboka, trajna i ozbiljna.

Izvor: Astro portal