Horoskop za vikend od 29. januara do 1. februara!

Ove nedelje Merkur kreće retrogradno, u subotu 30. januara kada se okreće na 26° Vodolije. Njegovu energiju osećamo i pre nego što se potpuno zaustavi da bi krenuo u retrogradnost što se dešava u petak 29. januara.

To stanje kada se planeta gotovo zaustavi pre nego što promeni pravac kretanja zove se stacionarnost. Kod Merkura stacionarnost traje oko 24h, a petak, 29. januar može biti veoma osetljiv dan, jer svako stacionarno stanje kada planeta menja pravac kretanja iz direktnog u retrogradno simboliše stanje predomišljanja, usporavanja, blokada

Pročitajte još:

HOROSKOP ZA FATALNE SUSRETE: U naredna 2 dana Venera i Pluton donose velike promene u ljubavi

DA LI STE SRELI SVOJU BLIZANAČKU DUŠU IZ PROŠLOG ŽIVOTA: Neraskidiva veza koja vodi ka razvoju svesti

MESEČNI LJUBAVNI HOROSKOP ZA FEBRUAR 2021. GODINE: Astro prognoza za slobodna i zauzeta srca

U petak, kada se Merkur zaustavlja, imamo i sjajnu konjunkciju Sunca i Jupitera u Vodoliji. Ovo je sjajan dan da se na trenutak zaustavite i razmislite šta je to što bi želeli da ostvarite u narednom periodu. Ovo je specijalan dan za komunikaciju sa našim Višim JA od kojeg ćemo dobiti duboke uvide šta nas čeka u budućnosti i šta je najbolje sada da radimo da bi naša budućnost bila lepa i srećna.

Ovo je jedini dan u godini kada su ove dve planete zajedno u istom znaku! Univerzum je inteligentan i za svakoga od nas nosi neku važnu poruku koju nam udruženi prenose Sunce i Jupiter. Dva benefika ili običnim jezikom rečeno dve planete koje donose sreću, zdravlje i uspeh svoju poruku spuštaju preko stacionarnog Merkura. Stacionarno stanje je moćno stanje svake planete, jer je planeta tada najjača. Planeta tada ima veliku moć jer je vezana za sadašnjitrenutak koji je neuhvatljiv.

Mi smo svi više-manje sa svojim mislima prisutni u prošlosti ili budućnosti, a najmanje smo u sadašnjem trenutku. Sve tehnike meditacije nam služe da bi se povezali sa sadašnjim vremenom. Zato je petak savršen dan u ovoj nedelji i ovoj godini za sve tehnike afirmacija, meditacije i vizuelizacije kako bi se povezali sa sadašnjim vremenom iz kojeg jedino možemo da kreiramo svoju budućnost!

U subotu Merkur započinje retrogradni hod. Merkur je najčešća retrogradna planeta. Obično bude tri do četiri puta retrogradan svake godine kada su moguće greške koje lako previdimo. Te greške i propusti se obično pokažu u narednom periodu kada Merkur ponovo krene direktno. Onda dođe do premišljanja i menjanjaodluka. Kao da se budimo iz jednog dubokog sna i stvari oko nas odjednom izgledaju drugačije. Merkur će biti retrogradan sve do 21. feburara kada ponovo kreće direktno i prolazi put svoje senke sve do 13. marta. Savet je da sve bitne stvari vezano za kupoprodajne ugovore, venčanja, kupovinu automobila, kućnih aparata… ostavite za drugu polovinu marta. Ako imate mogućnost izbora onda je to mnogo bolje vreme.

Prilagođeno sa: Profesionalna astrologija