Ovo je vreme koje donosi intenzivna spiritualnabuđenja, prepoznavanja, prevazilazak, duhovnirast i razvoj. Simbolično, obeležava se godišnjica početka opšte izolacije, ujedno Pun Mesec u Devici ima potencijal i otvorenu mogućnost da se oslobodi onog dela duše koji se ne oseća slobodno da živi i istražuje svet oko sebe. Prava mera se postiže opozicijom, balansom između intuitivne realnosti, osećaja za oblik i namenu i mogućnosti da nas zanos preplavi, raspline i odnese talas. Ova harmonija je sada najvažnija.

Pun Mesec govori o zrelosti, o punini, o imanju, svesnom posedu, ali i svesnom prevazilasku, otpuštanju, oslobađanju našeg sadržaja koji je zreo i spreman da bude transformisan, rođen, pušten, kako bi se napravilo mesto za novo stvaranje i kreaciju kasnije.

Pročitajte još:

HOROSKOP ZA MART: Ova 3 znaka očekuje najveći USPEH

KRATAK LJUBAVNI HOROSKOP OD 1. DO 15. MARTA: Vagu očekuje posebno nadahnuće ljubavi, a Jarca romantična osvajanja

U ovom trenutku, sada, Mi možemo na osnovu unutrašnjeg osećaja da donesemo racionalne, realne, svesne odluke gde, kuda i na koji način će teći naša energija, gde se dajemo i ulažemo, šta propuštamo kroz sebe i kakva nas energija boji i obuzima. Mi možemo da namestimo, poređamo našu energiju na ona mesta i na način koji donosi REŠENJE, UŽIVANJE, OSTVARENJESNOVA… Veoma je važno takođe, zadržati jednostavnost i praktičnost Device, iako su preko puta moćne rasplinjujuće energije iz znaka Ribe. Obratiti pažnju na snove, na mistični deo naše ličnosti, na svest o duhovnosti i spiritualnosti koju posedujemo, svest o mašti, o našoj čaroliji, moći prepuštanja, privlačenja i lakoće.

Pun Mesec na 08° uklještenog znaka Devica u 5. kući ukazuje da se možemo bar malo osećati uzemljeniji, stabilniji, logičniji, dokaziviji, potvrđeniji. Lakše prihvatamo i upijamo nova znanja i učenja, sve u vezi isceliteljstva i isceljenja, moćnih kristala, dragog kamenja, sve u vezi sa zemljom i tlom, u vezi fitoterapije, biljaka, čajeva, lekovitih trava i začina, sve u vezi suštine zdrave hrane i ishrane, u vezi važnosti i moćnom dejstvu Vode, o čistoći Vazduha koji udižemo, sve u vezi sa našom okolinom i njenom zaštitom. Mesec u Devici kanališe izuzetnu moć isceljenja. Mi ćemo odmah biti zbrinuti unutrašnjom negovateljicom. Važno je naglasiti da se radi o SAMOISCELJENJU, tako da ne ostanete uskraćeni za negu i isceljenje očekujući da to drugi, ovi dežurni, poštapalice, manipulatori ili žrtve svoje i naše to urade za nas.

Sunce na 08° uklještenog znaka Ribe u 11. kući obrazuje finu konjunkciju sa Venerom na 02°, vladarkom Ascendenta u trenutku lunacije. Sunce lagano ali sigurno udahnjuje život i svetlost našem polju svih mogućnosti. Stavlja akcenat na naše srce i dušu, na našu senzualnost, ukazuje da smo otvoreni i slobodni za refleksiju lepote i divote iz prirode koji uvek postoje negde tamo, da smo spremni da ih zagrlimo sa zadovoljstvom. Pripremila se naša svest da prihvatimo tu živuću moć imaginacije i snova. Ljubav je u pitanju, vrednost, uzvišena, egzaltirana u moru saosećanja i empatije. Sve su šanse za ljubav najpre prema sebi! Može ovaj talas užitka u lepoti da potopi svest, da pomislimo da pripadamo nečemu i negde što je daleko od realnosti.

