1. Ovan: Tigar i soko

Vi ste jaka i samopouzdana ličnost poput tigra. Svojom moći možete da kontrolišete, zaplašite ili vodite druge. Nisite osoba koja bi se predao željama onih oko sebe. U svakoj stvari vidite priliku i nijedan izazov vam nije pretežak.

S obzirom na vatru strasti koja vas pokreće, vaša duhovna životinja je takođe soko. Istovremeno simbolizuje odanost, nezavisnost i slobodu. Sokoli su rođeni vođe koji često deluju kao glasnici u svojoj grupi. Oni su spontani i ponekad impulsivni. Drugi ih mogu doživljavati kao arogantne ili sebične, jer zrače snažnim samopouzdanjem i samovoljom. Ljudi čija je duhovna životinja soko vole da preuzmu inicijativu.

Pročitajte još:

ŽENA U OVOM HOROSKOPSKOM ZNAKU JE JEDINSTVENA: Ona je pametna, maštovita i lako rešava svaki izazov

ŽENA U OVOM HOROSKOPSKOM ZNAKU JE NEŽNA, EMOTIVNA, ALI UVEK ZNA ŠTA HOĆE: Mistična kraljica ljubavi i tajni

POSLEDNJI BROJ U GODINI ROĐENJA OTKRIVA PUNO O VAMA: Saznajte kakvu sudbinu vam otkriva

2. Bik: Vuk i dabar

Bikovi su tvrdoglavi i nezavisni. Kada nešto odluče, niko ne može da prekrši njihove planove. Oni su zaista svesni šta žele i pobrinuće se da da to i ostvare. To naravno ne znači da nikada ne dozvoljavaju drugima da utiču na njih savetima ili dobrom idejom. Poput vukova, vrlo su zaštitnički nastrojeni prema članovima svoje porodice.

Uprkos svojoj maloj veličini, dabrovi se brzo prilagođavaju okolnostima i prevazilaze sve prepreke koje im se nađu na putu. Poznati su po svom beskrajnom strpljenju i stoga su izuzetno dobri radnici. Znaju da razmišljaju strateški i imaju odličan smisao za humor. Ponekad svojim ponašanjem mogu obeshrabriti druge. Treba da vežbate skromnost i naučite kako da budete manje posesivni. Duboko u sebi su izuzetno saosećajni, ali ponekad to kriju jer se plaše da bi ih neko iskoristio. Kada se osećaju sigurno, izuzetno su velikodušni, sjajni ljubavnici i odani prijatelji.

3. Blizanci: Jelen i crni panter

Blizanci su isprepleteni sa nekoliko ličnosti, mogu biti zabavni i hrabri, baš poput jelena. Oni su prožeti neizmernom energijom i inteligencijom. Znaju i da se šale na svoj račun - sve dok su svesni da imaju vernu publiku koja će odgovoriti na njihov nastup. Odlični su pratioci s kojima je pravo zadovoljstvo prisustvovati zabavi.

Blizanci, poput crnih pantera, imaju eleganciju i spokoj. Ovo ih štiti od opasnosti da se prepuste negativnim mislima. Ali ako su izazvani, u njima se budi sila koja ne dozvoljava poraz.

4. Rak: detlić i pas

Detlić je izuzetno brižan i osetljiv, baš kao i svi Rakovi. Ima izvanredan osećaj za dom i povezuje celu porodicu. Empatična je i sjajan slušaoc. Svi joj dolaze po savet i podršku. Zna iz svega da izvuče nešto pozitivno. Kada se naljuti ili postane ljubomoran, mora se paziti dok misli srcem, a ne glavom.

Rakovi su, poput pasa, izuzetno odani i saosećajni. Imaju sjajnu intuiciju i unose mir u veze. Ako osete da ih neko voli, uzvratiće im tu ljubav u potpunosti.

5. Lav: paun i losos

Kralj životinja poznat je kao ponosan i samopouzdan vođa. Neustrašiv je, krajnje harizmatičan i treba mu puno slobode. Poput pauna koji voli da pokaže svetu svoju lepotu.

Poznato je da Lavovi plivaju uzvodno - baš kao i losos. Oni kreiraju život i ne brinu o razmišljanju onih oko sebe. Oni su sjajni lideri koji sve očaraju svojom energijom. Oni su topli i prijatni za druženje, ali se mogu pokazati arogantni i sebični. To se dešava ako se osećaju nesigurno. U veze ulažu puno energije i ljubavi. Ako osete da im se to ne vraća u istoj meri, oni su veoma pogođeni i mogu postati osvetoljubivi. Ponos ih može koštati dobrih prilika.

6. Devica: orao i medved

Poput orlova, i Device su perfekcionisti sa oštrim osećajem za detalje, što ih čini veoma uspešnim u svemu što rade. Budući da primećuju svaku sitnicu, teško je bilo šta sakriti od njih ili ih lagati.

Medved je, poput Device, sjajan posmatrač koji obožava svoju slobodu. Sledi sopstvenu metodologiju, vredno radi i izuzetno je pametan. Iako se ponaša opasno, ima veliko srce. Uprkos svojoj veličini, ponekad je stidljiv i skroman. Može preživeti sa minimalnom količinom potrepština, šta mu daje jedinstvenu moć. Iako ima puno energije, po prirodi je pomalo lenj - to je posebno slučaj kada ga je neko jako povredio ili razočarao. Kada se oseća voljenim, velikodušan je i voli.

