Veoma redak astrološki događaj počeće 22. februara 2021. godine i trajaće nešto duže od 2 meseca. U ovom trenutku sve planete na našem nebu kreću u direktanhod, otvarajući moćan prozor za period u kojem možemo da ostvarimo snažan napredak u svim oblastima života.

Merkur, Venera, Mars, Jupiter, Saturn, Neptun i Pluton će biti u elegantnom i harmoničnom hodu napred. Tokom nekih godina, ovo se uopšte ne dešava, a jedna od njih je i prošla, 2020.

Pročitajte još:

NAJEMOTIVNIJI HOROSKOPSKI ZNAK - Nežno, maštovito i ljupko srce Zodijaka: Evo zašto volimo ljude rođene u znaku Riba

VELIKI MESEČNI HOROSKOP ZA MART 2021. GODINE: Ovna očekuje stresan period, a Device predivna magija ljubavi

Astrološki gledajući, sada imamo zeleno svetlo da pokrenemo svoje najvažnije planove i da odmah primetimo napredak. Vreme sada protiče brže, trepnite i promaći će vam. Dnevni život je posebno ubrzan. Iskoristite ovaj period, jer će trajati samo do 27. aprila. Nakon toga, ostatak godine će biti ispunjen retrogradnim tranzitima.

Šta znači retrogradni hod?

Kada je planeta retrogradna, nebitno koja, kreće se unazad po nebu kada gledamo sa Zemlje. Naravno, nijedna planeta se ne kreće stvarno unazad u svom kretanju oko Sunca, jer je astrologija bazirana na našoj perspektivi ovde na Zemlji.

Mi uočavamo jedinstvene i važne promene, na primer kada planeta usporava (naši planovi i veze usporavaju), kada se nebo “zamrzne” (sve u našem životu stane”, kreće se unazad (moramo da promenimo planove ili da preispitamo stvari iz prošlosti) ili ponovo krene napred (i mi konačno možemo da krenemo napred).

Može nam se učiniti da nas retrogradne planete proganjaju, ali je zapravo skriveni blagoslov. Retrogradni hod neke planete nam omogućava da uzmemo pauzu i da uradimo fina podešavanja naših planova. Ili može da nam ponovo servira karmičkulekciju (ili osobu) sa kojom moramo da se povežemo kako bismo krenuli dalje.

Kada naši životi kreću napred?

U ovom periodu, tri planete dovršavaju svoj retrogradni hod, dok ostale planete već idu direktno.

Mars je energetska raketa našeg neba, vlada energijom, vožnjom i ne dopušta nam da odustanemo, čak i kad su male ili nikakve šanse za uspeh. Ova planeta takođe vlada našom seksualnošću, ali i ograničava veze, naročito one strašću i sa seksualnom hemijom. Kada Mars seva nebom i kreće se u direktnom hodu, možemo biti sigurni da je to fantastičan trenutak da pokrenete posao ili kampanju, da izbacite novi proizvod ili da započnete karijeru.

PageBreak

HOROSKOP - U kosmosu se događa nešto čarobno od 22. februara do 27. aprila: Očekuju nas ljubav, izobilje i nova čuda
Foto: Shutterstock horoskop-kosmos-planete-22-februar-27-april-ljubav-obilje-cuda4

Saturn, vladar dugovečnosti i odgovornosti, takođe može mnogo da pomogne u pokretanju iz mrtve tačke. Ova planeta voli da “zaviri” u detalje kako bi obezbedila dugoročan uspeh. Saturn će nadmoćno prolaziti kroz znak Vodolije i ohrabrivati nas da planiramo budućnost i da gradimo snažnije zajednice.


Konačno, Merkur, vladar komunikacija, ugovora, trgovine i tehnologije, takođe zaranja u direktan hod na nebu, pa i sve oblasti napšeg života mogu da se razvijaju i rastu.

Sreća je na našoj strani

Jupiter, božanstvena planeta čuda i izoobilja, kretaće se u znaku Vodolije u ovom period. Ovo je vreme u kojem možemo da primimo veliku nagradu za uspešno završen težak posao, ili da počnemo da planiramo ciljeve na duži rok. Sve čime Vodolije vlada (budućnost, tehnologija, nauka, društveno angažovanje) će u ovom periodu doživeti ekspanziju.

Uran na pomaže da postepeno razvijemo svoje potencijale i da se otrgnemo od prošlosti. To je takođe planeta genijalnosti, pa je ovo idealno vreme da razradimo kreativne ideje i da izađemo iz kutije. Uz podršku drugih planeta koje idu direktno, možete krenuti u nešto toliko veliko da će vam zauvek promeniti život.

Konačno, Neptun, naša nestvarna planeta imaginacije, božanskeljubavi i vere, prolazi kroz Ribe u svom direktnom hodu. S njom i naša kreativnost cveta. Ovo može biti period kada zavirimo u svoje snove i u tajne nade sveta, i posmatramo kako neka srodna duša ulazi u naš život. Ali važana je unutrašnji rad, da sami do toga dođemo, da ne sedimo i čekamo da nas se desi.

Krenite sada

Sačinite listu stvari koje želite da postignete u svim oblastima života (finansije, posao, ljubav, zdravlje, duhovnost…) i prebrojte sa koliko njih ste zadovoljni sada. Potom, kako meseci prolaze, bićete srećni što ste učinili nešto dok su vam zvezde bile naklonjene.

Izvor: Luftika