Ne zaboravite, misticizam se razlikuje od duhovnog izvora vere koji se nalazi u nama. Mesta iluzije, zanosa bilo koje vrste, vere ili mističnih učenja sada su aktivna. Sve pripreme za snove smo prošli, sada smo na ispitu stabilnosti vere. Ukoliko se osećate zavedeni, ponešeni, vratite se sada u svoje srce, u osećaj. Istražite sami osećajem iz vas. Sami posedujete osećaj za ezoteriju, astrologiju, astronomiju, medicinu, infektologiju, virusologiju. Ne zanosite se i ne uvijajte u polje iluzije, bez svesnog JA HOĆU! Na vama je svesna moć izbora, jer imate Devicu u svom horoskopu koja sve ume da sagleda i uceli, svemu ume da vidi rešenje i pravu svrhu!!! Pa nećete valjda poverovati da ste se inkarnirali da bi vas neke vesti ili informacije, učenja i tuđe reči zavodile do besvesti, do ludila, do samouništenja? NE! Potrebno je sagraditi stabilne, bezbedne granice, jasno polje dejstva naše energije, ali i dela energije koji je samo naš, bezbedan!

Možemo svesno birati svoje okruženje i to uradite odmah, jer ovo je vreme kada se voljno stapamo sa onim što nas okružuje! Sva voda okeana ima za zadatak da nas spere i ispere, da nas okupa i omogući nam da jasno vidimo šta sve imamo, ko smo i da se duboko zahvalimo životu! Da jasno vidimo svoj san i sva naša istinska htenja, želje i htenja! Koga volite istinski srcem, ko vam se dopada, ko vas raduje veseli, ko vam crta osmeh na licu? Umemo jasno i precizno da se postavimo, da osetimo i kažemo JA HOĆU NAJBOLJE ZA SEBE i da navedemo jasno šta je to, NA PAPIRU! Ovo je pozivnica za radost, za bal, za realnu bajku, za uživanje u životu, prihvatimo je.

Prepoznavanje iz znaka Devica kroz čistu vodu, sagledavanje energije znaka Ribe je veoma vredno u ovom vremenu.

Energija znaka Devica ume sve da inkapsulira, da stisne, da objedini u analizi, da organizuje fino, praktično i svesno. Na taj način ima mogućnost da oslobodi višak energije koji se raspršio u neredu ili gomili i koristi je za nešto drugo, što je stvarna super moć Device. Ovo je znak lične transformacije, samo-prerastanja i prevazilaska, čime je refleksija dodatno naglašena. Devica prirodno vlada 6. kućom ukazujući na važnost fiziologije, našeg fizičkog tela, svakodnevnog života i rutine, zdravihnavika, posvećivanja pažnje isceliteljskom daru koji posedujemo. Ukazuje na okolinu, prostor i sve ono čemu možemo da pomognemo, da iscelimo u našem životu ili okruženju kako bi živeli u udobnosti i zdravoj vibraciji. Devica je znak službe, na ovaj način i ovim putem naši resursi se koriste i upućuju da pomognu drugima, što dodatno daje osećaj celovitosti. Uticaj Device je od pomoći i više nego u pravi čas baš sada jer donosi strukturu, jasno određuje polje i zadatke, budi kod nas moć realnog i kritičkog razmišljanja i može nas koncentrisati na polje i zadatke koji se tiču nas, na polje naših realnih potreba!

Druga strana medalje ili senka znaka Devica je najpre radoholičarski duh koji možda zvuči super, ali za koga, ako neki deo nas trpi i pati, vremenom u tome počinje da krivi sebe ili druge i dalje trpi i pati. Takođe, perfekcionizam do iznemoglosti “da sve bude na svom mestu”, “kako treba”, potreba da se nađe krivac, da se neko krivi, sklonost predrasudama, kritikovanje svega pre svega, zabrinutost i briga do bolesti, uloga žrtve. Jednostavno obratimo pažnju gde i kada nam se jave ovakvi osećaji i sklonosti, prevesti ih u mir poklanjanjem pažnje svom telu, negovanjem osećaja udobnosti kroz duboko disanje, kroz dugu šetnju ili koračanje stepenicama, posetom frizeru ili manikiru.

