Dugo očekivani i najavljivani ulazak dva diva – Jupitera i Saturna – u znak Vodolije, za mnoge je označio ulazak u novo doba.

Ono što se sa sigurnošću može reći jeste to da do kraja februara 2021. godine ove dve planete neće raditi najpovoljnije aspekte. Naime, od početka 2021. Mars će činiti kvadrat sa Jupiterom i Saturnom, a ubrzo će se kvadratu pridružiti i Merkur, do sredine januara 2021.

Pročitajte još:

HOROSKOP - Očekuje nas unutrašnja sreća, lakša vremena i nešto lepo: Evo šta nam za fva dana donosi poslednji pun Mesec u ovoj godini (30. decembar)

HOROSKOP - OVA 4 ZNAKA OČEKUJE MORE SREĆE U 2021. GODINI: Iskoristite sve prilike koje sudbina donosi

SAZNAJTE KOJI STE ZNAK U AFRIČKOM HOROSKOPU: Otkriva puno o vašoj budućnosti i karakteru

Ovo će doneti nove zastoje u realizaciji, projekte koji ne vode nigde, svađe, nervozu, pucanja po šavovima, ekonomsku krizu. Treba takođe imati na umu da Mars 7. januara ulazi u Bika, znak u kojem se najgore oseća, gde je u svom progonu. Iako je Mars u Ovnu gradio takođe izazovne aspekte tokom 2020. godine, u Ovnu se ipak uspeo izboriti da negde dođe, dok u Biku samo stoji u mestu. Ne može se pokrenuti, obuzima ga lenjost i beznađe. Doduše, sva sreća je da su ovo zimskimeseci, pa je nekako i odmor prirodan.

Mars će u Biku ostati do početka marta kad ulazi u, za njega puno srećnije, Blizance u kojima će napokon izgraditi dobre aspekte s Jupiterom i Saturnom te popraviti sve ono loše što je napravio ranije. Mars u Biku, u januaru i februaru, misli na novac te želi neku materijalnu sigurnost, međutim nikako ne dolazi do realizacije. Što znači da će mnoge ljude psihički pogoditi strah od oskudice.

U svom prolasku kroz Bika, Mars će 20. januara doći do nepredvidivog Urana, što donosi nagle reakcije, nagle promene raspoloženja, iritacije, nerve koji pucaju, nezgode, eksplozije, pobune. Da stvar bude lošija i Jupiter i Saturn se pridružuju kvadratu sa Uranom, što može doneti velika razilaženja u mišljenju i filozofske sukobe.

PageBreak

HOROSKOP ZA JANUAR I FEBRUAR 2021. GODINE: Očekuju nas teški trenuci, ali topla i romantična Venera popraviće stvari
Foto: Shutterstock horoskop-januar-februar-2021-pocetak-godine

Nemojte nametati drugima svoja uverenja, to nije u duhu Vodolije, jer to može dovesti do velikih svađa. Mars i Jupiter se neće dugo zadržati u aspektu s Uranom, do druge polovine februara, međutim kvadrat Saturna i Urana nas čeka do početka 2022. godine, te će obeležiti celu 2021. godinu.

Međutim, ovaj kvadrat ipak neće (nadam se) doneti tako razorne događaje kao što su bili u 2020. godini, jer ostalih loših aspekata među sporim planetama nema. Ipak, treba reći da ovaj aspekt donosi borbu za opstanak, tlačenje, svađe, otpore, gubitke, naplatu prošlih grešaka, nesigurnost. To zapravo zvuči i logično, jer nakon globalne pandemijske krize 2020. godine trebaće ljudima još neko vrijeme da se oporave, da se ponovo uspostavi poslovanje i osigura egzistencija.

Ovim nepovoljnim aspektima najviše će biti pogođeni fiksni znakovi, posebno Bikovi i Vodolije, kao i Lavovi i Škorpije, kao i oni koji imaju lične planete u ovim znakovima. Ostali aspekti kroz 2021. godinu neće biti ni upola dramatični kao oni što su bili 2020. godine, već će se menjati povoljne i nepovoljne okolnosti kroz mesece, kako je i uobičajeno na nebeskoj slici.

Da ne ispadne sve tako crno za prva dva meseca 2021. godine, treba reći da će do druge polovine januara, Venera i Mars praviti trougao – najsrećniji aspekt – koji donosi jaku potrebu za ljubavlju, senzualnost, strast, seks, nove veze, umetničku inspiraciju. A početkom februara, što će trajati do druge polovine februara, Venera će ući u Vodoliju i napraviti konjunkciju sa Saturnom i Jupiterom, što donosi čvrstu povezanost u odnosima među ljudima, osećaj odgovornosti, trezvenost u razmišljanju, lojalnost, tople emocije, popularnost, druženja, slavlja, sreću u ljubavi.

Zaključno za ovaj period prvih meseci 2021. godine, do ulaska Marsa u Blizance početkom marta ne treba puno očekivati od novog doba Vodolije, jer još nas čekaju mnogi izazovi. Ali koliko god planete bile nepovoljne, u prva dva meseca 2021. godine, topla i ljubavna Venera popraviće stvari.

Izvor: Astro portal