PageBreak

HOROSKOP OTKRIVA KOJA JA VAŠA DUHOVNA ŽIVOTINJA: Bikovi imaju energiju vuka, a Škorpije su misteriozne kao zmije
Foto: Shutterstock horoskop-otkriva-koja-ja-vasa-duhovna-zivotinja-bikovi-imaju-energiju-vuka-a-skorpije-su-misteriozne-kao-zmije

7. Vaga: vrana i panda

Vaga želi da sve bude u ravnoteži. Naročito ljubavni život! Poput vrane koja je poznata kao stvorenje koje obožava mir. Inteligentna je i šarmantna i zrači harmonijom uma, tela i duha. Ponaša se kao odličan posrednik i dobar slušalac koji daje korisne savete. Imaju nepokolebljivu energiju, ali istovremeno je strpljiva, voli i brine. Kada je van ravnoteže, ponaša se bezobrazno i previše je zahtevna prema drugima. Najbolje joj idu poslovi kao što je učiteljica i lekarka.

Poput pande, Vaga se najbolje oseća kada su svi oko nje pozitivni i srećni. Topla je i ljubazna. Zaista brine o svim živim bićima i ne toleriše svađe. Teži mirnom životu, njen način života odbacuje haos i žurbu!

8. Škorpija: lav i zmija

Škorpije treba da budu oprezne - s jedne strane su samopouzdane, strastvene i pomalo misteriozne, ali mogu biti i previše direktne i netaktične. Rade šta žele i nije ih briga za mišljenje drugih. Voli svoju nezavisnost

Zmije su misteriozne i smatraju se opasnim. Imaju izuzetno razvijenu intuiciju i povezuju se sa paranormalnim. Privlače ih neistražene stvari. Veoma su strastveni, posebno kada je u pitanju njihova karijera i ljubavni život. Vole da pomažu, ali samo ako čoveku veruju 100%. Kad ih neko izbaci iz šina, oni su neposlušni i imaju užasne promene raspoloženja koje sve izluđuju.

9. Strelac: sova i mačka

Sove su energične, strastvene, inteligentne i impulzivne. Oni se oslanjaju na svoje emocije, a ne na razum. Opušteni su i ležerni, žurba im nije u prirodi. Oni veoma poštuju prijateljstvo. Možda se ponašaju sebično i neiskreno, ali ako su u okruženju gde se osećaju sigurno i voljeno, otkrivaju svoju senzualnu stranu. Najbolje se izražavaju kao umetnici, nastavnici i u profesijama koje zahtevaju ručne veštine.

Poput mačaka, Strelčevi su izuzetno znatiželjni i zaigrani, sušta suprotnost slučajnoj sovi. Moraju probati svaku stvar barem jednom u životu! Svako malo izgore, ali to ih ne sprečava izdaleka. Veoma su impulsivni, ali istovremeno izuzetno pametni i snalažljivi. Oni savršeno rešavaju probleme.

10. Jarac: guska i konj

Jarci su usamljeni, baš kao i guske. Njihova ambicija i radna odgovornost vredni su divljenja. Strastveni su i mogu biti zabavni ako se dobro osećaju u društvu. Može se osloniti na njih zbog zavisnosti i opsesivnog ponašanja.

Budući da Jarčevi svet doživljavaju logikom, oni sve odlučuju na osnovu činjenica, a ne srca. Ispod njihove površine krije se divlji, slobodni duh koji konji imaju, ali ga često ne puštaju. Ako se prepuste, mogu jako uživati u životu.

11. Vodolija: medved i vidra

Vodolija je jedan od vaših najboljih prijatelja ako im ne ograničite slobodu. Brižni su i vole, ali mogu biti i konkurentni. Kada u nešto poveruju, spremni su da se za to bore do poslednjeg, baš kao i medvedi! Veoma se štite prema svojim voljenima i učinili bi sve da ih zaštite.

Vidre su razigrane, kreativne i inteligentne. Vole da plešu u svom ritmu i nije ih briga šta drugi misle. To ne znači da nisu poželjni u društvu - ako odluče da budu takvi, mogu biti vrlo prijatni i društveni, ali su prilično izbirljivi pri izboru partnera. Međutim, kada pronađu pravog, to je zauvek. Veoma su predani, a ako su ranjeni, zatvaraju se u sebe i izoluju se od svih - čak i od najbližih. Imaju nepokolebljivu maštu. U mladosti mogu biti vrlo buntovni.

12. Ribe: vuk i lisica

Ribe su vrlo emotivan sanjar, baš kao i vuk, koji je izuzetno emotivan, ali to pokazuje samo u skloništu porodice ili grupe. Njegova loša strana je nepraktičnost i mogućnost da upadnete u opsesiju koja se odnosi na određenog prijatelja ili člana porodice. U svom ‘stvarnom’ okruženju je pun ljubavi, brige i posvećenosti. Kad voli, bori se do poslednjeg daha, za njega jednostavno nema razdvajanja.

Poput lisice, i ribe su elegantne, slatke i atraktivne za gledanje. Snalažljivi su i zabavni. Žele živote bez sukoba, ali ako ih neko postavi preko ivice, neće se tako lako pokloniti!

Izvor: Sensa.si