Pogledajte u vašem natalnom horoskopu koja oblast života je obdarena moćima Device i koristite ih redovno, sa uživanjem. Devica svojim darom za sagledavanje ume da inkapsulira Mikrokosmos kao i Makrokosmos, može da razume planetu Zemlju, ali i svaki najmanji mikrob i njegovu funkciju na njoj. Ona ume da sagleda čitavo naše telo, sve nivoe da poređa u celinu i da zna našu stvarnu funkciju na planeti. Može da nas vidi isceljene, bezbedne i da nas povede i nauči tom znanju. Devica donosi red tamo gde je nered, ona ume da sagleda i vidi stvari, kao delove slagalice da poređa još u vazduhu, u mislima i to upravo zato jer je nošena prirodnim porivom da isceli, uceli, napravi zdravu, svrsishodnu CELINU! Ovo je jedna od izuzetno važnih osobina Device, a daleko najvažnija za ovaj pun Mesec u znaku Device i ovom trenutku na planeti Zemlji kojom su na sve strane razbacani panika, strahovi i razni neredi.

Energija znaka Ribe ima moć i sposobnost da nas zavede, iskrivi i povije u našem pravom bitku, uvede u iluziju, a time da nam donese osećaj mizerije, jada, bede, žrtve, slabosti, neotpornosti i bolesti. Sa druge strane energija znaka Ribe je neprikosnoveno vredna jer nas podiže, proširuje, ruši granice i barikade utemeljene na strahovima i neverici. Ova energija nam omogućava da se vinemo, da dodirnemo polje svih naših mogućnosti, da se inspišemo, da kreiramo, da sebe pustimo, da poverujemo u podršku Univerzuma i nastavimo ko-kreaciju, da stvaramo udobnost i uživanje u životu.

PageBreak

HOROSKOP - Za 3 dana pun Mesec u Devici donosi harmoniju i novu magiju života: Izmaštajte više, poželite više, budite više! (27. februar)
Foto: Shutterstock horoskop-pun-mesec-u-devici-27-februar-želje-harmonija-magija3

Uran iz znaka Bik obrazuje trigon/sekstil sa svetlima tokom punog Meseca. Najpre je došlo do oslobađanja duše! Ovo je aspekt koji nas čini otvorenim, slobodnim za neobične stvari, da mislimo izvan kutijice, poziva nas da radimo aktivno na intuitivnim i instinktivnim potrebama. San svake Device je da racionalizuje i dokaže, tako da se univerzum otvara da se pokaže na delu. Svaki materijal, knjiga, video, lekcija ili čak i izreka viđena sasvim letimično na nekim od socijalnih mreža može biti poruka i dokaz baš za vas! Misli se roje i stvaraju gusto energetsko polje. Izbor je naš, koliko smo otvoreni za ovaj kontakt. Na nama je da pažljivo, u miru pratimo putem udobnosti unutar našeg bića. Potrebno je da odredimo šta istinski sada želimo, postavimo jasno svoje ciljeve i pokrenemo čaroliju ko-kreacije. Ličnu radosnu nameru i voljno angažovanje inspirisano lakoćom u telu spojiti u simbiozi sa intervencijom Univerzuma. Bez pitanja, razmišljanja ili opiranja. Pozvati više znanje da nas prenese, premosti, raščisti te blokade i barikade, da uradi ovaj deo za nas.

A mi? Potrebno je ostati udoban u telu u nameri, sa ciljem i voljom, prepustiti se našem čulnom unutrašnjem organizatoru koji ume najbolje da prepozna, jer se na izvoru napaja. Mi ćemo biti u prilici da svedočimo ovom našem kontaktu, komunikaciji i kokreaciji na delu. Važno je da ostanemo u miru, skladu, radosti, harmoniji, bezbrižno prepušteni veri u život i bezrezervnu podršku Univezuma dok razabiramo, privlačimo i dobijamo šta nam je potrebno iz polja svih mogućnosti. Ovo vam je kao da uključite nekog super automatskog pilota koji će da vam uredi, spakuje i očisti svaki delić vašeg bića. Ja ovo pišem iz iskustva... Moja mama je u horoskopu Devica, sa Ascendentom u Blizancima, uz sve počasti Uma i inteligencije, organizacionih sposobnosti itd, ta žena je mašina kada nešto radi, a kada je čišćenje u pitanju ja i sestra smo sedele na kauču da ne smetamo, pola života. Čoveče, pa ona se na taj način puni! Naravoučenije: pustite Devicu u vama da obavi svoje, ne ometajte ovaj fascinantni događaj, svrsishodnu obradu, analizu, čišćenje i sortiranje. Slaganje!

