Od decembra 2020. do januara 2021. godine, Uran, planeta promena i buđenja, poravnava se sa Lilitom, poznatijem kao CrniMesec.

Crni Mesec Lilit nije planeta, već je tačka između Zemlje i Meseca i predstavlja porast ženske svesti i ženske energije.

Pročitajte još:

Ritual za pročišćenje duše i jačanje energije u noći punog Meseca

HOROSKOP - Koje novogodišnje odluke treba donesu Rak, Škorpija, Ribe

HOROSKOP ZA POMRAČENJE I PUN MESEC U BLIZANIMA: Škorpije se dižu iz pepela, a Vodolija pravi poteze za budućnost

Crni mesec ukazuje na seksualnumoć, isceljenje, instinktivne nagone, jednakost i transcendenciju. Ona predstavlja zaboravljene osobine ženskog roda, diblje karakteristike žene koje je patrijarhat zaboravio.

U vavilonskoj mitologiji, Lilit je bila sluškinja boginje Innane i bila je poznata po svojoj divljoj seksualnosti i promiskuitetnom ponašanju.

U hebrejskoj mitologiji, Lilit je bila poznata kao prva Adamova supruga, ali ona je želela jednaka prava i dobro, Adam to očigledno nije voleo.

U modernoj astrologiji, Lilit je neka vrsta boginje tamnogMeseca. Ona predstavlja zaboravljene moći žena, ali takođe i seksualne moći, lečenja, transformacije i psihičke energije.

Kada se aktivira na kosmičkom nebu, ona može da izbaci potisnutu energiju na površinu radi čišćenja. Ona može da podstakne seksualno buđenje i i može nam pomoći da povratimo svoju žensku moć.

Kada god smo se ustručavali jer smo osećali da smo previše različiti ili nismo dovoljno dobri, možemo da se izdignemo na površinu da se očistimo pod njenim prisustvom.
Uran postiže najbliže poravnanje sa Crnim Mesecom Lilit 19. decembra 2020. Kako energija dostiže vrhunac, mnogi od nas će se osećati potisnuto ili prigušeno, nalaze se na površini za oslobođenje.

Ako možemo postati svesni ove energije i preduzeti korake da je posmatramo, osluškujemo i oslobodimo, možemo doživeti veći osećaj oslobođenja.

Takođe možemo početi da tapkamo na polju zaboravljene strane naše ženske moći, koja uključuje stvari kao što su magija, kreativne moći, božanstvo i još mnogo toga.

Na kolektivnom nivou, poravnanje Urana i Crnog Meseca može dovesti pitanja jednakosti u središte pažnje ili možemo početi primećivati više nepravde, posebno oko ženskih pitanja.

Uran i Crni Mesec Lilit pomoći će nam da presečemo sve lance koji su nam ruke držali vezanim, zaključanim i ograničenim. Zajedno će nam njihova energija omogućiti da se uzdignemo i kažemo - ne više.

Energija Crnog Meseca Lilit može nam pomoći da se borimo za jednakost na bilo koji način koji je potreban, ali takođe nas može voditi da uravnotežimo planetu u celini.


Kada ima previše muške ili Iangove energije, planeta može biti podložna suši, zemljotresima i porastu temperatura. Kada ima previše ženske ili jin energije, planeta može biti podložna poplavama, olujama i hladnijim temperaturama.

Nastavak teksta pročitajte na sledećoj strani!

PageBreak

Kada su ove energije u ravnoteži, harmonija teče i planeta je u stanju da se kreće kroz sopstvene cikluse godišnjih doba. Ali kada je ova energija van ravnoteže, može stvoriti neredovno vreme i povećati prirodne katastrofe.

Uran i Crni Mesec pozicionirani su u znaku Bika i nastavljaju da putuju zajedno do januara 2021. godine, energetska dinamika će se malo promeniti kako se Mars pridružit poravnanju, stvarajući ono što je poznato kao trostruka konjukcija.

Mars će dodati malo dodatne toplote i vatrene energije i Uranu i Lilitu Crnog Meseca. Ova energija se oseća vrlo revolucionarno i biće najjača od 17. do 26. januara 2021. godine.

Kako možete iskoristiti ovu energiju?

Veruje se da je desna strana našeg tela „muška“ strana, dok je leva „ženska“ strana. Ove energije možete dovesti u ravnotežu radeći sledeću vežbu:

Stavite levu ruku (žensku) na desno rame (muško). Zahvalite muškoj strani na svemu što radi. Zahvalite joj se na radnjama koje preduzima, asertivnosti koju nosi i donošenje odluka.

Sada stavite desnu ruku (muškog pola) na levo rame (žensko). Zahvalite ženskoj strani na svemu što radi. Negovanju koje nudi, intuitivnu mudrost koju deli i kreativnost koju donosi.

Zatim prekrstite ruke, stavite ih na ramena i zagrlite se, dovodeći sebe u potpuno ravnotežno stanje.

Odgovorite i na sledeća pitanja:

Suzdržavam se kad ...
Moja unutrašnja snaga se oseća kao ...
Zbog intimnosti se osećam ...

Tantra ili Kundalini joga

Tantra ili Kundalini joga su takođe dobri načini za usmeravanje ove energije. Radite vežbe tantičkog disanja.

Izvor: Lovesensa