U prilog svemu ide činjenica da je Merkur na 13° znaka Vodolija, dispozitor Meseca u znaku Devica, delimični vladar 1. kuće, vladar 2. kuće kroz znak Blizanci i delimični vladar 5. kuće putem uklještenog znaka Devica u 5. kući i da započinje svoj direktni hod, hod putem sopstvene senke koji će trajati sve do 15. marta 2021. godine. Naime, po treći put ćemo biti u prilici da vidimo, svedočimo momentumu učenja sa ovih stepenova, zamaha unapred, koji traje, a ipak je SADA. Imaćemo priliku, šansu da određene stvari rešimo, kažemo, ispljunemo, ili otpevamo u radosti, oslobodimo se pa makar i ćutanjem.

Da, neke situacije je potrebno ćutati. Zaista, zvuči poznato, liči na čitav ovaj period snova i maštanja, prepuštenosti ili (ako ste kontrolor) smušenosti, rasejanosti i naznačenog faktora greške. Veoma je moguće da je tada u prethodnim kretanjima Merkura ovom stazom (16. 01. direktno, 15.02. retrogradno i sada 27. 02. direktno) posejana neka misao, izgovorena neka sušta istina, san snova koju je Univerzum čuo, a sada kao da hoće da vidimo, pogledamo. Važno je da budemo mentalno potpuno mirni, da uopšte ne mislimo, samo posmatramo i ništa ne radimo kako bi mogli da posvedočimo, da prisustvujemo ovde i sada činu čarolije ostvarenja naših htenja, snova ili hoćeš – nećeš oslobađanja od suvišnog prtljaga, onog što nećemo, ne smemo ili ne umemo da pustimo. Svako na svoj način, jer ipak Vodolija jeste najautentičnije mesto za Merkura. Ono novo što se rodilo, izniklo kao sjajnaideja tu u grudima, neka sačeka ipak 15. mart. Merkur je tek izašao iz stanja mirovanja, još uvek se zahuktava, ali već je naučio i sada razvija nove sisteme protoka podataka, u mogućnosti je da čuje mnogo više i da se konektuje.

Merkur je kao dispozitor lunacije u konjunkciji sa Jupiterom i Saturnom u znaku Vodolija i dodatno naglašava simboliku racionalnog, ali fleksibilnog uma, otvorenog za učenje i proširenje znanja, za promenu paradigme. Intuicija, Jupiter, taj unutrašnji osećaj se harmonizuje sa Umom Merkura koji je oslobođen, miran, ali spreman (Saturn). Otvara se mogućnost da poverujemo sebi bez razmišljanja. Osećaj može da postigne praktičnu namenu, i to prepuštanjem bez istraživanja i analize. Svesni ovog talenta i redovnim korišćenjem možemo energetski mnogo da dobijemo, da realno profitiramo tako što ćemo osećati i tako znati, a time vraćati veru u sebe i svoje telo, biće u celosti. U stanju smo da verujemo i da budemo metodični istovremeno. Možemo posmatrati polje u svom natalnom horoskopu koje počinje u znaku Device, Riba, gde je smeštena lunacija, 8° Device i Riba, ali i gde su smešteni aktivirani stepenovi znaka Vodolija, posebno 13° gde se nalazi Merkur. Na ovaj način možemo bliže povezati simboliku sa oblašću života i stvoriti jasniju sliku ovog važnog trenutka.

PageBreak

HOROSKOP - Za 3 dana pun Mesec u Devici donosi harmoniju i novu magiju života: Izmaštajte više, poželite više, budite više! (27. februar)
Foto: Shutterstock horoskop-pun-mesec-u-devici-27-februar-želje-harmonija-magija

Sunce konjunkcija Venera u orbisu od 6° sekstil Uran je jedna od dve izuzetno važne konjunkcije ovog trenutka i ima moć da utiče na energiju ovog punog Meseca. Ovde su dobre vesti! Venera kao vladar Ascendenta je egzaltirana na 2° znaka Ribe u trenutku punog Meseca i donosi mnoge blagoslove, izobilje, ljubav, zadovoljstvo, muziku, zabavu, umetnost dok Uran kao dispozitor Merkura iz Vodolije, koji je i vladar Meseca pronalazi nove mogućnosti, šanse, donosi nove stvari, otvaranje i oslobađanje. Pa ovo je opšte sažimanje i podrška. Kao da se ceo mikrokosmos pokrenuo na „samoizlečenje“, samo-negovanje! Ovo i jeste magija Device da se okruži ljudima i svime što inspiriše na puštanje, oslobađanje i prevazilazak strahova, sumnji, briga. Magija koja dozvoljava lepoti da se ulije, prožme čitavom dušom.

Moguće je povezivanje sa drugima na lagan i zabavan način, druženje kroz zajednička interesovanja, inspiraciju. Pravo je vreme za pokretanje novih kreativnih projekata, za slobodno eksperimentisanje na ovom nivou. Otvorite se slobodno za drugačije finansijske prilive, različite, sa nekoliko strana i nivoa. Poštujte svoju jedinstvenost, autentičnost i sve to što ste samo Vi i niko drugi! Oslobađanje od konformiteta - slobodno pokažite, recite ko ste Vi stvarno, u čemu sve uživate i u čemu sve HOĆETE da uživate, čega vam treba VIŠE. Zapamtite, ovo je vreme svesnih voljnih promena sopstvenih vrednosti i vrednosti uopšte. Odvažite se! Izmaštajte više, poželite više, budite više!

Na Ascendentu u trenutku lunacije našao se oslabljeni Mars na poslednjim stepenovima Bika, znaka svog izgona, nedvosmisleno ukazujući gde je bol i upala, gde još uvek krvari, gde je potrebno operisati, pustiti nepotrebno, postaviti prave trave, uceljivati, ušivati, negovati. Ovo je sećanje napuštenosti, odbačenosti, neprihvaćenosti posebno u partnerskimodnosima, slabiji je ostao povređen od agresora, a sada se rana zagrebala, probudila su se sećanja, sve krvari u bolu i samim tim dolazi do neartikulisanog korišćenja energije sa tog mesta. Podršku pruža odeljenje karmičke hirurgije sećanja, Pluton iz Jarca iz 9. kuće kroz trigon, koji nadasve zna svrsishodnost ove transformacione operacije. Misija jeste označena zemljanim elementom i ukazuje na potrebu za redirekciju snažne zgusnute energije bola, patnje, očaja, gneva i ko zna čega još, koja se ovde nakupila. Mars i Pluton su suvladari znaka Škorpion i samim trigonom ukazuju na neophodnost radikalnih promena, preciznost, ali i zadržavanja i nege svega što je zdravo koje garantuje Pun Mesec u Devici! Dobro je svešću pročistiti ovu ranu, isprati je dobro i negovati pažljivo nakon ove intervencije kako bi integrisali promenu i isceljenje! Simbolično se dodatno naglašava broj 8 koji je obeležen stepenom ove Lunacije u Devici. Ovde bih pomenula i izuzetnu unutrašnju potrebu, hitnost, da se okrenemo unutra i fokusiramo na intenzitet instinktivne enegije koju posedujemo, senzualnost koja se u ovom vremenu javlja. Naglašava se mogućnost ali i potreba da čujemo i slušamo naša čula, svih pet! Posebno se ovo odnosi na odnose i veze, kao i neobjašnjiv poriv da se tajne u vezi sa tim otkriju. Izvuku, donesu na videlo, jer Pluton mora iskopati istinu kako bi bili u stanju da se oslobodimo!!!

Saturn je i dalje u aktivnom sekstilnom aspektu sa Hironom naglašavajući mogućnost prevazilaska, isceljenja starih rana. Kiron iscelitelj, povezuje nas sa srcem i podseća da postoji most, način za prevazilazak. Saturn, čuvar vremena, učitelj, predstavnik granica iz Vodolije otvara se za saradnju i rasterećenje. Osetljivi smo na sve paradigme. Dosadašnje preuzimanje potpune odgovornosti, u obliku poznatijem kao krivica, osuđujuće, ograničeno i umanjeno ponašanje, svaki kriticizam i osuda nedovoljnosti, lažna skromnost i asketizam do bola u cilju potiskivanja “greha” procenjenog tradicionalnim dogmatičnim aršinom sada su tu da se uvide, premoste i oslobode. Ovaj aspekt otvara i stvara potrebnu energiju za podešavanje i promenu na ovom nivou. Imaćemo potrebnu koncentraciju, dobar fokus i rešenost da istrajemo u ovom isceljenju. Na mesto bola postavićemo ono što nam je potrebno, po prvi put, jer sada je tu i potpuno znanje o isceljenju iz znaka Devica. Tolerancija, prihvaćenost, potpuna predaja, razumevanje, saosećanje, proteže se našim bićem. Omogućićemo sebi da naša lična istina, da naša svetlost duše protekne slobodno, da se izrazi uspravno, hrabro. Izuzetno smo senzibilni, taktilno veoma osetljivi, ali samim tim u stanju smo da osetimo šta naše biće želi i da to postavimo kao novo pravilo u cilju isceljenja, osećaja ljubavi u ličnom zagrljaju, objedinjenosti u celini.

Potku čitave 2021. godine boji mundani aspekt, kvadrat Saturna i Urana - Saturn je planeta „kolektiva“, unutrašnja, lična. Definiše norme i očekivanja društva. Predstavlja kontrolu i autoritet. Voli da stvari drži i zadrži takvim kakve jesu. Uran je „spoljna“ planeta. Donosi suptilne informacije iz svetova koji su izvan našeg vidokruga. Uran favorizuje spontanost, slobodu, originalnost i pobunu. Kao što i sami vidite, ne mogu biti suprotniji, sudar svetova, generacijski jaz. Možda je najbolje shvatiti ih kao talase koji se probijaju kroz kolektivno nesvesno. Sa kvadratom ovi talasi se sada krše, ruše, sudaraju, sve sa ciljem da se pročisti voda, sadržaj olakša, razbistri i da konačno svane NOVI DAN svima. Ovaj aspekt proizvodi ogromnu energiju i akumulira se u našem nesvesnom, baš tamo aktiviran nekim klikom, segmentom sećanja može izbiti iz nas kroz tenzije, svađe i nasilje ili se pak može manifestovati kroz prevazilazak, proboj, oslobađanje. Ono što prolazi kroz kolektivno nesvesno kreće se kroz psihu svakog bića na planeti. To znači da Saturn i Uran već talasaju kroz nas. Ovde je važno tokom čitave godine znati da: ostavljeni na nesvesnom nivou, Saturn i Uran u opadajućem, završnom kvadratu mogu podstaći prilično čudno raspoloženje, stanje iritacije, besa i otpora. Ali sa svešću, e to je već druga priča! Svesno, prisutno možemo da aktiviramo ove snažne, moćne sile, čaroliju u nama. Praktikovanje meditacije je neprocenjivi način i rešenje za ovaj prevazilazak i povezivanje sa svojom stvarnom svrhom na ovoj planeti.

Napravite u ovom vremenu svoju “zenbaštu”. Osvrnite se oko sebe, odaberite pažljivo svoje okruženje koje volite, koje vas podržava, zadovoljava, raduje i veseli, jer u tim uslovima svako dobija, svako raste! Okružite se onim što volite jer to će vas uvek držati u sada i ovde, prisutno! Prisutna u sada i ovde Devica je najsvrsishodniji iscelitelj, stvarajući tako most za prevazilazak ostajanja u glavi, u sećanju, u brigama, u razapetosti između straha i strepnji. Ostati prisutan ne znači misliti, već samo biti, a to već garantuje negu i rast kako sebe lično tako i okoline, uzajamno, istovremeno, preporučujem meditaciju. Uvedite u svoj ambijent predmete koji vam služe, a naročito one koji predstavljaju simboliku zemljanog elementa, kristale, školjke, kamenje, cveće, biljke, čajeve, tinkture, voće, povrće. Zamenite sve što vam više ne služi i ne treba vam ili je dotrajalo, poklonite, dajte, donirajte. Odaberite svoje okruženje, ljude koje volite, napravite ambijent napretka za sebe kako bi mogli da rastemo i razvijamo se nesmetano, zajedno, istovremeno baš kao klasje zlatnog, blagorodnog žita! I ne zaboravite da počistite svoj kreativni džumbus kako bi u lepoti i udobnosti sadašnjice mogli da sanjate velike snove, jer ovo je vreme stvaranja magije u koju poverujete!

Izvor: Profesionalna astrologija